Liga prvakov

Hat-trick Mbappeja za visoko zmago PSG-ja na Camp Nouu

Barcelona, 16. 02. 2021 22.05 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 6 min
Avtor
Marko Gašparin, Jakob Batič, J.K.
Komentarji
120

Nogometaši PSG-ja so na prvi tekmi osmine finala Lige prvakov na Camp Nouu povsem razorožili Barcelono in slavili s 4:1. Blestel je francoski napadalec Kylian Mbappe, ki je vpisal hat-trick, enega od zadetkov pa je dodal še v zadnjem času vroči Moise Kean. Častni zadetek za Barcelono je iz 11-metrovke v prvem polčasu zabil Lionel Messi.

Glede na imeni gre zagotovo za najbolj zanimiv parov osmine finala Lige prvakov. Barcelona z za mnoge najboljšim nogometašem na svetu Lionelom Messijem vselej cilja visoko, PSG pa je finalist pretekle sezone, ki ne skriva velikih ambicij za naskok na krstno lovoriko Lige prvakov. Barcelona je s porazom prav na zadnji tekmi z Juventusom zasedla drugo mesto v skupini G, PSG pa je z enakim točkovnim izkupičkom v skupini H osvojil prvo mesto in si zagotovil vlogo nosilca v žrebu. Ta je bil za Parižane izjemno neugoden, saj so dobili zelo zahtevnega nasprotnika z bogatimi evropskimi izkušnjami.

V začetno enajsterico se je vrnil tudi Gerard Pique, ki se šele dobro vrača po poškodbi, priložnost za igro od prve minute pa je pri Barci dobil tudi ameriški branilec Sergino Dest, ki se je ravno tako vračal po poškodbi in na zadnji tekmi proti Alavesu za igro dobil 19 minut. Trener Barcelone Ronald Koeman se je v napadu odločil, da ponudi prednost izkušenejšemu Ousmanu Dembeleju, ki je dobil priložnost pred v zadnjem času razpoloženim Franciscom Trincaom. Na drugi strani se je Mauricio Pochettino odločil za zelo napadalno postavitev, v napad je vključil vse tri izjemno učinkovite napadalne igralce, in sicer Kyliana Mbappeja, Maura Icardija in Moisa Keana. Ta je dobil prednost pred Pablom Sarabio.

V uvodnih minutah so malce več pobude imeli gostje iz Pariza, Idrissa Gueye je bil prvi, ki je poskusil s strelom proti golu nasprotnika, a je njegov poskus z razdalje na začetku pete minute zletel kar krepko mimo vrat. Na drugi strani je Dembele prvi poskusil z razdalje, a v šesti minuti nastreljal pariški blok, tako da vratarju Keylorju Navasu ni bilo treba posredovati. Do prve prave priložnosti na tekmi so v 14. minuti prišli nogometaši Barcelone. Vsega 18-letni vezist katalonskega ponosa Pedri je lepo podal do vtekajočega Antoina Griezmanna, ki je nato z leve strani v kazenskem prostoru preslabotno sprožil proti Navasu, ki se je dobro postavil in hitro zaprl kot Francozu. Kostaričan v vratih PSG-ja je brez večjih težav ukrotil strel Griezmanna. Kaj hitro pa bi lahko povedel PSG, Icardi je namreč v 19. minuti s strelom z leve strani že premagal Marca-Andreja ter Stegna, a je požrtvovalni Pedri, ki se je vrnil v obrambo, odbil žogo, še preden je ta prišla do golove črte. Resda pa je bil strel Icardija precej bolj slaboten, kot bi si Argentinec sam želel. Barcelona je prišla do vodstva v 26. minuti tekme, ko je najstrožjo kazen, ki jo je zakuhal Layvin Kurzawa s prekrškom nad Frenkiejem de Jongom, zanesljivo izkoristil Lionel Messi. Ta je dosegel še šesti zadetek na zadnjih sedmih tekmah Barcelone.

A veselje domačinov ni trajalo dolgo, saj je čez dobrih pet minut pičil PSG. Natančneje Mbappe, ki je osmešil Clementa Lengleta in Piqueja, ki sta francoskega velemojstra le nemo opazovala na delu, ta pa je nato z levico natančno matiral še Ter Stegna. PSG bi kmalu lahko vodil že z 2:1, a je tokrat Barco rešil prav Ter Stegen. V 35. minuti se je namreč izkazal z izvrstno obrambo, ko je s strelom 'iz koraka' sprožil Kurzawa. Nemec je s fantastično reakcijo z dlanjo oz. prstmi preprečil vodstvo Parižanov. Griezmann pa je na drugi strani v hitrem protinapadu uprizoril simultanko, a v 37. minuti z levico meril na oddaljeno vratnico, sprožil pa za las mimo Navasovih vrat. Tekma se je povsem razživela, Moise Kean je prišel do strela v kazenskem prostoru Barce z dese strani in močno namučil Ter Stegna. V 45. minuti je z glavo nevarno sprožil še Icardi, a meril za las mimo Ter Stegnove leve vratnice. Polčas se je tako zaključil z izidom 1:1. 

Drugi polčas, na začetku katerega je pri gostih Ander Herrera zamenjal porumenelega Gueya, se je začel podobno, kot se je zaključil prvi: v 47. minuti je nevarno sprožil Mbappe z velike razdalje, toda meril malce mimo Barcinih vrat. V 50. minuti je izjemno nevarno akcijo znova sestavil PSG. Mbappe je povlekel, podal do Icardija, ta je žogo 'spustil' do Keana, ki je s strelom znova močno stestiral Ter Stegnove reflekse, Nemec pa se je znova izkazal z odlično obrambo. V 59. minuti je imela Barca na voljo priložnost, da povede s prostega strela z ugodnega položaja, a je Messi z levico 'naciljal' le živi zid, žoga pa se je odbila v kot. Iz kota pa je do strela z glavo prišel Griezmann, a iz težkega položaja meril mimo vrat. Tri minute pozneje je Barcelona zahtevala igro z roko na robu kazenskega prostora, a je glavni sodnik tekme, Nizozemec Björn Kuipers, ob sicer očitnem Keanovem dotiku le zamahnil z roko ter signaliziral, naj se igra nadaljuje. PSG je po manjši ofenzivi Barcelone le uspel odgovoriti, in sicer v 65. minuti, ko je znova z levico zadel Mbappe. 

Ta je izkoristil slabo posredovanje Piqueja ob podaji Alessandra Florenzija z desne strani ter z natančnim strelom z levico našel prostor za pot žoge v mrežo Barce. Parižani so tako na Camp Nouu po dobri uri igre vodili z 2:1. Tri minute pozneje je imel Mbappe novo priložnost, a mu je tokrat Ter Stegen s krasnim posredovanjem z nogo strel ubranil. Le malce zatem pa je bil Nemec nemočen, ko je imel PSG na voljo prosti strel, z glavo pa je po podaji Leandra Paredesa z neposredne bližine zadel 'osamljeni' Kean. To pa je pomenilo, da so Parižani v razmiku petih minut zadeli dvakrat in se razveselili vodstva s 3:1. 

V 79. minuti se je Koeman odločil za kar trojno menjavo: v igro je poslal Miralema Pjanića, Trincaa in Riquija Puiga, iz igre pa potegnil Sergia Busquetsa, Pedrija in Piqueja. V 82. minuti pa se je pred svojim golom poigraval vratar Navas, žoga se je nato odbila od Griezmanna, za las pa je zletela mimo PSG-jevih vrat. Gostujoči strateg Pochettino se je v zaključku tekme podal v branjenje nadvse ugodnega rezultata, iz igre je potegnil Keana, priložnost pa je dobil Danilo Pereira. V 85. minuti pa je sledil šolski protinapad francoske zasedbe. Potegnil je rezervist Julian Draxler, ki je odvzel žogo Messiju, nato pa po silovitem sprintu še s pravočasno podajo zaposlil Mbappeja, Francoz pa je elegantno zaključil s 15 metrov za hat-trick na Camp Nouu in vodstvo PSG-ja z neverjetnih 4:1. 

To je bil tudi končni izid tekme na Camp Nouu, Parižani se domov tako vračajo z izjemno visoko prednostjo, ki jo bodo na Parku princev težko zapravili. A kdo ve, v nogometu smo videli že marsikaj. Nenazadnje enega največjih preobratov v nogometu prav med spopadom PSG-ja in Barce leta 2017. 

Osmina finala Lige prvakov, prva tekma, Camp Nou:

Barcelona - PSG 1:4 (1:1)
Messi 26./11-m; Mbappe 32., 65., 85., Kean 70. 

Postavi:
Barcelona: Ter Stegen; Dest (Mingueza/71.), Pique (Puig/79.), Lenglet, Alba; Busquets (Pjanić/79.), De Jong, Pedri (Trincao/79.); Dembele, Messi in Griezmann (Braithwaite/85.).

PSG: Navas; Florenzi (Kehrer/89.), Marquinhos, Kimpembe, Kurzawa; Paredes, Gueye (Herrera/46.), Verratti (Draxler/73.);  Kean (Danilo/85..), Mbappe in Icardi.

Statistika tekme Barcelona – PSG
Statistika tekme Barcelona – PSG FOTO: Sofascore.com

SPREMLJAJ DOGAJANJE V ŽIVO

23.03

To je vse za danes, hvala da ste nas spremljali

Jutri pa ne pozabite na nov spektakel ... Porto doma gosti Juventus. Tako kot danes boste prenos lahko spremljali na Kanalu A in VOYO, tekstovni prenos pa tudi na naši spletni strani. Vabljeni in lahko noč.

22.59

Dvomov o igralcu tekme pa preprosto ne more biti

Kylian Mbappe in desetka, čista kot solza.

22.54

Statistika tekme, ki jo zagotavlja Sofascore.com

22.54

VIDEO: Tretji zadetek Mbappeja danes

22.52

Se lahko Barca sploh še vrne?

Katalonci so danes izgledali povsem izgubljeno. A spomnimo, ko sta se ta dva tekmeca nazadnje pomerila v Ligi prvakov, je PSG slavil s 4:0 na prvi tekmi, na drugi pa je Blaugrana napredovala z neverjetnim preobratom, ko je bilo prav tu 6:1. Lahko Lionel Messi in soigralci to še enkrat ponovijo?

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (120)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Homer.Simpson
17. 02. 2021 15.26
-5
Mislim, da je zdaj dokončno jasno, da je era Messija nepreklicno končana. Zanimljivo, medtem pa era Ronalda še kar traja in traja in traja... Pa da ne omenjam Ibrahimovića...
kd29
17. 02. 2021 15.10
+10
Sem veliko bolj navijač Reala, Ronalda, kot Barcelone in Messija, vendar govorit, da je Messi neviden itd. je res nesmiselno. Res, da ni v top formi kot je bil, vendar predvsem nima pravih soigralcev s katerimi bi se odlčno ujel v kreiranju akcij.
intelektor
17. 02. 2021 14.36
+9
🤷 ... 👏❗🔞🚯❗❗⛈️/🌞❕❗🍀
saturnsky23 saturnsky23
17. 02. 2021 10.39
+16
Mbape je sicer odličen igralec, vendar je potrebno vedeti, da je včeraj igral proti daleč najslabši obrambi v Španski La ligi. Ta deluje kot da bi trio "invalidnih", Piqe, Longle, Buskec, igrali za nasprotno ekipo.
DaDo77
17. 02. 2021 10.32
-5
Nova sramota Barce v LP haahahahahaha kaki luzerji... Zakaj sploh še igrajo Ligo Prvakov in se sramotijo, posvetijo naj se španskemu pokalu tam imajo morda kaj možnosti...
DaDo77
17. 02. 2021 10.36
-8
Messiju so dali zraven imena kar un (P), predvidevam da pomeni "parkiran" ker jaz ga nisem opazil
saturnsky23 saturnsky23
17. 02. 2021 10.13
+9
Govoriti, da je era Messija nepreklicno zaključena, je velika neumnost. Enostavno, on potrebuje zdravo sredino, kar Barcelona že dolgo ni. Za tale "Untergang"-propad, je poskrbel Bartomeu, ki bi mu morali sodit. Če postavimo hipotetično Mbapeja v včerajšnjo Barcelono vs PSG, bi ne videli izboljšave rezultata. Drugače povedano: Eden odličen igralec v slabi sredin je na terenu neviden.
DaDo77
17. 02. 2021 10.28
-11
Z Messijem je konc sprijazn se... Človek je neviden na vsem tekmah proti malo močnejšemu nasprotniku... Zadane samo še iz kakega penala ali pa prot kakšnemu Elcheju oz. Cadizu
alien8potnik
17. 02. 2021 10.10
+10
če rm ulovi mbappeja, bo to res tisto. ampak dvomim, da bi mbappe prišel v madrid. če psg osvoji lp, ga ne bomo videli. zakaj bi ga? tam ima trenutno idealne pogoje, odlično plačo, super trenerja, super ekipo, ki se samo še krepi. verjetno bi bil nor, da bi šel nekam, kjer se dogaja proces prenove. odvisno. predvsem bo perez moral dati plačo, kot bi jo imel v parizu. brez tega lahko samo sanjamo o njem.
alien8potnik
17. 02. 2021 10.04
+2
dvomim, da bi psg izpustil mbappeja, da bi dobil messija. včeraj smo videli, da je mbappe (ob neymarju) številka ena na svetu.
cripstoned
17. 02. 2021 09.46
-11
v laligi real madrid, sevilla, atletiko...v evropi pa je ze 7 sezon zapored ocitno da barce ni med top 5ekipami....njihovi nasprotniki jih dobesedno odpihnejo in taksni rezultati kot smo jim prica zadnjih nekaj let govorijo veliko ...o tem da messi ni na nivoju in da je barca le se bleda senca tiste barce v kateri sta igrala velika xavi in inieste...brez teh dveh so liga prvakov samo se sanje in bojim se da bo tako se kar nekaj casa....vsem vam (hejterjem) ki vam to govorim pa vidite da ima na koncu prav cripsi in da barca samo potrjuje moje besede...vase besede pa lahko samo pljuvajo po meni ker vas boli vsak moj komentar podkrepljen z dejstvi...kdaj je barcelona nazadnje premagala top ekipo? naj se najde nekdo in napise datum...
alien8potnik
17. 02. 2021 10.05
+15
cripst, veš da navijam za rm. a rm je v hudi krizi. prav nič kaj dosti prepričljivejši od barse ta hip. španski nogomet (vključno z atm) pa po mojem v lp ta hip ni konkurenčen.
265004
17. 02. 2021 09.35
+5
halarati kje si,sinček ti je šel spet u iber ture s svojimi komentarji,daj mu pomagaj...sej vem da imaš dost dela,sam tko je...
Homer.Simpson
17. 02. 2021 09.06
-2
Mislim, da je zdaj dokončno jasno, da je era Messija nepreklicno končana. Zanimljivo, medtem pa era Ronalda še kar traja in traja in traja...
265004
17. 02. 2021 09.06
+3
Priznajmo si da sta ekipi Barce in Reala v zatonu s tem da sodniki umetno držijo Real nad vodo...samo v lp to ne bo šlo...letos imata pa šejk kluba PSG in City idealno priložnost za LP....mogoče konkurira še Bayern in to je to..
MacekMuri75B
17. 02. 2021 09.02
+7
Sem navijač Real Madrida. Včeraj je Mbappe vložil kandidaturo za nasledstvo Ronalda. Sploh prvi gol je bil čista mojstrovina. Kar se tiče Barcelone gredo skozi podobno obdobje kot Real po odhodu Ronalda. Pravzaprav se morajo lotiti celotnega remonta ekipe, privabiti top napadalca poleg Messi-ja in pomladiti ekipo.
265004
17. 02. 2021 08.57
+8
Najslabše pri porazu včeraj je to, da Mbappe poleti lahko prestopi v Real...igra čisto drugače , če ni Neymarja...res je žival...
265004
17. 02. 2021 08.55
-1
Najboljš bi blo, da ne bi blo povratne tekme...
265004
17. 02. 2021 08.54
-1
Kako z veseljem rečeš po tekmi pač bili so slabši, bo naslednjič boljš..
Nimasmisla
17. 02. 2021 08.38
+5
vse je v denarju tega pa barca nima
Roglič šampion
17. 02. 2021 08.33
+2
Cestitke PSG. Preprosto so bili boljsi. Mbappe pa sijajen vceraj. Vsekakor so kandidati za naslov v ligi prvakov. Glavna favorita sta sicer se vedno Manchester City, ki je trenutno najboljsa ekipa v Evropi, in aktualni prvak Bayern. Zame za njima pride Liverpool, ki se pomojem bo pobral po slabi formi v premier ligi, in seveda PSG. Vsekakor pa ne smem odpisati niti juventusa z izvrstnim Ronaldom, in Madridskega Atletica, ki je letos odlicen. Za njimi pa seveda se Real Madrid. Morda pa preseneti se kdo od preostalih ekip. Bomo videli. Medtem ko Barca v takem stanju se bojim, da preobrata ni sposobna. Na zalost
blazter
17. 02. 2021 08.31
+7
Barca je slaba. Ni trenutno trenerja na svetu, ki bi jo pravilno nastavil. Nimajo obrambe in sredine.
Johnny_J
17. 02. 2021 08.37
+1
Morda bi že trener z manjšim egom kaj naredil in bi pred osebno zadovoljstvo postavil ekipo. Le Koeman ve zakaj igrajo igralci, ki že celotno sezono igrajo zelo slabo in zakaj sedijo mladi, ki zmeraj pokažejo več od teh potrosenih igralcev. Tudi reakcije z menjavami ko nekaj ne deluje, so zelo slabe pri koemanu. Mbappe je na desni barcini strani šolal vse kar hodi, toda prva menjava šele v 70 minuti. Še dober, da jih je dal samo tri.
Škrnicl
17. 02. 2021 08.27
+0
Vesel sem, da je komentator olimpija 007 včeraj videl GOATa...v pariškem dresu...