Liga prvakov

Kroos pred tekmo v Londonu: Preden kaj osvojiš, moraš trpeti

London, 04. 05. 2021 20.33 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Trener madridskega Reala Zinedine Zidane in vezist "belega baleta" Toni Kroos sta v Londonu napovedala zgodovinsko tekmo, ki bo odločala o drugem potniku v veliki finale Lige prvakov. Real bo sploh prvič gostoval na Stamford Bridgeu, na londonske modre pa ima še posebej boleče spomine ravno nemški vezist Kroos.

Rodrygo, Kroos in trener Zidane (vsi na fotografiji) med mestnim derbijem z Atleticom v španskem prvenstvu.
Rodrygo, Kroos in trener Zidane (vsi na fotografiji) med mestnim derbijem z Atleticom v španskem prvenstvu. FOTO: AP
"Klobuk dol pred mojo ekipo za dosežke v tej sezoni," je bil poln hvale na račun varovancev v Londonu trener Reala Zidane. "Ramos? Če je z nami, potem pomeni, da je nared, to je pomembno ‒ imamo našega vodjo. V nogometu ni čudežev, tu smo zaradi našega dela. To pa je zelo dober trenutek za Hazarda, gotovo nam bo pomagal," je še povedal francoski strateg.

Toni Kroos je bil član Bayerna, ki je leta 2012 boleče izgubil domači finale proti Chelseaju, ki je v svojem drugem velikem finalu takrat osvojil težko pričakovani prvi naslov v Ligi prvakov. Enajstmetrovka Didierja Drogbaja, zadel je tudi za izenačenje v rednem delu tekme, je poskrbela za veliko slavje v modrem delu angleške prestolnice, kamor Reala kljub bogati zgodovini še ni zaneslo.

"Preden kaj osvojiš, moraš trpeti, to je jasno," je na torkovi novinarski konferenci o spominih na leto 2012 in dejstvu, da lahko zdaj osvoji že svoj peti naslov v Ligi prvakov, povedal Kroos. "Vemo, da v ekipnem smislu to ni bilo preveč mirno in 'udobno' leto, a smo to prebrodili, spopadli smo se s številnimi poškodbami. Smo v maju in osvojimo lahko še dve tekmovanji. Kar se je zgodilo, se je zgodilo, zdaj smo tu, to je tekma, pred katero spet številni govorijo, če smo utrujeni ali načeti, toda to je nekaj običajnega, to je le tekma ... Dali pa bomo vse od sebe," je nadaljeval.

'Znamo se tudi braniti'
Real ni odigral dobrega prvega polčasa prve tekme v Madridu, je prepričan Kroos, bo pa nadaljevanje tekme, v katerem je Real izničil zaostanek in si prek svojega prvega strelca Karima Benzemaja priigral končnih 1:1, kažipot za dvoboj v Londonu.

"V prvem polčasu prve tekme nismo dobro pritiskali, težko je igrati tako, saj je to igra na njihov mlin, ko lahko izkoristijo hitrost napadalcev. Nato nam je uspelo bolje nadzirati vse skupaj. Bili smo kompaktnejši z žogo. Tudi braniti se znamo dobro, to je pomembno, ko moraš izločiti takšno ekipo. Moramo si ustvariti nekaj več kot na prvi tekmi, a tega smo sposobni. Ni dvoma, da bomo motivirani, da bomo dali vse od sebe za napredovanje v finale," meni Kroos.

Povratni tekmi polfinala LP

Ni dvoma o tem, kako pomemben je Ramos 
Real bi na Stamford Bridgeu lahko računal tudi na kapetana Sergia Ramosa, medtem ko je zeleno luč po negativnem testu na okužbo z novim koronavirusom dobil tudi univerzalni vezist Federico Valverde.

"Ni nam potrebno govoriti o Ramosu, ker svojo pomembnost dokazuje že veliko let in ravno na takšnih tekmah. O njegovi pomembnosti ni dvoma," je še povedal Kroos, ki ni želel govoriti o tem, če z Luko Modrićem in Casemirom morda tvori celo najboljši trio vezistov na svetu.

'Še zaradi nikogar nisem izgubljal spanca'
"Ne vem. Ne gledam veliko predstav drugih ekip. Rad slišim (da so najboljši, op. a.), a dajemo vse od sebe. Vseeno je, če smo najboljši ali ne, če na koncu nič ne osvojimo. Kdo je najboljši pri Chelseaju? V mojih 15 letih v nogometu še zaradi nikogar nisem izgubljal spanca. Imajo nemškega trenerja in so izvrstna ekipa, zato ni nobeno presenečenje, da so v polfinalu. A tudi mi imamo kakovost in izkušnje s takšnimi tekmami," je dodal Kroos.

Izkušeni Nemec se je dotaknil tudi težav soigralca Edena Hazarda, nekdanjega člana Chelseaja, ki pa so mu tudi drugo sezono v vrstah Reala povsem pokvarile poškodbe. A tudi Belgijec bi v ključnem delu sezone lahko priskočil na pomoč Madridčanom.

"Hazard? Škoda je, da se zaradi poškodb ni mogel dokazati že prej. Zdaj je malce bolje, kar se tiče pripravljenosti, to je igralec, ki je narejen za takšne tekme. Odigral je eno tekmo kot član prve postave, to ni veliko, a za nasprotno obrambo je vedno nevaren," je še povedal Kroos.

Koronavirus pasica nova
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

RUBEŽ
05. 05. 2021 08.44
+1
Upam da Perezova mafija izpade danes.
krneki_123
05. 05. 2021 08.19
+3
Boljše in bolj resnično bi bilo, preden Real kaj osvoji, moraš podkupiti.
TEDO84bv0MEDO
05. 05. 2021 08.32
+3
Če Perez ne bi podkupoval, bi bil Real na dnu španske prve lige.
TEDO84bv0MEDO
05. 05. 2021 08.17
+4
Vamos.... Chelsea!