Liga prvakov

Zidane: Ne razmišljam o tem, da je moja služba pod vprašajem

Madrid, 03. 11. 2020 09.57 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Trener madridskega Reala Zinedine Zidane je zatrdil, da se v primeru novega poraza v Ligi prvakov ne boji za svojo službo. Madridčane po vsega skupaj eni točki na dveh tekmah zdaj čakata dve zaporedni težki preizkušnji proti milanskemu Interju, ki bi lahko usodno vplivali na prihodnost legendarnega Francoza na klopi Reala.

Zidane (na fotografiji) pred tekmo z Borussio v Mönchengladbachu.
Zidane (na fotografiji) pred tekmo z Borussio v Mönchengladbachu. FOTO: AP
Nocoj, 3. novembra (ob 20.40), se nam na Kanalu A in VOYO pridružite ob spremljanju obračuna Atalante slovenskega reprezentanta Josipa Iličića z angleškim prvakom Liverpoolom. Dan kasneje, v sredo (4. novembra ob 20.40), pa sledi gostovanje Benjamina Verbiča s kijevskim Dinamom na Camp Nou pri Barceloni.

Identičen izkupiček je imel Real Madrid sicer tudi v prejšnji sezoni Lige prvakov, ki jo je začel s prepričljivim porazom proti Paris Saint-Germainu v Parizu (3:0) in domačim remijem s Club Bruggejem (2:2). Iz skupine so se nato 13-kratni osvajalci evropskega naslova prebili že pred zadnjim krogom, a tokrat jih po milanskem Interju, Šahtarju iz Donecka in Borussii iz Mönchengladbacha čaka še precej težje delo.

Po porazu s Šahtarjem v Madridu (2:3) in prigaranemu remiju v Mönchengladbachu (2:2), kjer so se Španci z goloma v zadnjih minutah rešili poraza, je Real na dnu skupine B z eno osvojeno točko. 

'Razmišljam pozitivno'
"Ne, o tem ne razmišljam," je na novinarski konferenci na vprašanje, ali je v igri tudi njegova služba, pred obračunom z Interjem dejal Realov trener Zinedine Zidane. "Razmišljam pozitivno. Razmišljam o jutrišnji tekmi. Srečo imamo, da lahko jutri igramo v Ligi prvakov. Samo na to se osredotočamo. Vse ostalo je neizbežno, vse, kar lahko storimo, je, da se dobro pripravimo in damo vse od sebe."

Zidane je z Realom osvojil tri zaporedne naslove v Ligi prvakov med letoma 2016 in 2018, nato pa za nekaj mesecev zapustil krmilo članskega moštva, kjer sta ga neuspešno poskušala naslediti Julen Lopetegui in Santiago Solari. Vse od Zidanovega povratka Real v Evropi ne beleži pretirano bleščečih rezultatov. Poleg bolečega uvoda v prejšnjo sezono velja omeniti tudi dva poraza v letošnjih izločilnih bojih proti Manchester Cityju. To je bilo sicer prvič, da se je Zidane kot glavni trener z Realom poslovil v tekmah na izpadanje.

Tudi letos želijo naslov
"Ne vem. Vsak ima lahko svoje mnenje," je na vprašanje, ali je Real zdaj manj prepričljiv na evropski sceni, odvrnil Zidane. "Lani nismo osvojili Lige prvakov. Reči se spreminjajo, a vedno si želimo osvojiti naslov. Igralci imajo to v svojih glavah."

Morebitni pohod do evropskega prestola bo močno odvisen od prebuditve najodmevnejše okrepitve zadnjih sezon, Belgijca Edena Hazarda, ki je skupaj s Karimom Benzemajem in Marcom Asensiom od prve minute zaigral šele prvič po prihodu iz Chelseaja. Asensio in predvsem Hazard sta imela v zadnjih mesecih oziroma letih težave s poškodbami, sta pa zablestela v nedavni zmagi nad Huesco (4:1) v tednu, ko so se med strelce vpisali tako Benzema kot nekdanja  zvezdnika Realovega napada "BBC" Cristiano Ronaldo (zdaj Juventus) in Gareth Bale (Tottenham).

'To moštvo lahko marsikaj osvoji'
"Igralci, ki so tukaj, želijo vedno spisati zgodovino. Vedno si želijo še več. Tem trem igralcem bodo uspele velike reči s to ekipo. To moštvo lahko marsikaj osvoji. Ljudje od zunaj govorijo, da se moramo spremeniti, a po vsakodnevnem delu z njimi vam lahko povem, da si želijo tekmovati in zmagati," je še povedal Zidane.

Ta si bo želel, da ekipa ne bi ponovila poraznih 13 minut proti Šahtarju, ko so Ukrajinci na stadionu Alfreda Di Stefana kar tri žoge spravili za hrbet vratarja Thibauta Courtoisa. Kapetan Sergio Ramos tiste tekme ni odigral zaradi kazni, tokrat pa je Zidanu na voljo.

Izboljšujeta drug drugega
"Res je, da v zadnjem času v Ligi prvakov, ko Sergia ni bilo z nami, ekipa ni bila prava," je na novinarski konferenci priznal tragični junak letošnje povratne tekme osmine finala z Man. Cityjem, francoski branilec Raphaël Varane. Tudi takrat Ramosa ni bilo na zelenici.

"Sergio prinese ekipi s svojim karakterjem zelo veliko. Ne vem, ali je to naključje ali ne, a brez Sergia v obrambi nismo bili dobri. Moje kakovosti dopolnjujejo njegove. Mislim, da jaz izboljšujem njega, on pa mene. Vse skupaj pa je odvisno od kolektiva," je še povedal Varane.

Koronavirus pasica november
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (13)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

realmadrid the best
03. 11. 2020 21.54
+0
real v prvem polčasu zasluženo vodi
ehjaehja
03. 11. 2020 19.04
-3
težko bo odpustiti trenerja ki je končal Barcelonino ero trenerja kateri še ne pozna poraza na Campnouu trenerja ki ima 3 zaporedne lige prvakov pid streho in trenerja ki je bil kot igralec eden najboljših v zgodovini.
denis pohoric
03. 11. 2020 21.27
+3
pa kaj ima spet barca tu veze...kje je problem?
Kollerik
03. 11. 2020 21.51
+1
Problem je v tem, da zapiralko sam sebi ne verjame in ve, da bo še kako sanjal Barco. Za prvi classico z porazom proti Realu je bilo skoraj pol Barcine ekipe poškodovane, da ne omenjamo kupa drugih problemov. Drugi pa je minil predvsem v znamenju belega sojenja. Vraga je Zidane kaj končal, šele začelo se je.
TEDO84bv0MEDO
03. 11. 2020 16.26
-1
On ni nič boljši kot Mourinho. Sploh trener v Realu nima nobene funkcije, Perez je glaven za vse.
Ka pa mislis
03. 11. 2020 15.15
-3
real dobija obe tekme z interjem, na zalost farsičev.
Kollerik
03. 11. 2020 17.27
+2
Z interjem se bo treba potrudid, ne kot doma, ko vam sodniki krijejo ri*ti....
Kollerik
03. 11. 2020 21.52
+1
Resnica je tudi tvoja pravica, ne boj se, sprejmi jo.
265004
03. 11. 2020 15.02
+3
Zidane ne skrbi...Španijo imaš pod streho,bodo že sodniki in zveza za to poskrbeli....Ampak Zidane,priznaj pa ,da te za LP mal skrbi...ampak nič bat,lovke Pereza sežejo daleč,tako da iz skupinskega dela vas bodo že pripeljale...
ehjaehja
03. 11. 2020 19.07
-1
Zidane vas je pogazil kot igralec na Campnouu sedaj vas gazi še kot trener.verjamem da so travme zelo hude🤫
Kollerik
03. 11. 2020 21.52
+1
Harmo1980
03. 11. 2020 13.03
+9
Varane izboljšuje Ramosa...ta je pa skor kot za 1.april...ko bo Ramos zaključil bo velika luknja nastala v ekipi in sploh v obrambi...branilcev ala Ramos ne najdeš kr tako...pa tud,če imaš 200miljonov v žepu...