Liga prvakov

City izkoristil dve neverjetni darili Varana in si zanesljivo priboril vozovnico za Lizbono

Manchester, 07. 08. 2020 08.08 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 5 min

Nogometaši Manchester Cityja so na povratni tekmi osmine finala Lige prvakov na domačem Etihadu z 2:1 premagali zasedbo Real Madrida in s skupnim izidom 4:2 napredovali v četrtfinale letošnje posebne izvedbe Lige prvakov. Tragičen lik tekme je bil Raphaël Varane, ki je zakrivil oba zadetka sinjemodrih, ki se veselijo uvrstitve na zaključni turnir najboljše osmerice v Lizboni. Junaka pa Raheem Sterling in Gabriel Jesus.

Več videovsebin
  • Iz 24UR: Drugo leto zapored brez četrtfinala
    02:24
    Iz 24UR: Drugo leto zapored brez četrtfinala
  • Vrhunci tekme Manchester City - Real Madrid
    08:35
    Vrhunci tekme Manchester City - Real Madrid
  • Gol Gabriela Jesusa za drugo vodstvo Man. Cityja na tekmi z Real Madridom
    01:17
    Gol Gabriela Jesusa za drugo vodstvo Man. Cityja na tekmi z Real Madridom
  • Gol Karima Benzemaja za izenačenje na 1:1 na tekmi Manchester City - Real Madrid
    00:50
    Gol Karima Benzemaja za izenačenje na 1:1 na tekmi Manchester City - Real Madrid
  • Zadetek Raheema Sterlinga za vodstvo Manchester Cityja na tekmi z Realom z 1:0*
    00:57
    Zadetek Raheema Sterlinga za vodstvo Manchester Cityja na tekmi z Realom z 1:0*

 

V lov za preobratom, ki bi preprečil še drugo hitro slovo od izločilnih bojev Lige prvakov v zadnjih dveh sezonah, je strateg madridskega Reala Zinedine Zidane, ki do danes v vlogi trenerja še ni izgubil izločilnih bojev Lige prvakov, krenil z vsaj malce presenetljivo postavo, v kateri sta priložnost dobila izkušeni hrvaški vezist Luka Modrić in brazilski najstnik Rodrygo. Kaznovanega Sergia Ramosa je v osrčju obrambe "nadomeščal" Eder Militao, medtem ko si za igranje od prve minute ni dovolj dobro opomogel brazilski bočni branilec Marcelo, namesto katerega je začel Ferland Mendy. Kljub temu, da po dveh težjih poškodbah ni stoodstotno pripravljen, je Zidane od prve minute zaupal tudi zvezdniški okrepitvi Edenu Hazardu. Ekipa Josepa Guardiole, ki je v dvoboj krenila z lepo prednostjo s prve tekme v Madridu (2:1), pričakovano ni mogla računati na prvega strelca Sergia Agüera. Poleg Gabriela Jesusa je priložnost dobil še Cityjev dragulj Phil Foden, ki je dobil prednost pred izkušenejšima Davidom Silvo oziroma Bernardom Silvo. Fernandinho, po "poklicu" sicer vezist, se je v osrčju obrambe pridružil Aymericu Laportu.

Začetno otipavanje obeh ekip je prekinil šok za ekipo Real Madrida. Poigravanje v obrambi galaktikov na čelu z Raphaëlom Varanom in Thibautom Courtoisom je privedlo do kardinalne napake francoskega branilca, kar je izkoristil domači napadalec Gabriel Jesus. Ta je odvzel žogo Varanu in podal do Raheema Sterlinga, ki mu ni bilo težko zadeti nebranjene mreže gostujočih vrat. City se je tako razveselil vodstva z 1:0 v deveti minuti tekme. To situacije za galaktike, ki bi morali za napredovanje tako ali tako dvakrat zadeti, sicer ni bistveno spremenilo. 

Igralec tekme: Gabriel Jesus
Igralec tekme: Gabriel Jesus FOTO: Sofascore.com

Prebujeni Real bolje zaključil polčas in prek Benzemaja tudi izenačil
Sledil je nov poskus Sterlinga v 15. minuti tekme, ko se je po hitri akciji odločil za nenaden strel z razdalje, a je njegov poskus končal na mreži Realovega gola. City je po zadetku dobil krila, Real pa je bil vidno v šoku. Sterling je bil v priložnosti znova slabih pet minut pozneje, ko je na desni strani ušel obrambi Reala, spremljal ga je Casemiro, a je Angležu spodrsnilo, tako da ni prišel do strela proti vratom Belgijca Courtoisa. V kolikor bi lahko sprožil, bi to bilo zelo nevarno. Real je prvič resneje odgovoril v 21. minuti, ko je s sredine povlekel 'osamljeni' Hazard, z iznajdljivo podajo našel prvo violino Reala v tej sezoni Karima Benzemaja, ta je prišel do strela, a mu je poskus z roba kazenskega prostora vratar Ederson Moraes ubranil. Minuto pozneje je s strelom z razdalje poskusil še Hazard, a je znova bil na mestu brazilski čuvaj mreže. Potem ko je Real le uspel vzpostaviti ravnovesje na tekmi, je uspel priti tudi do izenačujočega zadetka. In to na način, na katerega so mnogi opozarjali, da bi lahko Real naredil škodo Cityju. Podaja s strani in strel z glavo: v 28. minuti sta to prek desne strani igrišča izpeljala Rodrygo in Benzema, ki je z glavo matiral sicer danes dobro razpoloženega Edersona. Ta je bil blizu obrambi, a vendarle je bil strel Francoza preveč natančen. 

Ob zaključku prvega polčasa sta sledila še strel Phila Fodena, ki je letel mimo Realovih vrat, in poskus Benzemaja z neposredne bližine (strel je Ederson ubranil), a je bil Francoz tako ali tako v prepovedanem položaju. Polčas se je tako zaključil z izidom 1:1. Drugi polčas se je začel z nevarno akcijo Sterlinga, tega je s krasno podajo zaposlil belgijski vezist Kevin de Bruyne, a je strel Angležu z leve strani ubranil Courtois in žogo odbil v kot.  V 54. minuti je imel City izjemno priložnost za povišanje vodstva, a se je s pravočasnim izhodom iz vrat izkazal Courtois, ki je skrajšal kot in z nogami ubranil strel Sterlinga z leve strani. Tri minute pozneje je sledil samostojen prodor de Bruyneja, ki je prehitel Ederja Militaa, a je na pomoč še pravi čas pritekel Dani Carvajal in blokiral poskus Belgijca. Real je tako, kot je že večkrat poudaril trener Zidane, znal trpeti, nato pa bi skorajda prišel do vodstva prek Benzemaja. A francoski napadalec ni znal najbolje izkoristiti zmede v obrambi Cityja po dobri uri igre. Njegov strel je letel preveč po sredini vrat, tako da ga je Ederson relativno zlahka ukrotil.

Če je Brazilec dobro posredoval na eni strani, pa je v 65. minuti na drugi strani 'vrnil' Courtois, ki je ubranil strel iz oči v oči Gabrielu Jesusu in žogo s skrajnimi močmi odbil v kot. Podobno kot v prvem polčasu si je neverjetno napako v obrambi privoščil Varane. Ta je v 68. minuti nespretno želel podati do vratarja Courtoisa, a pri tem spregledal Jesusa, ki je zlahka povišal vodstvo Cityja na 2:1. Vodstvo Cityja je pomenilo, da bi Real moral zadeti dvakrat, če bi želel nadoknaditi zaostanek s prve tekme (1:2). Real si ob (pre)poznih menjavah Zidana ni priigral niti ene omembe vredne priložnosti za zadetek, tako da si je City brez pretirane živčnosti zagotovil napredovanje v četrtfinale Lige prvakov. Zaključni turnir najboljše osmerice bo v Lizboni, tudi s prenosom na Kanalu A in VOYO.

Liga prvakov, povratna tekma osmine finala, Manchester:
Manchester City* - Real Madrid 2:1* (1:1) /2:1/
Sterling 9., Gabriel Jesus 68.; Benzema 28. 
/izid s prve tekme/

Druga petkova tekma:
Juventus - Lyon* 2:1 (1:1) /0:1/
*potnik v četrtfinale LP

Statistika tekme Manchester City - Real Madrid
Statistika tekme Manchester City - Real Madrid FOTO: Sofascore.com

SPREMLJAJ DOGAJANJE V ŽIVO

22.53

Manchester City se podaja v Lizbono, kjer ga v četrtfinalu čaka boljši iz dvoboja Juventus - Lyon, ki ga še ni konec. Hvala vam, da ste tekmo spremljali skupaj z nami, beremo, slišimo in vidimo pa se spet jutri, ko bomo na Kanalu A in VOYO prenašali obračun Barcelone in Napolija. Lahko noč vam želim Jan Krstovski.

90'+4

Konec tekme!

Manchester City je tudi drugo tekmo osmine finala Lige prvakov proti madridskemu Realu dobil z 2:1 in se uvrstil v četrtfinale! Real se še drugo sezono zapored poslavlja že v osmini finala ...

90'+4

Zadnja minuta tekme v Manchestru.

90'+3

Žoga je po novem neuspešnem napadu Reala spet na varnem pri Edersonu, ki jo pošilja skoraj do kazenskega prostora nasprotnikov.

90'+3

Do konca tekme sta še dve minuti.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (203)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Konan
08. 08. 2020 17.31
+2
Lp vsem skupaj, danes pa upam na napredovanje barcelone
gogi_
08. 08. 2020 17.01
+3
Alienpopoptnik je sel s svojom realckom v pesek poticke delat. Pa njehov abahabab buhaja madrit.
drimtim
08. 08. 2020 16.29
+1
Fix tedna za lahek zaslužek.
drimtim
08. 08. 2020 16.28
+4
Zmanjkalo penalov in sta Real in Juventus aut.
AtleticoSLO
08. 08. 2020 13.42
+9
Lepo je videti da je v igri 6 Klubov, ki lahko prvič osvojijo LP
romantika umira
08. 08. 2020 14.42
+7
Atletiko ga ziher ne bo verjemi. Psg Barca City Bayern nekdo od teh štirih ekip bo zmagal.
AtleticoSLO
08. 08. 2020 15.34
+3
Roglič šampion
08. 08. 2020 17.12
+3
no jaz pa atletica ne bi odpisal. So nevarni. Navsezadnje so izlocili prvake iz liverpoola. Imajo seveda sploh v tem formatu vse ekipe sanse. Jaz sicer mislim da bo kanto dvignil city, v finalu pa bo se atletico. A upam da se motim in da bo barca na krilih messija sla letos do konca. Mozno je vse
Konan
08. 08. 2020 17.35
+1
MA težko je predvideti to vse, lahk je kak šok tudi
Anticripstoned
08. 08. 2020 11.32
+8
Real fani. To je realnost. Brez Perezovih sodnikov....in z Varom...Slavite Gila Hernandeza in Lahoza da so vam priborili vsaj La Ligo
Kollerik
08. 08. 2020 11.42
+3
Konan
08. 08. 2020 17.35
+3
Anticripstoned
08. 08. 2020 11.22
+6
Cripsl ne bit razočaran. Pojdi ven na sprehod. Z VARom in brez Perezovih sodnikov
JOSEPH HAYDN
08. 08. 2020 10.07
+11
Čestitke Cityu in Guardioli za napredovanje, včereraj so bili taktično dosti boljši in predvsem so znali kaznovati čisto vsako napako. Včeraj je bil cel Real zelo povprwčen in tako enostavno ne moreš zmagati, največje razočaranje pa zagotovo Varane in tudi Militao pa pomojem tudi Courtois, kar so oni včeraj delali ne vidiš v mnogo nižjih ligah ne pa v Ligi prvakov. Pričakoval sem, da se bo odsotnost Ramos manj poznala pa je ravno to pretehtalo škoda. Če pa potegnemo črto pod celo sezono moramo biti zelo zadovoljni, osvojena La Liga in Superpokal, dobra igra, veliko različnih strelcev, mladi so dobili priložnost... Če uspe Hazarda spraviti v formo iz Chelsea bo to odlično in pa morda manjka en res kreativni vezist na sredini z idejo, to je včeraj manjkalo... Še enkrat bravo City in tudi naša sezona z 2 lovorikama je zelo dobra
dark horse
08. 08. 2020 10.42
-9
To nisi zaslužen za nič in nič nisi osvojil...
blueboy0
08. 08. 2020 09.50
+8
No ne da bi pretiraval kaj preveč ampak to kaj sta Messi in Ronaldo v napadu je Ramos v obrambi.. Takih napak Varane ob Ramosu enostavno ne počne pa ne govorim samo o obrambnih sposobnostih ampak o sami avtoriteti in odgovornosti na igrišču kjer Ramosu verjetno ni para. Pa sta Varane in Militao odločna igralca katerima še manjka uigranost, a kljub temu je obramba brez Ramosa čist drugačna, izgubljena s Casemirom vred in to definetivno ne samo včeraj. Se bojim da se bo Realu odhod Ramosa poznal vsaj toliko kot odhod Ronalda, ker pomojem bo Militao nekoč odlična zamenjava za Varana medtem, ko bo v iskanje Ramosovega naslednika morali iti precej truda, sreče in verjetno tudi denarja.
blueboy0
08. 08. 2020 09.54
+9
Drugače pa čestitke Cityu za zasluženo napredovanje. Pri nam pa kljub vsemu čestitke predvsem odličnemu Benzemaju ter Mendyu brez katerega bi Sterling igral kot proti pionirčkom. City pa sicer zelo dober, a vseeno vsaj pomojem tako dober spet ne da bi ga okronal za prvaka.. Tako da moj glas gre letos Bayernu.
Frel
08. 08. 2020 09.47
-17
no pa so spet sodniki mešali štrene včeraj, nič pretresljivo novega, real pa oškodovan. po 45 minutah igre sem izklopil Tv kajti Brych je tako izrazito sodil v prid Citya da je bilo že mukotrpno gledati. Ne rečem, včeraj real enostavno ni igral na nivoju lp, ampak brez sodniške pomoči bi včeraj lahko tudi uprizorili kaj več od enega gola. kapitalno napako je Brych storil že pri prvem golu Citya ko je nad varanom (včeraj je bil Varan oh in sploh) storjen več kot očiten prekšek v napadu, a sodnik niti vara ne gre pogledati. toliko o sodnikih v prid reala, samo še eden naj to reče. A kdo že ve, je Uefalona pripravila darilne vrečke in kuverte za današnjega turškega sodnika, kateri je znan, da gre Barci "na roko" vsakič ko ima 5 minut časa?
igyyp
08. 08. 2020 09.57
+11
Frel: Real je včeraj tako slabo igral, da tudi Felix ni veliko kriv, če si razštelan v obrambi, kaj pol, probali so neko preskok igro. Sredina je bila počasna. Realno se je še dobro izšlo, k bi lahko še kakšnega fasal.
dark horse
08. 08. 2020 10.44
+4
A zdaj je pa sodnik kriv ahaha zakaj že res? Ker ni igral vinicius ki bi se spotaknil ob svojo nogo da bi španski sodniki penal piskali
Roglič šampion
08. 08. 2020 12.12
+7
frel vceraj real ni bil prav nic oskodovan. Odsojeno je bilo posteno. Eni res sam iscete izgovore za poraz reala. City je bil pac boljsi v vseh elementih igre in je zasluzeno naprej
igyyp
08. 08. 2020 09.43
+16
Čestitke Cityu! Real razštelan, bog pomagej, kot kure brez glave. Se vidi v obrambi ni stebra, pol pa luknje ko ementaler. Varane izgubil orentacijo nad žogo, in take napake se kaznujejo.
Lima33
08. 08. 2020 09.30
+9
To je bila pa pozna večerja za City pomoje so težko zaspal z polnimi želodci... Ubil so jih in zasluženo zmagali pa še dober da samo za en gol... Zame je glavni krivec včerajšnega poraza sodnik, ker ni piskal nobenega penala...(hecam se...🤪)... Zizu je krivec in noben drug... Obup od postave in lahko bi počakal še kakšno minuto za menjave... Obup res... Vinko mi ni neki preveč všeč ampak da ga ni poslal v igro ker mislim, da je edini ki bi kaj v napadu naštrikal z majstrom Benzom... Pepu se je vidlo po njegovih reakcijah in govorici telesa, da ga je bilo strah ampak za brez veze... Pep je uničil Zizua in mu je nakazal, da se mora še dosti tega za naučiti kot trener... Tale Kevin je pa mašina oz.igračina!! Hazardinjo pa v stilu letošnje sezone. V drugem polčasu je skoraj enkrat prišel do žoge ampak mu je Walker to preprečil... Mislim da bo letos City šel do konca in dvignil kanto... Ni ekipe, ki lahko to prepreči... Bravo City za lep nogomet... Realovci pa pejte na počitnice in naslednjo sezono po vse možne kante... Vseeno zelo dobra sezona za Real... Bravo Real!! 💪💪💪
ehjaehja
08. 08. 2020 09.39
+5
jaz pa mislim da Bayern letos dvigne kanto...bomo videli:D
KeepTheBlueFlagFlyHigh
08. 08. 2020 10.44
-2
Upam, da se motiš in da niti ne pridejo v četrtfinale
dark horse
08. 08. 2020 09.25
+3
Danes če Barca izpade bo jutri tak cajt 100 komentarjev kripsla,kreleta in ostalih pacientov ki so danes poniknili kot vedno :D Letos če Bayern ne osvoji LP bo zagotovo novo ime na vrhu,ker Barca dvomim,da pride sploh do finala,še manj Chealsea
Kollerik
08. 08. 2020 11.37
-2
šumar
08. 08. 2020 09.22
+0
zapirac ce je ramos tak junak bi ze na prvi tekmi vse odlocil ne pa da dobi rdec karton haha
šumar
08. 08. 2020 09.20
-3
a se neimenuje to tekmovanje real madrid haha
Mynameisno
08. 08. 2020 16.52
Se ne ker ga se niso preimenovali... Po 13. lovorikah bi se lahko to tekmovanje tako imenovalo 💪💪
denis pohoric
08. 08. 2020 09.16
+10
tako slaba igra reala pa tudi ni bila pricakovana...varane sploh z napakami, ampak tudi casemiro in modric z osnovnimi napakami...edini z zeljo vcerak benzema pri realu...city je odigral dobro, ne vrhunsko...priloznosti so imeli oh in sploh, pa niso nic izkoristili...ob de bruyneju me je presenetil walker, ki je razen ene tvegane podaje, odigral vrhunsko tekmo...cestitke cityu za napredovanje
AtleticoSLO
08. 08. 2020 09.12
+2
Če kaj fali Barci ter Realu je pa to sigurno dizajner dresov...tu mislim na gostujoče, pa dobr lahk se grše dajo gor, kot da tekmovali
Roglič šampion
08. 08. 2020 09.02
+7
dober dan vsem. No kot sem napovedal. City brez vecjih pretresov naprej med 8. Bili so boljsi tekmec, njihova sredina pa je tako kot na prvi tekmi pojedla sredino reala. Pri realu seveda je treba izpostaviti varana. 2 Solski napaki za zadetek cityja. Smola. No so pa pri realu lahko se veseli da niso fasali se kaksnega zadetka vec. Zmaga cityja bi verjetno mogla biti se izdatnejsa
Roglič šampion
08. 08. 2020 09.07
+5
Odlicno sta igrala predvsem sterling in jesus se mi zdi. Jesus pa skozi 2 tekmi 2 zadetka in asistenca...ob de bruyneju glavni junak napredovanja cityja verjetno
ehjaehja
08. 08. 2020 09.10
+2
ja jaz sem celo prvi napovedal da Real nima kaj za praskati ko ste vsi govorili da Real ne gre idpisati pa sem vedel da nam ne bo uspelo saj nimamo pravega napada Ramos je manjkal itd...tako da nobeno presenečenje in razočaranje sem vesel da nismo dobili petarde dejansko...
Roglič šampion
08. 08. 2020 09.12
+5
no reala vseeno ne smes odpisat. To je pac njihovo tekmovanje. A city je bil pac boljsi pa se kar strinjam s tabo da bi mogla zmaga bit se visja
bobiv
08. 08. 2020 08.40
+12
Ko sem ji videl (Real) na začetku tekme, oblečeni kot Barbike, potem pa igra tudi taka kot, da igrajo Barbike!
Dermeister
08. 08. 2020 08.37
-2
Čestitke Cityu in Lyonu, ki je igral proti 12 igralcem+ 1 je bil sodnik, ki je podaljšek podaljšal še za 5 minut
Frel
08. 08. 2020 09.51
-5
če je bil tisti prekšrek penal za Lyon potem si dobro poglej posnetek še enkrat!!!! čista žoga, a sodnik piska penal. malo objektivnosti prosim, hvala.