Liga prvakov

Zidane: Vedeli smo, da bomo trpeli

Liverpool, 15. 04. 2021 09.35 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 4 min

Madridski Real je na povratni tekmi četrtfinala Lige prvakov na Anfieldu večino časa trpel in bil v podrejenem položaju proti domačemu Liverpoolu, a je na koncu svojo mrežo celo ohranil nedotaknjeno in tako več kot uspešno ubranil prednost s prve tekme v Madridu (3 : 1). Galaktiki se bodo v boju za novi finale eminentnega klubskega nogometnega tekmovanja udarili z londonskim Chelseajem.

Več videovsebin
  • Vrhunci tekme Borussia Dortmund - Manchester City
    19:10
    Vrhunci tekme Borussia Dortmund - Manchester City
  • Vrhunci tekme Liverpool - Real Madrid
    09:12
    Vrhunci tekme Liverpool - Real Madrid
Veselje nogometašev Reala po uvrstitvi v polfinale
Veselje nogometašev Reala po uvrstitvi v polfinale FOTO: AP

Real je v Liverpoolu najprej preživel napad domačega navijača na avtobus, ki se je na srečo končal le z razbitim steklom, nato pa še vse pritiske angleških prvakov. 

V Ligi prvakov je ostala le še najboljša četverica. Po četrtfinalnih bojih sta znana polfinalna para, to sta Paris St. Germain-Manchester City in Chelsea-Real Madrid. Te ekipe se bodo na prvih tekmah srečale 27. in 28. aprila, povratna obračuna pa bosta 4. in 5. maja.

Ti so tekmo začeli s pravo ofenzivo. Mohamed Salah je že v drugi minuti zapravil stoodstotno priložnost, bil je povsem sam pred Thibautom Courtoisom, a je belgijski vratar slab strel po sredini gola ubranil. Sledilo je še nekaj nevarnih napadov domačih, vendar jih je gostom uspelo umiriti, nato pa so tudi sami začeli ogrožati tekmečeva vrata, Karim Benzema je v 20. minuti zadel vratnico. Domači so nov pritisk izvedli pred odmorom in si pripravili novi dve priložnosti, toda tako Salah kot Georginio Wijnaldum sta streljala čez gol. Courtois se je izkazal tudi na začetku drugega dela, ko je ubranil nevaren poskus Firmina, tudi Salah je v nadaljevanju še poskušal, toda pri zaključnih strelih ni bi natančen. To bi Španci lahko kaznovali, toda domači vratar Alisson Becker je preprečil veselje Viniciusu, Benzema pa je z glavo slabo streljal. Kljub dobri tekmi in številnim priložnostim – precej več so jih zapravili domači – sta mreži ostali nedotaknjeni. "Vedeli smo, da bomo trpeli, da je na Anfieldu zahtevna tekma proti vrhunskemu in zelo motiviranemu tekmecu, ki je dal od sebe vse, kar ima. Napredovali smo in to je tisto, po kar smo prišli v Liverpool. Če je kdo mislil, da bo Real dominiral na Anfieldu, je pozabil, da igramo proti fantastični ekipi, ki ni imela ničesar za izgubiti," je za Marco "opazil" strateg Reala Zinedine Zidane in na vsa usta hvalil svoje može. Še posebej tiste, ki so morali skočiti v ogenj in nadomestiti kopico prisilno odsotnih nogometašev. 

Zinedine Zidane
Zinedine Zidane FOTO: AP

"Če bi slučajno izpadli, se v prihodnosti nihče več ne bi spomnil, da smo igrali brez pol ekipe. A fantje so pokazali pravi značaj, imamo skupino odličnih mož, ki se znajo podrediti kolektivu. Preboj v polfinale je dosegla ekipa, to je kolektivni šport," je poudaril Zidane. "Tukaj je še nekaj posameznikov, ki znajo prevzeti odgovornost v pravem trenutku," je še dodal Francoz na klopi galaktikov ter umirja morebitno evforijo, ki bi lahko prevzela slačilnico belega baleta ... 

Finale letošnje izvedbe Lige prvakov bo 29. maja v Istanbulu.

Real je točko za prvim mestom v domačem prvenstvu in je že uvrščen v polfinale Lige prvakov, v katerem ga čaka londonski Chelsea. "Lahko smo ponosni na rezultate v dosedanjem delu sezone. A pozor, še ničesar nismo osvojili. Smo pa še kako živi v dveh tekmovanjih," je komentiral Zidane, ki je odgovarjal tudi na vprašanje, kako je videl igro veteranov Luka Modrića in Tonija Kroosa. Novinar Marce je Francoza napeljal na temo, ki jo je časnik razvil že sam ... "Modrić in Kroos sta v pravem trenutku prinašala mirnost v ekipo. Real ni bil toliko pri žogi kot običajno, toda legendarna vezista sta opravila svoje delo," med drugim piše madridski športni časnik. "Modrić in Kroos sta pametna nogometaša. Znata tempirati formo in običajno sta v najboljšem stanju v ključnem obdobju sezone. Tudi letos je tako. Dvignila sta raven igre v kočljivem času sezone in zadovoljni smo, da ju imamo." Real v polfinalu čaka obračun z Londončani, ki so močno dvignili raven igre in rezultatov po prihodu Thomasa Tuchla. "Iskreno povedano, o polfinalu še nisem razmišljal. Bo pa hitro pred nami. Želel bi, da bi dvoboj s Chelesajem, ki ga mimogrede zelo spoštujem, pričakali z nekoliko širšim igralskim kadrom. Upam, da se nekateri prisilno odsotni vrnejo," gleda naprej Zinedine Zidane. 

Statistika tekme: Liverpool vs. Real Madrid
Statistika tekme: Liverpool vs. Real Madrid FOTO: Sofascore.com

Rekorder s 13 naslovi v Ligi prvakov je v polfinale tako napredoval s skupnim izidom 3 : 1. Delo je opravil na videz zanesljivo – tudi po zaslugi slabih zaključkov rdečih na povratni tekmi. Nekateri poudarjajo, da mora prav Real zdaj biti favorit za končno zmago. Ta bi bila že četrta trenerska za Zinedina Zidana, kar bi bil rekord. Zidane je za zdaj s tremi naslovi izenačen z zdajšnjim trenerjem Evertona Carlom Ancelottijem in legendarnim Liverpoolovim strategom Bobom Paisleyjem.

Koronavirus pasica nova
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (60)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

cripstoned
16. 04. 2021 19.22
-1
kollerik in ostali...zakaj omenjate tako sodnike da sodijo v prid reala ce pa je barca tista ki je letos imela se najvec pomoci laligi...brez sodnikov bi bila barca se za sevillo...samo zadnjo tekmo barce pred realom (valladolid) bi morala barca izubiti pa so vam sodniki podarili zmago ko so izkljucili igralca valladolida...medtem ko so realu pred elklasikom (eibar) sodniki sodili v skodo pa so kljub temu zmagali...pa sem omenil samo tekmi pred elklasikom...da ne omenjam ostalih tekem letos kjer so sodniki (zaradi jokanja koemana) veckrat dokazali da je pritozba obrodila sadove...da o razporedu in pocitku atletov ki jim je letos omogocila laliga niti ne zacnem...real pa 53.poskodb..brez poraza na obeh elklasikih in madrilenhu...igrajo polfinale liga prvakov...izlocili liverpool ker so pac preboljsi...in to vse brez ronalda....smesni ste vi in vase jokanje o sodnikih...ko si boste priznali da je real numero uno bil in bo v spaniji potem vam bo lazje...
Kollerik
17. 04. 2021 11.37
Prav imaš..... bodimo tiho in ne omenjajmo serijskih kraj v korist reala in na račun Barce. Bodimo "pridni" navijači, kot jih je tistih nekaj, ki vam in tem lopovščinam prijazno mahajo z repkom...
dark horse
16. 04. 2021 08.57
+4
1 laž kripsla= real je nadigral lpool. V čemu? 1 tekmo ja, 2 bunker lpool mnogo boljši z veliko nesreče. 2 laž kripsla= Zidane je ustvaril ekipo z Cr?? A bejš bejš a ga je on pripeljal? 3 največja laž kripsla= real ločijo le tri tekme od 15 naslova??? A bejš bejš še 14 naslova ni bilo ti pa sanjaš o 15 pa za takega velikega navijača se imaš😂😂😂 pa ja itak ti si verjel v Zidana ko drugi niso več. Daj se pokrij in se skrij nekam da te ne najdejo pacient
HALAcR7
16. 04. 2021 10.35
-6
dark horse
16. 04. 2021 12.50
+5
cripstoned
16. 04. 2021 19.25
-2
kripsi se ne laze...ko je na zacetku sezone povedal da boste delezni spet sramote v ligi prvakov in da boste brez zmage na elklasiku ste jokali pod mojim komentarjem...potem sem vam povedal da boste na koncu sezone spet jokali in boste morali gledati real se tudi nisem zlagal...vi jocete mi se vam smejimo...vi nam zelite slabo mi se veselimo uspehov svojega kluba....tako pac je ce si navijac najvecejga kluba v zgodovini nogometa..
Kollerik
17. 04. 2021 11.38
Kripsi ne laže, samo zmoti se.... :) PS: polmanjpokalovbrezsudij press
cripstoned
15. 04. 2021 20.46
-1
cripsi je bil med redkimi če ne edini ko vam je govoril da je zidane edini pravi trener za real madrid... večina (tudi navijaci reala) ste govorili da bi bilo bolje. da gre iz kluba itd... mediji so ga pravtako že. menjali z pochettinom, alegrijem in celo contejem... ampak realnost je povsem drugačna... zidane je knjiga nogometa in to kar on ustvarja z ekipo ne ustvarja nihče... njegove uspehe kot trener nima nihče... in to v zelo kratkem času... z ronaldom je ustvaril perfektno ekipo... in tudi brez ronalda. mu to uspeva... ne vem katera ekipa poleg reala je še tako nadigrala liverpool... na 1.tekmi napadalno na drugi pa obrambo....in tudi tukaj gredo zasluge zidanu ki je ustvaril ekipo ki lahko igra več načinov nogometa... kljub temu da je njegova ekipa imela letos 53. poškodb... seveda je potrebno pohvaliti se igralce ki ne razočarajo ko gre zares.... kar se tiče pa polfinala pa je tudi chelsea potrebno vzeti z polno mero... v kolikor tukaj ne razočarajo pa so v finalu.... samo 3 tekme ločijo real madrid do 15*....
cripstoned
15. 04. 2021 21.05
-1
ob vsem tem je potrebno dodati da real ni kupil igralca ze 3 transferne roke...ni pa potrebno poudarjati koliko so porabili ostali 3je polfinalisti... v ekipi pogresamo 3 top obrambne igralce...ramos, varane, carvajal in potem je tu se vasquez....real madrid je v razmaku 8dni igral 3 tekme...2 z liverpoolom in 1 z barco...skupni rezultat pa 5:2...ce osvojijo letos ligo prvakov in laligo pa konec...novo ime stadiona mora nositi ime zinedine zidane spredaj pa veliki kip zidana...to bi bila za njega 6 evropska lovorika kot nogometas in trener...cesarkoli se dotakne spremeni v zlato...spostovanje sefu ZIDANU...elmaestro..
HALAcR7
15. 04. 2021 21.18
-4
100% tudi sam nisem bil toliko prepričan v njega
Lima33
15. 04. 2021 21.26
+2
Ja res je... Jaz sem se že ugriznil za jezik... Zidane je kar pravi ja!!
Kollerik
15. 04. 2021 21.50
+3
Veš da, vse si ti vedel...Daj si no kak novi nick name pritisni.... Baba Vanga naprimer...🤣
Kollerik
15. 04. 2021 21.50
+3
Anticripstoned
16. 04. 2021 08.27
+3
Zidanovi uspehi temeljijo na Perezovih sodnikih...Zakaj ne trenira kake drude ekipe....polom
dark horse
16. 04. 2021 08.58
+2
Manzano saj vidiš da gredo po 15 pokal to sam kripsl ve 🙈🙈🙈
Kollerik
16. 04. 2021 12.16
+0
Manzano, pošteno da priznaš... še je upanja zate... :)
cripstoned
16. 04. 2021 19.14
-2
vidite hejteri in v tem se razlikujemo... ko barca osvoji kaj ali premaga real navijaci reala brez problema čestitamo... ko je boljsi real pa omenjate sodnike in vse ostalo samo premoči ne boste priznali... ampak to je vaša nemoc in vas problem... tako globoko ste že zabredli da vam ni pomoči... real pa rutinirano gazi laligo in ligo prvakov...
alien8potnik
15. 04. 2021 19.43
-2
khm, pravzaprav se bojim povratka varana. militao in nacho - kakšno presenečenje. čudovit branilski par. totalno jima zaupam. ok, ramos je ramos. ampak varane ...
alien8potnik
15. 04. 2021 19.40
+0
fantastičen ekipni duh. bravo zizou. v teh pogojih takole uspevati je mojstrovina.
Lima33
15. 04. 2021 17.22
+0
Imam občutek, da bi se za Real drugače končalo, če bi igrala Rambos in Vrana... 🤔
Paštašutar
15. 04. 2021 17.26
-5
Verjetno misliš da slabše,tudi moj občutek je tak🤔
Lima33
15. 04. 2021 21.25
+2
Slabše ja... Militao in Nacho sta teh par tekem odšpilala odlično... Če bi Vrana igral vprašanje kok napak bi napravil pri Rambosu se pa tudi neve kdaj bo kresnu koga... Je kar dober to izpadel🤪...
Paštašutar
15. 04. 2021 21.57
poserjemsenavas
15. 04. 2021 16.12
+4
Mi je pa Mendy s svojim kompliciranjem dolžen dva nohta, ker sem si ju pogrizel.
samomojemnenje
15. 04. 2021 16.15
+0
Brgolino
15. 04. 2021 16.11
+0
Real zasluzeno...z njihovo taktiko lahko osvojijo lp...
Lektor Jure T.
15. 04. 2021 15.08
+3
Vse pohvale pa tudi dvojcu Militao in Nacho. Izjemno ze cel mesec. Predvsem Nacho je zelo podcenjen stoper. Eden najbolj podcenjenih v evropi. Militao pa je dokazal da je lahko dolgorocna resitev na stoperskem polozaju. April zaenkrat po planu😀💪🏻
Fuzbaler
15. 04. 2021 15.03
+7
Kot navijac Barce si zelim, da naslov osvoji zmagovalec para Chelsea-Real. Za nasprotnike Reala bom stiskal pesti v La Ligi, tako kot navijaci Reala za nasprotnike Barce...povsem normalno. Res pa ne maram klubov kot sta PSG in City, mislim da ce kdo od njiju zmaga Ligo prvakov, to ni dobro za nogomet.
samomojemnenje
15. 04. 2021 16.14
-1
Zakaj ni dobro za nogomet? Meni pa je dobro za nogomet in mene, da gledam dobro in napeto tekmo. Sicer se pa noben klub ne financira sam. Vsi imajo sponzorje. Tudi Real ima arabski Emirates in Barca je imela Qatar, če te moti arabski denar.
samomojemnenje
15. 04. 2021 13.02
+14
Imeli smo finale pred finalom PSG-Bayern. In imamo spet finale pred finalom PSG-City. Po drugi veji pa napreduje Real, ki ni bil v vlogi favorita in dvomim, da jih Chelsea lahko izloči, tako da v dejanskem finalu lahko Real preseneti tudi zmagovalca City-PSG. Oba sta obremenjena z osvojitvijo Lige prvakov in se kaj hitro lahko zgodi, da v veliki želji po zmagi, le to z rutino doseže Real, ki ni tako obremenjen z osvojitvijo naslova. Bo še zanimivo. Upam, da bomo gledali lep nogomet do konca sezone.
HALAcR7
15. 04. 2021 14.16
-8
Presenečaš,,te je le doletela pamet,,,ostalim ni pomoči
delbond
15. 04. 2021 14.46
+3
lepo si napisal..Real je prvi favorit glede na izkušnje...res pa je da bo slej kot prej tudi finale izgubil, upam da letos pač ne, če pridemo v finale hala Madrid
samomojemnenje
15. 04. 2021 15.50
+4
Halar, v čem te presenečam? Jaz vedno napišem svoje mnenje in tisto kar mislim. In za razliko od tebe, ki si javno priznal, da sovražiš vse, kar je povezano z Barco, jaz nisem hejter Reala. In če zmagajo, vedno čestitam. Od tebe pa tega še nisem doživel.
igyyp
15. 04. 2021 17.14
+6
Halar: samomojemnenje je zelo dober in pošten navijač Barce. Ga zelo dobro poznam tudi osebno. Imam pa tudi jaz eno željo, da se tudi ti spreobrneš, in spoštuješ nas navijače Reala. Pa brez zamere, samo prijatelski nasvet.
HALAcR7
15. 04. 2021 18.16
+1
Nekdo se mora sprdat iz kollerika,antija,konan,resnice,265....in ostalih slamnatih,,,če se ti ne se pač ne,,,a ne vidiš kaj pišej za ReAl
Kollerik
15. 04. 2021 21.54
+5
Štalar, tebi je vedno nekdo drug kriv. Isto borčiju in podobnim pinkotom... 😆
slo_veter
15. 04. 2021 12.57
+1
Zidane je tako taktično de-klasiral Kloppa, kot bi jaz prišel v vrtec razlagat o energijskem stanju delcev v atomskem jedru. Tudi če bi igrali še 4 ure .. LIV ne bi tudi v sanjah videl gola.
fcrs_lj
15. 04. 2021 12.28
-6
Zizu ti si nikakav trener, ti pojma nimas, tvoja ekipa je zmagovala, ker ni bilo VARa, ker vsi sodniki navijajo za Real, ker se z bernabeua hodi z vreckami, ker vodilni v LaLigi navijajo za Real, ker Uefa navija za Real in glede na vse zgoraj nasteto ti si uspel osvojiti samo 3 LP v nizu, ti ce bi bil trener ti bi bil vsako leto prvak v LP. Ker Real ce bi poslal na igrisce 11 belih labodov bi vseeno osvojili LP.
delbond
15. 04. 2021 12.48
+4
fcrs_lj
15. 04. 2021 15.46
+0
Konan
15. 04. 2021 11.52
-4
Kake seratorske izjave
Kollerik
15. 04. 2021 13.06
-1
denis pohoric
15. 04. 2021 11.23
+4
cestitke realu
Lima33
15. 04. 2021 10.52
+10
Moram priznati, da sem se motil o Zizuju... Kapa do tal Zizu za to kar počneš s to ekipo... Bravo... 💪💪👋👋
samomojemnenje
15. 04. 2021 10.38
+19
Čestitke navijačem Reala za preboj v 1/2 finale CL. Povsem zasluženo napredovanje.
HALAcR7
15. 04. 2021 10.21
+5
Smešni so tile hejteri,,upam da jih barca premaga,zgubijo,upam da jih inter,zgubijio,upam da jih liverpool,zgubiji,,zdaj že pišejo upam da jih čelsi,potem bo upam da jih PSG,,,,,,upanje umre zadnje,ahahahahhahah
ImamLastnoMnenje
15. 04. 2021 10.20
+7
V konkurenci so ostali samo še štirje trenutno najboljši evropski klubi. Uvrstitev v polfinale je neizpodbiten, merljiv dokaz. Vse ostalo nakladanje o veličini klubov, ki so npr. izpadli že dva nivoja prej, nima nikakršne osnove!
Kollerik
15. 04. 2021 10.03
-8
Čisti šverc naprej v stilu Reala, doma pa sodniki pomagajo... :)
Dany75
15. 04. 2021 10.11
+7
HALAcR7
15. 04. 2021 10.22
+4
Kollerik prebol že Real in Cr7,,,,glej svojga breinhwaita in miquezo...
Paštašutar
15. 04. 2021 10.47
+3
Tvoja bolanast ob uspehih Reala ne pozna meja,vedeti pa moraš,da tvoja fARSA nikoli ni bila,ni in nikoli ne bo na ravni Reala😊Mi je pa všeč,da ob uspehih Reala ne spiš,ter da te uspehi Reala spravljajo v negativno voljo😊 To mi je ISKRENO všeč😅
Kollerik
15. 04. 2021 11.40
-3
Farsa? Lej no hejterja....Kar se mene tiče, sem vesel. Priobčil sem vam zgolj tisto drugo plate medalje, ki je nihče od vas noče videti...
Konan
15. 04. 2021 11.55
-4
Da si navijač reala pomeni da si psihični bolnik, za tak koruptiven klub zdrava oseba ne navija
madridista07
15. 04. 2021 13.21
+1
Če smo mi navijači Reala psihični bolniki, kaj ste potem vi navijači Barcelone? 🤔🤔
samomojemnenje
15. 04. 2021 13.37
+1
Konan, a imaš ti v resničnem življenju kaj prijateljev? Če jih imaš, a izbiraš samo take, ki niso navijači Reala? S svojimi izjavami delaš sramoto pravim navijačem Barce. Moj najboljši prijatelj je navijač Reala. Pa ni niti malo videti, da je psihičen bolnik. Eno je pikanje in zbadanje med navijači, drugo pa je žaljenje. Nič boljši nisi od Halarja. Lahko si podata roke. Oba s Halarjem sta tudi javno napisala, da privoščita poškodbe igralcev, ti jo privoščiš Vasqezu, Halar pa Suarezu. Upam in ne privoščim vama osebno kakšne poškodbe. Sta pa oba poden in če sta v resničnem življenju tudi taka, vama bog pomagaj in vajinim bližnjim.
HALAcR7
15. 04. 2021 14.21
-6
Suarezu marsikdo privošči,,,Vasquezu pa niti ne,s tem da tvoj slamnati konan privošči vsem iz Reala jaz ne,in ne primerjaj me z tem izmečkom