Liga prvakov

Real z golom Mendyja le izkoristil številčno premoč za minimalno zmago v Bergamu

Bergamo, 24. 02. 2021 22.45 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 4 min
Avtor
Marko Gašparin
Komentarji
184

Nogometaši madridskega Reala so v italijanskem Bergamu na prvi tekmi osmine finala Lige prvakov premagali Atalanto z 1:0, potem ko so od 17. minute igralci z igralcem več, saj je bil strogo izključen Atalantin vezist Remo Freuler. Josip Iličić je v igro vstopil v 56. minuti tekme, nato pa zelenico zapustil v 86. minuti. Le nekaj sekund po odhodu Jojota je edini gol na tekmi zabil Ferland Mendy.

Statistika Josipa Iličića na obračunu z Realom
Statistika Josipa Iličića na obračunu z Realom FOTO: Sofascore.com

Trener belega baleta se je pred tekmo ukvarjal z izjemno velikim številom poškodb. Čeprav je do zadnjega upal, da bodo nekateri nosilci igre pripravljeni za igro, pa se je izkazalo, da bodo galaktiki v tekmo z četrtfinalistom pretekle sezone vstopili močno oslabljeni (manjkajo nosilci, kot so Sergio Ramos, Karim Benzema, Daniel Carvajal, Marcelo, Eder Militao, Federico Valverde in Rodrygo). Tudi močno zdesetkana zasedba je botrovala k temu, da je trener galaktikov sestavil sila zanimivo in nadvse nenavadno začetno enajsterico. A nekaj podobnega smo videli že na prejšnjih tekmah Reala, le s to razliko, da je tokrat prednost pred Marianom dobil Isco Alarcon. Dežurni gasilec na desni strani v obrambi je Lucas Vazquez, ki je sicer precej bolj napadalno usmerjeni nogometaše. Zidane je od prve minute v ogenj poslal naslednje nogometaše: Courtois; Lucas Vazquez, Varane, Nacho, Mendy; Casemiro, Kroos, Modrić; Asensio, Isco in Vinicius.

Na drugi strani je imel Gian Piero Gasperini ob zgolj eni odsotnosti (Hans Hateboer) precej bolj sladke skrbi pri sestavi začetne enajsterici. Odločil se je, da bo na klopi pustil slovenskega reprezentanta Josipa Iličića, v ogenj pa je poslal preverjeno enajsterico, ki je Atalanti prinesla zmago na zadnji ligaški tekmi z Napolijem, in sicer: Gollini; Toloi, Romero, Djimsiti; Maehle, De Roon, Freuler, Gosens; Pessina; Zapata in Muriel.

Slovenski reprezentant Josip Iličić je v igro vstopil v 56. minuti tekme, nato pa ga je trener Gasperini zamenjal v 86. minuti, nekaj sekund zatem pa je padel edini zadetek na tekmi. 

Prvih 35 minut smo v Bergamu namesto težko pričakovane poslastice spremljali taktično uspavanko, najpomembnejši (in morda celo edini omembe vredni) trenutek pa se je zgodil v 17. minuti, ko je glavni sodnik tekme, Nemec Tobias Stieler (pre)strogo izključil domačega vezista Rema Freulerja. Ta je zaustavljal prodor Ferlanda Mendyja, sodnik pa je ocenil, da je šlo za stoodstotno priložnost in da je bil Freuler zadnji mož obrambe ter Švicarja ekspresno izključil. Real je po izključitvi prevzel pobudo na sredini igrišča, a si dolgo časa ni znal pripraviti resnejših priložnosti. Nato pa je v zaključku polčasa obramba Atalante vendarle malce popustila in zvrstili so se streli Isca, Luke Modrića in Juniorja Viniciusa. Daleč najnevarnejši pa je bil strel Casemira z glavo, potem ko je s prostega strela v sodnikovem dodatku polčasa podajal Toni Kroos. A načrte Ralovim nogometašem je s krasno obrambo s telesom preprečil Pierluigi Gollini. Tudi Atalanta je bila sicer predtem vsaj malce nevarna, z roba kazenskega prostora je v 42. minuti poskusil Luis Muriel, a meril mimo Realovih vrat. 

Real potrpežljivo pletel mrežo, odločil gol Mendyja
Začetek drugega polčasa je bil za Real obetaven, saj se je po bloku Modrićevega strela žoga le za las skotalila mimo Gollinijeve desne vratnice. Nato pa je sledila jalova premoč galaktikov, omeniti velja akcijo Juniorja Viniciusa, ki je imel lepo priložnost v 54. minuti, a je zdaj že v pregovorno svojem stilu z ugodnega položaja preslabo zadel žogo, da bi resneje ogrozil Gollinija. Edini zadetek je po občutni terenski premoči Reala, ki je imel žogo v svoji posesti občutno več kot Atalanta, tako padel pozno v drugem polčasu. Ferland Mendy se je po akciji s kota odločil za strel s šibkejšo desnico z razdalje in presenetil Gollinija. Ta je bil pokrit in ni dobro videl žoge, strel francoskega bočnega branilca pa je bil tako natančen, da je padel v mrežo Atalante. To je bil tudi edini gol na tekmi, zlata vreden za madridski Real, ki se je v Bergamu tako veselil zmage z 1:0. Za Mendyja je to bil sploh prvi gol v Ligi prvakov v dresu madridskega Reala. 

Liga prvakov, osmina finala, prva tekma, Bergamo:

Atalanta - Real Madrid 0:1 (0:0)
Mendy 86. 
RK: Freuler 17./Atalanta

Postavi: 
Atalanta: Gollini; Toloi, Romero, Djimsiti; Maehle (Palomino/86.), De Roon, Freuler (RK/17.), Gosens; Pessina; Zapata (Pašalić/30.) in Muriel (Iličić/56./Malinovski/86.). 

Real Madrid: Courtois; Lucas Vazquez, Varane, Nacho, Mendy; Casemiro, Kroos, Modrić; Asensio (Arribas/76.), Isco (Duro/76.) in Vinicius (Diaz/58.).

Statistika tekme Atalanta - Real Madrid
Statistika tekme Atalanta - Real Madrid FOTO: Sofascore.com

SPREMLJAJ DOGAJANJE V ŽIVO

23.12

Toliko za nocoj ...

... prve tekme osmine finala Lige prvakov so zaključene, bodite znova z nami čez dva tedna, ko so na sporedu povratni obračuni! Lahko noč in lep preostanek večera!

22.58

Statistika tekme

Zagotavlja jo Sofascore.com

22.56

Takole je padel edini zadetek v Bergamu

22.55

V studiu sledi še analiza tekme

Z vami bo Zlatko Zahovič pokomentiral dogajanje v drugem polčasu. Ostanite na Kanalu A in VOYO, mi pa vam bomo postregli še z nekaj statističnimi podatki.

90+4'

KONEC TEKME!

Real do zmage v Bergamu. Odločil je zadetek Ferlanda Mendyja v 86. minuti tekme. Žal pa za ljubitelje nogometa brez nogometne poslastice. V veliki meri tudi po zaslugi sodnika Stielerja, ki je že v 17. minuti strogo izključil Rema Freulerja!

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (184)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Iniesta
26. 02. 2021 18.19
-1
Kraljevi klub ne more izpasti proti eni Atalanti ... to je dejstvo ...
Kollerik
25. 02. 2021 14.50
+5
Iskrene čestitke Realovim sodnikom, ki so odločili tekmo v korist Reala. Rolexi v sodniških vrečkah očitno še niso izgubili na popularnosti...
pikachujekul
25. 02. 2021 15.09
-5
Sodniki gor ali dol, treba je priznat da kot ekipa so nepremagljivi. Ja žal se mi zdi da bomo mi Culeji ostali praznih rok letos, Real pa zna osvojiti in La Ligo in LP
Kollerik
25. 02. 2021 16.29
+5
Ja... Lepo je imeti sodnike zadaj. Ko ne gre, malo porinejo in hkrati še najbolj nevarnega nasprotnika zabijejo s kakšno "napako"...
RMadridd
25. 02. 2021 20.20
-4
Kollerik
25. 02. 2021 21.25
+2
Ubošcki ste vsi, ki navijate za tako umazan klub
Pessi1
25. 02. 2021 11.42
-7
Jaz res ne vem kaj se oglasajo navijaci barcelone kak penal jim je bil podarjen proti psgju na zadnji tekni da pa ne govorimo o ostalih tekmah tko da ste lahko samo tiho
Od Halerja ati
25. 02. 2021 11.49
+4
joj kaj je Messi spet včeraj delal... neverjetno. Pa ne da si tudi ti jezen. moj sin je isti tako da nisi sam...
User792410
25. 02. 2021 10.33
+6
V Atalanti spet prihaja do trenj med trenerjem in nekaterimi igralci in z nekako izsiljenim odhodom Papu Gomeza v Sevillo se nesoglasja očitno niso zaključila, kot je to želelo prikazati vodstvo kluba, ampak so problem le pometli pod preprogo. Več kot očitno je, da Gasperini spet nabija svoj ego, ampak če v Madridu izpadejo se bo na izhodnih vratih tokrat znašel prav on. Sicer pa bi bil za tisto pravo Atalanto sinočnji rezultat le dodatna spodbuda in še zdaleč jih ne bi smeli odpisati.
Mother Russia
25. 02. 2021 10.22
-3
Freuler je bil popolnoma upravičeno izključen, pa naj se Lukač in vsi ostali komentatorji postavijo na trepalnice. Prekršek se je zgodil na 20m.od gola Atalante. Freuler je bil zadnji igralec v liniji gibanja proti vratom, ki bi Mendyju preprečil prosto pot do vrat. Storil je prekršek in konec zgodbe. Tudi sam sem zaradi našega Iličića navijal za Atalanto, a treba je biti pošten. Smo malce preveč sentimentalni. Ob zmagah vedno beremo: Oblakov Atletico, Iličićeva Atalanta, ko temu ni tako pa so kriv sodniki, ali višja sila...
User792410
25. 02. 2021 11.13
+3
Freuler ni bil zadnji obrambni igralec v liniji, ampak je bil takrat malce desno že na črti šestnajst metrskega prostora še en igralec Atalante! Če ne verjameš imaš lep posnetek spornega dogajanja na yt! Prekršek za rumeni karton ja, direktne izključitve pa definitivno ne bi smelo biti!
RMadridd
25. 02. 2021 20.19
-1
ja ampak tisti igralec nima vpliva na igro. Mendy bi šel sam proti golu. Tudi sam ne bi dal rdečega. Prepomebna tekma. Ampak je po pravilih.
Sadni T
25. 02. 2021 10.12
+4
Nezanimiva tekma
mišnica
25. 02. 2021 09.56
+7
sodnik odločil tekmo
Kollerik
25. 02. 2021 21.26
+1
mr_cat
25. 02. 2021 09.45
+2
Ne razumem te fore, da te trener v drugem polcasu da v igro in te potem po pol ure igre ven cukne.....
Mother Russia
25. 02. 2021 10.14
+2
V normalnih pogojih se to ne dela. Izjemoma ob kakšni poškodbi. To pomeni da je Gasperini najbrž že prečrtal Iličića. Enako je bilo v primeru Papu Gomeza, ki je bil zamenjan na popolnoma enak način. Videl je koliko je ura in je pred kratkim iz Atalante prestopil, mislim da v Sevillo.
James Bond
25. 02. 2021 09.34
+8
..ne vem no..ampak pri Iličiću ...mi ga kujemo v zvezde..če pa pogledaš statistiko...pride njegov dan..potem pa je tema celi mesec..pomeni da je povrečen igralec z enim prebliskom na mesec dni..to je moje skromno mnenje...mogoče pa se motim in upam da se..ali pač!?
borjac
25. 02. 2021 09.23
+11
Igralec Atalante je bil nedvomno neupravičeno izključen, to je bilo za rumen karton in nič več, in je potem vplivalo tudi na potek tekme, je pa res da ga je Gasparini sinoči taktični popolnoma polomil, Zidan pa taktično dobro speljal tekmo čeprav z pol prve ekipe, menjati igralca, ki ga pošlješ v igro v drugem polčasu, je dokaz da si zafural stvar, menjati dokler ima nasprotnik žogo in izvaja pritisk, je osnovnošolska napaka Gasperinija, takoj ko se nova igralca še sploh nista našla v poziciji, je ostal Mendy nepokrit in je dosegel gol, mislim da si je Gasparini s sinočnjem vodenjem tekme zakuhal sam zelo vročo juho, ki jo bo moral ohladiti in pojesti, poraz, nezadovoljstvo ponižanega Iličiča ..... mogoče je to celo začetek konca Atalantine pravljične zgodbe.
alien8potnik
25. 02. 2021 09.21
+0
sicer je pa bil rm včeraj pred izključitvijo izrazito boljši. mislim, da bi zmagal v vsakem primeru. mislim celo, da bi igral bolje, če oni ne bi bil izključen. ker rm ima težave ravno, ko igra proti "šibkejšemu" nasprotniku. čim je atalanta ostala z desetimi, je rm kar fajn padel v igri.
pikachujekul
25. 02. 2021 15.07
-3
Vsaka čast Realu. Kljub poškodbam se vedno borijo in dajo vse od sebe. Ko bi le Barcelona imela tako mentaliteto, Imam občutek, da bo Real osvojil La Ligo in Ligo Prvakov
Kollerik
25. 02. 2021 16.30
+1
Sama "čast" jih je, tako kot vedno. Zasluge pa najprej sodnikom.
pikachujekul
26. 02. 2021 13.41
-1
Kollerik proti PSG-ju tudi ni bilo penala pa se nisi nič pritoževal kako je bil PSG oškodovan
športnik66
25. 02. 2021 09.19
-2
Gledal tekmo. Prava, moška, trda igra, v kateri Jojo ni mogel priti do izraza. Ob vsakem dvoboju je končal na tleh...prešibek je. Škoda, da je Atalanta tako zgodaj ostala brez enega igralca. Zato pa res srčna borbenost ostalih desetih! So pa igralci Reala tehnično na višjem nivoju. To se je videlo ob vsakem driblingu, podajah, postavitvi. Mislim, da je Atalanta dosegla svoj maximalni nivo in bo zato povratna tekma 16.3. v Madridu super za gledat, ker nimajo kaj izgubiti, bodo napadali in pričakujemo lahko lepo tekmo.
alien8potnik
25. 02. 2021 09.19
+1
samo vprašam - ko šibaš sam proti golu in te nasprotnik namerno zruši. ne štarta na žogo, ampak direkt na tebe. a je to res zgolj rumeni karton? spomnimo se neverjetnega penala barse vs psg zadnjič. jaz še na posnetku nisem videl dotika. pa je bil penal. ne vem, no, nehajte raje. mendy je bil sam na poti proti golu. človek ga je zrušil, ker mu drugo ni več preostalo. to je običajno rdeči karton.
Kollerik
25. 02. 2021 09.24
+3
No, potem pa še jaz samo vprašam... je včeraj v VAR sobi zmanjkalo štroma?
Od Halerja ati
25. 02. 2021 09.32
+1
Iz katerega planeta pa prihajate? Mogoče je od tam pobegnil moj sin... definitivno pa na tem planetu vidite bolj slabo
Dany75
25. 02. 2021 09.56
-4
Kollerik: prvo odgovori na vprasanje ki ga je zastavil alien; pol pa dobis odg glede stroma..pa to 😆
ledr
25. 02. 2021 10.18
+1
Pa si poglejte recimo štart igralca MCI nad igralcem Borusije nekje v 84. minuti in to v kazenskem prostoru? Sodnik niti pomislil ni na penal in tudi var mu je potrdil, da ga ni! To je nogomet in takšen bi moral bit!!! Pa ne more bit kar vsak kontakt - najmanjši dotik penal??? Razen, če si Real ali pa če je treba v Španiji recimo sodit proti Barci.... A res ne more ta "galaktični" Real dobiti čisto niti ene pomembne tekme ali lovorike na realen in pošten način???
Pessi1
25. 02. 2021 11.41
-2
Dej ne zajebavite se kake penale dobija barcelono tko da ste lahko navijaci barcelo cisto tiho
Kollerik
25. 02. 2021 14.43
+4
Dany, liga prvakov je glede sojenja skorajda identična La Ligi, kjer VSE sporne situacije SKORAJ VEDNO dosodijo v korist REala. Zato lahko navedem zanimiv dokument v odgovor tako tebi kot alienu: "Cristobal Soria, znana televizijska osebnost španskega nogometa iz Seville, je na spletu naložil video, s katerim je s svojimi komentarji izrazil svoje ogorčenje nad sodniškimi odločitvami v korist Reala. "Prosim 19 predsednikov lige, naj se zberejo in ustavijo nenehne sodniške odločitve, ki dajejo prednost madridskemu Realu, tekmo za tekmo." Footbal Espana, 21.12.2020....
26277
25. 02. 2021 09.16
+5
$$$$$ uničuje nogomet. Na takih tekmah, se to ne piska za rdeči karton.
JanezBos.
25. 02. 2021 09.41
-5
Ko gre lahko igralec sam proti golu in se nad njim naredi prekršek tako blizu se to piska za rdeči karton na VSEH tekmah. Samo tu vas vse moti,da je igral real:)
Od Halerja ati
25. 02. 2021 09.52
+2
Poreden floki. Daj tačko in nazaj v kočo
Hello.
25. 02. 2021 09.11
+6
Ali je bil včeraj sodnik velik navijač reala apa je bil lepo plačan ker je kr dosti prekrskov blo nad atlanto da bvz. Se je kr vidila razlika. Čestitke realu.
CelindaAndre
25. 02. 2021 09.08
+0
REAL in podobni klubi, uničujejo igro in nogomet v celoti.
09ZarMan10
25. 02. 2021 09.04
+4
Real kot že neštetokrat. Z 12 igralci, sodnikom! Ko jih bo dobila v roke prava ekipa v vzponu (City,Bayern, mogoče PSG), jim 10 sodnikov ne bo pomagalo!
JanezBos.
25. 02. 2021 09.45
-3
no...malo si preberi zgodovino pa da vidimo kdo je lahko kaj naredil realu...seveda pa vsi jokate zaradi sodnikov...če je ekipa dobra niti 10 sodnikov ne more pomagati...to vam ni jasno,čeprav tu včeraj je bilo vsem sporno,ker tam igra jojo in seveda proti realu je tradicija,da se joka o sodnikih in podkupljevanju..ja to itak spada zraven.če si najboljši:)
Bigbadjohn
25. 02. 2021 10.23
-1
Žnjj07
25. 02. 2021 08.59
-2
Cestitke realu za zmago. Sicer z nekaj srece. Skoda pa, da se po tekmah reala skoraj vedno govori o sodnikih. Prav zanimivo bi bilo videt kake barve bi bil karton, ce atalanta nebi igrala proti realu. Lp
Kollerik
25. 02. 2021 09.05
+5
Čudno le, zakaj se po tekmah reala vedno govori o sodnikih.... res čudno...le kdo bi vedel, zakaj.
JanezBos.
25. 02. 2021 09.48
-5
Ja govori se,ker sploh ni važno kaj dosodi sodnik vam ne bo prav:)Dejstvo je da real zmaguje pa čeprav bi mu večina privoščila,da ne. Glede kartona so pravila jasna...če jih ne poznate si preberite.
Kollerik
25. 02. 2021 14.45
Roglič šampion
25. 02. 2021 08.49
+2
hja. Rdeci karton. Res je, da ji bil cisto zadnji. Ampak tisti ki je bil zadnji, verjetno Mendyja ne bi mogel ustaviti, in Mendy bi bil v šansi. Moje mnenje je, da odlocitev ni napacna, ampak tudi ce rdecega kartona ne bi dali, ne bi bilo narobe. Ima pa Real priloznost da se prvic po eri Ronalda prebije v cetrtfinale lige prvakov. Atalante sicer nikakor ne bi odpisal, kljub zaostanku, a mislim, da bo napredoval Real.
Kollerik
25. 02. 2021 09.03
+2
Ni napačna.... toda tudi če... ne bi bilo narobe... Mes que un Real.. ;)
Kollerik
25. 02. 2021 09.06
+3
VAR sploh niso zalaufali, vam je to nekaterim jasno? Očitno ni....
beauceron
25. 02. 2021 09.10
+1
Eri Ronalda hehe. Kaj pa je Ronaldo naredil v LP po Realu.Nič ni naredil tolk o tem . Zmaguje ekipa ne pa posameznik se vidi kaj je on brez Reala.
Roglič šampion
25. 02. 2021 09.21
+2
sepravi ce ne mislim, da je je bila to kraja v korist reala, sem navijac reala? logiko imas pa na nivoju vrtca. Poskusi enkrat komentirati nepristransko, bo slo?
janimir
25. 02. 2021 09.24
+3
Bolj se vidi kaj je Real brez njega in njegovih 50 golov po sezoni, pa so tam bili in so še vsi ostali, vključno s "strokovnjakom" Zidanom. V Juvetu pa je 10 ostalih. Real ima tudi hrvaškega štak.orja ki je zmerjal Skomino in Slovence. Igralca brez statistike, najboljšega na svetu.
Kollerik
25. 02. 2021 09.29
-2
Težko je biti pristranski ob takih lopovščinah in vedno v korist Reala, se ti ne zdi? VAR ni bil potreben? Seveda ne, šlo je samo za manjšo odločitev, ki skoraj nič ne vpliva na potek tekme....a ne.
Roglič šampion
25. 02. 2021 09.33
+2
beauceron kaj je naredil? 2018/19 poraz proti atleticu na wandi 2-0. Na povratni tekmi hattrick Ronalda za zmago s 3-0 in napredovanje. Tudi proti Ajaxu ob skupnem porazu 3-2 in izpadu je dosegel oba gola Torincanov. Sezono v LP je koncal kot 3. strelec s 6 goli, za Lewandowskim z 8 goli in Messijem z 12 goli. Lani v skupinskem delu le 2 gola. Dosegel pa je oba gola juventusa ob izpadu proti Lyonu. Sezono je koncal s 4 goli v Ligi prvakov. Letosnji zadetek Juveta proti Portu je prvi zadetek Juventusa v izlocilnih bojih od prihoda Ronalda, ki ga ni dosegel Ronaldo. Sicer ni vec tako uspesen v ligi prvakov kot je bil pri Realu, a govoriti da ni naredil nic je neumno
JanezBos.
25. 02. 2021 09.49
-1
VAR se uporablja takrat,ko je sporno...kaj je bilo tu sporno??? Mendy bi šel sam proti golu in tu so pravila jasna!! A za real so drugačna pravila???
Kollerik
25. 02. 2021 14.46
+1
Sporno je to, da je sodnik namsto rumenega pritisnil rdečega in tako skorajda sam zaključil tekmo. Sta vidva realčića iz vesolja?
AS1983
25. 02. 2021 08.42
-1
Real kupu sodnika,mafijski klub, pogreb, kaj bi dau da jih atalanta nabije v blesavem madridu
Dany75
25. 02. 2021 08.46
-3