Liga prvakov

Zidane pred Liverpoolom opozarja: Osredotočanje na eno tekmovanje bi bila napaka

Madrid, 04. 04. 2021 08.23 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 5 min

Tako Real Madrid kot Liverpool sta uspešno prestala zadnji test v domačem prvenstvu pred torkovim obračunom v četrtfinalu Lige prvakov. Madridčani so z 2:0 doma odpravili Eibar, Liverpool pa je na gostovanju pri Arsenalu potrdil, da je ujel pravo formo, in slavil s 3:0. Zinedine Zidane je po novi zmagi opozarjal, da z mislimi nikakor ni samo pri Ligi prvakov, Jürgen Klopp pa je bil zadovoljen predvsem z obrambo, ki je na Anfieldu v tej sezoni vse prej kot blestela.

Zinedine Zidane in Jürgen Klopp na finalu Lige prvakov leta 2018, ki ga je s 3:1 dobil Real.
Zinedine Zidane in Jürgen Klopp na finalu Lige prvakov leta 2018, ki ga je s 3:1 dobil Real. FOTO: AP

Zinedine Zidane je ob zmagi nad Eibarjem, za katero sta poskrbela Marco Asensio in Karim Benzema, odvodil svojo 250. tekmo na klopi Madridčanov. 251. ga z varovanci čaka že v torek, ko bo v špansko prestolnico prišel Liverpool. V ponovitvi finala Lige prvakov izpred treh sezon, ki ga bomo v živo prenašali na Kanalu A in VOYO, bomo spremljali moštvi, ki v tej sezoni nikakor nista blesteli, a sta v zadnjem času le ujeli pravo formo. 

Real se je po seriji zmag v domačem prvenstvu zopet vrnil v boj za naslov prvaka, za vodilnim Atleticom ima ob tekmi več tri točke zaostanka, tudi zato pa Zidane opozarja, da osredotočanje samo na Ligo prvakov ne pride v poštev: "Že celotno sezono poudarjam, da gremo iz tekme v tekmo. Za nami je odlična predstava proti Eibarju, dobro smo jo začeli in jo nato zanesljivo pripeljali do konca. Sedaj pa se moramo čim bolj spočiti, saj nas že v torek čaka naslednji izziv. Vsi vemo, kaj bo na kocki, a ne smemo si privoščiti, da bi se osredotočili zgolj na eno tekmovanje. To bi bila napaka." 

Marcelo skrivni Realov adut v preostanku sezone?
"Trenutno nam gre zelo dobro. Seveda so rezultati zelo pomembni, a pomembne so tudi predstave, s katerimi prihajaš do zmag. V obrambi delujemo čvrsto in zbrano. Zopet nismo prejeli zadetka, branili smo se zelo dobro, kar je za nas zelo pomembno. Tokrat smo začeli s tremi v zadnji vrsti (Ferland Mendy, Nacho Fernandez in Eder Militao, op. a.) ter z Marcelom in Lucasom Vazquezom na bočnih položajih. Videti je, da vsi točno vedo, zakaj so na igrišču. Veseli me, ker imam igralce, ki lahko na različnih pozicijah prispevajo k našemu uspehu," je na virtualni konferenci po zmagi nad Eibarjem razlagal francoski strokovnjak. 

Zelo dobro je po oceni "Zizouja" odigral Marcelo, ki je standardno začel na levi strani, a je imel ob trojici v zadnji vrsti več napadalnih vlog, kar mu nedvomno ustreza. "Ni igral veliko zadnje čase, a danes je bil izjemen. Vemo, da lahko zaigra na številnih položajih. Lahko igra bolj centralno, lahko pa tudi na krilu, tako v obrambi kot tudi v napadu," je Brazilca, ki je letos v Ligi prvakov odigral zgolj eno tekmo, pohvalil 48-letni strateg, ki mu je v soboto ob odsotnosti Sergia Ramosa zaupal celo kapetanski trak. 

Marsikaj je po vstopu s klopi v 22 minutah igre pokazal tudi Vinicius Junior, ki je med drugim z leve strani lepo podal za zadetek Benzemaja za končnih 2:0. Zidane se nadeja, da bi prav hitronogi Brazilec lahko bil joker s klopi na tekmah z Liverpoolom: "Veliko lahko doda naši ekipi, kar je tokrat jasno pokazal. Letos je pogosto začenjal tekme, a morda mu vloga s klopi celo bolj ustreza. Ima izjemno hitrost, zato zna izkoriščati prazne prostore, ki nastajajo predvsem proti koncu tekem, ko so ostali že izčrpani. Zaradi svoje eksplozivnosti je sposoben narediti veliko razliko. To smo videli pri drugem zadetku, ko je prodrl po levi in nato s perfektnim predložkom zaposlil Benzemaja." 

Arnold pokazal zobe, Klopp navdušen nad obrambo in Joto
Še bolj zanesljiv od Reala pa je bil v soboto Liverpool, ki na Emiratesu ni imel nikakršnih težav z bledim Arsenalom za zmago s 3:0. V prvem polčasu so se topničarji še uspeli braniti, v drugem delu pa je potek tekme spremenil rezervist Diogo Jota, ki je dvakrat meril v polno, medtem ko je zadetek dodal še Mohamed Salah

Jürgen Klopp je sicer kar nekoliko presenetil, ko je razigranega Portugalca od prve minute pustil na klopi, a je imel za svojo potezo logično razlago: "Poglejte, za moj okus je (Jota, op. a.) na zadnjem reprezentančnem zboru igral nekoliko preveč. A ne bom kritiziral portugalske odločitve, ker je pred tem tudi za nas igral veliko, sploh zato, ker je bil Roberto Firmino poškodovan. Tokrat pa sem mu želel nameniti nekaj dodatnega počitka. Sezona je še dolga in Joto bomo zagotovo potrebovali." 

Pri prvem zadetku na tekmi se je z natančno podajo izkazal Trent Alexander-Arnold. Bočni branilec je bil nasploh eden najboljših na igrišču, poznalo pa se mu je, da minuli konec tedna ni bil v reprezentančnem pogonu in je tako imel nekaj več časa za pripravo na sklepni del sezone. Čeprav je bil Klopp vidno presenečen, ko ga angleški selektor Gareth Southgate ni vpoklical v ekipo treh levov, je bil po tekmi z Arsenalom verjetno še zadovoljen, da je 22-letnik lahko zadnjih nekaj dni preživel v Kirkbyju, kjer ima Liverpool svoj trening center. 

"Fantastično. Ko odigraš tako, kot je tokrat Trent, ko si z mislimi povsem pri stvari, ko se osredotočaš na stvari, ki so zares pomembne, potem ti lahko uspevajo poteze, ki so nocoj uspevale njemu. Odigral je izvrstno. Je pa tudi res, da je bilo po podaji potrebno še doseči zadetek. Tudi Jota se je izkazal z zaključkom," je svoja varovanca po zmagi na Emiratesu pohvalil nemški strateg. 

Redsi so imeli v tej sezoni kopico težav s poškodbami, ki so najbolj okrnile zadnjo vrsto, v kateri še vedno manjkajo Virgil van Dijk, Joel Matip in Joe Gomez. Kljub temu pa se zdi, da je Klopp s preostalimi nogometaši le uspel zakrpati večino lukenj, nenazadnje je Liverpool v vseh tekmovanjih že tri tekme brez prejetega zadetka. "Seveda ti pomaga, če ne prejmeš zadetka. A tekme si sledijo ena za drugo, zato bomo videli, kdo vse bo pripravljen za torek. Če kdo ne bo, potem bom moral menjati, česar pa si ne želim. Ne bi želel hvaliti zgolj obrambe, vsa ekipa se je branila drugače, kot še pred nekaj tedni. Potrebovali smo zbrano obrambno predstavo, le upam lahko, da bomo do konca ostali karseda zdravi." 

Prenosi prvih tekem četrtine finala Lige prvakov

 

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (13)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

AS1983
05. 04. 2021 08.36
Liverpool bi znal zmagat v gosteh pri realu, jaz pravim 1-2
RUBEŽ
04. 04. 2021 14.08
+4
Ne bom rekel, da želim napredovanje LPolla ampak želim izpad REALA.
HALAcR7
04. 04. 2021 13.19
-3
sami eni nin isti pametnjakoviči,ki nimajo svojega življenja,,,njihov klub že leta standardno ispada,po novem in novem debaklu,,iz ene v drugo še večjo sramoto in potem še rečejo ,najboljši smo,ahahahhahahaha,,,,kako pametan moraš biti da to izjaviš
Od Halerja ati
04. 04. 2021 14.28
+3
Sinko,,, daj še, atija,,, nauči,,,,, uporabljati te,, tvoje vejice,,,
Anticripstoned
04. 04. 2021 13.04
+2
ZZ črno ti se piše...moli boga da bodo sodili Perezovi sodniki drgač kar začni pakirat kufre
drimtim
04. 04. 2021 12.19
+6
Po naslednjih ključnih 14 dneh se jim ne bo več treba osredotočati na ničesar več.
265004
04. 04. 2021 11.26
+7
Real se mora osredotočit predvsem na sodnike in njihovo formo...Brez njih tud do Europa lige starčki ne bi prišli....
LojzekBojzek
04. 04. 2021 11.51
+2
Lucianno Kljai?
04. 04. 2021 13.08
+2
zizuja je brezveze poslusat ker skoz isto govori. svoje hvali kot ponavadi a so v formi ali igrajo katastrofalno
Kollerik
04. 04. 2021 19.05
Debely
04. 04. 2021 10.58
+5
Liverpool se je že jeseni 2020 preselil iz trening centra Melwood v nov trening center v Kirkby.
resnicaosvobaja
04. 04. 2021 10.31
+6
Copa del Rey ?
LojzekBojzek
04. 04. 2021 11.19
+5
če zgubijo proti Liverpoolu,kar upam da bojo, se bodo osredotočili na Copa