Liga prvakov

Hazard se Zidanu ni obrestoval, Chelsea odpisal nebogljene galaktike

London, 05. 05. 2021 21.22 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 5 min
Avtor
Marko Gašparin, Jakob Batič
Komentarji
180

Nogometaši Chelseaja so drugi finalisti aktualne sezone Lige prvakov, potem ko so v polfinalu izločili zasedbo Real Madrida. Drugo polfinalno tekmo v Londonu so modri dobili z 2:0 in v finale napredovali s skupnim izidom 3:1. V finalu se bodo modri, za katere sta tokrat zadela Timo Werner in Mason Mount, udarili z Manchester Cityjem.

Trener madridskega Reala Zinedine Zidane je imel pred tekmo – tako kot je Francoz v zadnjem času že zelo dobro vajen – precej težav s sestavo ekipe. Tokrat ni mogel računati na Daniela Carvajala, Lucasa Vazqueza in Raphaëla Varana, v zasedbo pa se je že vrnil kapetan Sergio Ramos, čigar fizična pripravljenost pa je bila vprašljiva. A Zidane se je odločil, da bo nepogrešljivega kapetana uvrstil v začetno enajsterico Reala. Poleg slednjega je priložnost za igro od prve minute dobil tudi pogostokrat kritizirani Eden Hazard, sicer nekdanji nogometaš londonskega Chelseaja. Na drugi strani je Thomas Tuchel v napad uvrstil oba nemška napadalca, Tima Wernerja, ki je bil precej zapravljiv na prvi tekmi, ter v zadnjem času vročega Kaia Havertza. Obsedel je strelec prvega zadetka na prvi tekmi v Madridu Christian Pulišić, prednost v napadu je, kot že zapisano, dobil Havertz.

V uvodnih desetih minutah smo videli precej taktičnega boja, Chelsea se je dobro pripravil na postavitev Reala in z visokim pritiskom onemogočal akcije belega baleta že na Realovi polovici. Do prvega strela je Real prišel v 11. minuti, ko je z razdalje poskusil Toni Kroos, a se je z obrambo brez večjih težav izkazal Edouard Mendy. V 12. minuti pa je še malce bolj nevarno zagrozil robustni branilec Antonio Rüdiger, ki je s 'padajočim' strelom poskusil presenetiti belgijskega vratarja Thibauta Courtoisa, toda ta je žogo le uspel odbiti, a pri tem imel kar nekaj težav. Nato je sledil še nevaren prodor Masona Mounta po levi strani, toda Courtoisa je podajo Angleža uspel odbiti. V 17. minuti je z razdalje s podobnega položaja kot Kroos poskusil še Luka Modrić, ta je imel pri poskusu kar precej prostora, toda njegov strel ni bil dovolj natančen, Mendy je poskus Hrvata zlahka zaustavil. Chelsea je že v naslednji minuti pokazal, kako nevaren je lahko iz protinapadov: Timo Werner je po hitri akciji z leve strani v slogu klasičnega napadalca matiral Courtoisa, toda Real je tokrat 'rešila' sodniška piščalka, italijanski sodniki – glavni delivec pravice je bil Daniele Orsato – so namreč opazili prepovedani položaj, ki ga je kasneje potrdil tudi počasni posnetek. 

Timo Werner.
Timo Werner. FOTO: AP

V 26. minuti je Real dolgo časa pletel mrežo okoli vrat Chelseaja, nato izpeljal krasno akcijo, v kateri je z roba kazenskega prostora do zvitega strela prišel Karim Benzema, a se je s fantastično obrambo izkazal Mendy. Kazen za neučinkovitost je kmalu prišla, ko je udarilo nenapisano pravilo 'kdor ne da, dobi'. N'Golo Kante je ustvaril prostor na sredini igrišča, nato pa je do prefinjenega poskusa z levico prišel Havertz, ta je zadel 'le' prečko, odbito žogo pa je v gol pospravil povsem 'osamljeni' Werner. Chelsea je tako prišel do vodilnega zadetka na Stamford Bridgu. V 36. minuti se je z novo obrambo Benzemaju izkazal Mendy, Francoz je z glavo meril pod prečko, toda znova je krasno posredoval senegalski reprezentant, ki je žogo odbil v kot. Do konca polčasa se izid ni več spremenil, na odmor je zasedba modrih odšla z minimalno prednostjo. 

V drugem polčasu je najprej zagrozil Havertz, ki je v 47. minuti po podaji Azpilicuete z desne strani z glavo stresel okvir Realovih vrat, potem ko je bil Courtois že premagal. Pet minut pozneje je z glavo poskusil še Thiago Silva, čigar poskus iz prekinitve pa je romal prek Courtoisovih vrat. 

Edouard Mendy proti Real Madridu
Edouard Mendy proti Real Madridu FOTO: Sofascore.com

Realov sistem, v katerem se nikakor nista znašla niti Eden Hazard niti Vinicius Junior, se je začel sesuvati: v 53. minuti je do izjemne priložnosti prišel še Mason Mount, a iz ugodnega položaja meril prek nasprotnikovih vrat. V 59. minuti je sledila nova velika priložnost za modre: Havertz je prišel iz oči v oči s Courtoisom, ta pa se je izkazal z izjemno obrambo s stopalom in preprečil nov zadetek modrih. Po mučnem drugem polčasu se je Zidane le odločil, da osveži svoje vrste: iz igre je potegnil Ferlanda Mendyja in Viniciusa, v igro pa poslal sveži moči Federica Valverdeja in Marca Asensia. Menjava je nemudoma prinesla osvežitev v vrstah Reala, do strela je že v naslednji akciji galaktikov prišel Hazard, a se je znova izkazal vratar Mendy. V 66. minuti je sledil še en bliskovit protinapad modrih, ki ga je zaključil Kante. Ta je imel ogromno prostora na levi strani kazenskega prostora, toda tokrat se je z vračanjem izkazal Valverde in pravočasno blokiral poskus vezista modrih. Nebogljena madridska obramba, kjer je bil Sergio Ramos vidno daleč od 'prave' pripravljenosti, je zadetek le prejela v 85. minuti, ko je rezervist Pulišić nase na desni strani kazenskega prostora povlekel vratarja Courtoisa, nato pa je s krasno podajo zaposlil Mounta, ta pa je žogo poslal v nebranjeno mrežo madridskega Reala za vodstvo Chelseaja z 2:0. 

Jasno je bilo, da Real za pot v Istanbul potrebuje pravcati čudež. Tega ni bilo, Chelsea je po zaslugi izvrstne tekme v Londonu napredoval v velike finale v Istanbulu, kjer se bo pomeril s starim znancem iz Premier League – Manchester Cityjem.

Liga prvakov, povratna tekma polfinala, London (prenos na Kanalu A in VOYO ob 20.30):
Chelsea* - Real Madrid 2:0 (1:0) /1:1/
Werner 28., Mount 85.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Postavi: 
Chelsea: Mendy; Christensen, Thiago Silva, Rüdiger; Azpilicueta (James/88.), Jorginho, Kante, Chilwell; Mount (Ziyech/89.), Werner (Pulišić/67.). in Havertz (Giroud/90+4.).
Real Madrid: Courtois; Nacho, Militao, Ramos, Mendy (Valverde/63.); Modrić, Casemiro (Rodrygo/76.), Kroos; Vinicius (Asensio/63.), Hazard (Diaz/89.) in Benzema.

*potnik v finale
/izid s prve tekme/

Statistika tekme Chelsea - Real Madrid
Statistika tekme Chelsea - Real Madrid FOTO: Sofascore.com

SPREMLJAJ DOGAJANJE V ŽIVO

23.09

To naj si bodi vse za danes ...

Hvala, da ste nas spremljali. In ne pozabite - zadnjič v tej sezoni bomo z vami 29. maja, ko bomo v Carigradu pospremili finalno tekmo med Manchester Cityjem in Chelseajem. Vabljeni! Lahko noč.

23.06

Za konec pa še igralec tekme: Edouard Mendy, zasluženo?

23.01

Ali ste vedeli?

Thomas Tuchel je prvi trener v zgodovini Lige prvakov, ki se je z dvema različnima kluboma v zaporednih sezonah prebil do finala Lige prvakov.

22.56

Statistika tekme, ki jo zagotavlja sofascore.com

22.55

Sledi studijski del na Kanalu A in VOYO, mi pa vam bomo postregli še s statistiko ...

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (180)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Kollerik
06. 05. 2021 15.52
"Moja napoved danasnje tekme...1:3 za real madrid...po videnem skozi celotno sezono in po izkusnjah mislim da ima real madrid vse da to tudi potrdi...chelsea je kvalitetna ekipa ampak posamezniki kot so kroos, modric, benzema lahko odlocijo vse ze v 1.polcasu..." Bravo cripso....baba Vanga te ma rada.... :)))
Zlatko Nagli?
06. 05. 2021 14.46
+2
Real z odhodom Ronalda ni več kar je bil.Slabi nakupi,staranje igralcev,posamezniki popolnoma izven forme,samo Benzema še tu in tam zadane,to je pač realnost...in prav je,da se pojavijo na vrhu drugi klubi.
CURVANORD Zanetti
06. 05. 2021 16.02
+1
Ja naj si najdejo nekoga ki bo zabijal gole, tudi Ronaldo jim vceraj ne bi nic koristil, treba se zavedat da je svoja najboljsa nogometna leta ze dal in da bo mogoce konec te sexone ali naslednje zakljucil z igranjem nogometa
265004
06. 05. 2021 13.36
+6
TULE VČERAJŠNA napoved najbolj znanega vedeževalca CRISPA CICIBANA,ki je včeraj odprl novo podjetje-vedeževanje....za info je na voljo....chelsea je prikazal na 1.tekmi vse ker drugace ne zna...real madrid po drugi strani mislim da je blefiral in danes je povsem mozno da bomo gledali cisto drugi real madrid kot na 1.tekmi ...veliko boljsi v fazi obrambe, sredine in napada...real je ekipa ki je skozi celotno letosnjo in lansko sezono veliko rotirala in ekipa ki jo je ustvaril zidane lahko igra kameleonski nogomet in se takorekoc lahko kosa z vsako ekipo oz nacinom sistema igre...vse kar vem je da nisem dvomil v real in nikoli ne bom....vamooooooos campeeeeeoneeesss....vamoooos por finale..
Campeones34
06. 05. 2021 12.11
+9
Ubili so nas, Real izgledal kot nek 3. ligas. Cestitke Chealseju za dominantno predstavo
Banion
06. 05. 2021 09.27
+8
adijo finale adijo liga dobrodošel suspenz
tekač
06. 05. 2021 09.06
+4
Tako. Garden žur bo. Utišal pa sem vse pripadnike PSG - ja in REALA. Skoraj do gola natančno sem napovedal povratna srečanja. Bilanca Angležev proti Evropi je 7: 2, kar pomeni dominantost angleškega nogometa. Še vedno sem Evropejec po mojih navijaških navadah vendar ne vseh klubov.
Vladimir.Krutov
06. 05. 2021 09.27
David Rak
06. 05. 2021 08.41
+5
Sem navijač rala,ampak včeraj so nas pa pojedli.Upam,da osvojijo ligo prvakov,ker so mlada in talentirana ekipa.Takšen je bil Ajax pred dvema letoma,pol se je pa razprodal.
DianaMul
06. 05. 2021 08.34
+10
Real je kraljevsko izpadel še en klub upokojencev..ostarelih zvezd na jeziku.
resnicaosvobaja
06. 05. 2021 08.31
-6
Real je kljub temu, da je bil skupini,kjer ni bil City, PSG in Bayern vseeno prišel daleč...še posebej , če upoštevamo vse poškodbe.
LojzekBojzek
06. 05. 2021 09.34
+3
Kollerik
06. 05. 2021 15.47
Veliko sreče pri žrebu, nekaj tudi s sodniki.
resnicaosvobaja
06. 05. 2021 08.30
+3
Nerazumljivo je, da lahko igralce Reala tako vrže iz tira nepristransko sojenje...
DianaMul
06. 05. 2021 08.38
+11
REAL ocenjuje, da če ni en ali dva penala za njih je sojenje katastrofa, tako kot ti.
resnicaosvobaja
06. 05. 2021 08.27
+10
...najslabše od polfinalistov jo je odnesel PSG, ki neumno menjava trenerje...
motorist_mb
06. 05. 2021 08.01
+15
Z brzino jih uničli,bravo!
realmadrid the best
05. 05. 2021 21.59
-9
Spet konec pisanja lahko noč
Kollerik
05. 05. 2021 21.58
+2
Sodnik na koncu tekme gladko ukradel angležem izvajanje kota. Spet se zdi, da sodniki sodijo v korist Reala....nič novega..
realmadrid the best
05. 05. 2021 21.59
-9
Kollerik
06. 05. 2021 15.48
...Kot je ukradel angležem tudi izvajanje zasluženega penala pri koncu tekme
LojzekBojzek
05. 05. 2021 21.58
+1
motorist_mb
05. 05. 2021 21.57
+7
Bravo mladina 😁
Armonia
05. 05. 2021 21.57
+4
Adios Rea e Perezl, hijos de puta hehe
TEDO84bv0MEDO
05. 05. 2021 21.58
+2
Komentator16381
05. 05. 2021 21.56
+6
Gliha je najbolsi del danasnje tekme hahha..
samomojemnenje
05. 05. 2021 21.55
+4
Ni še konec. Real bo še pritisnil. Bo pa s tem imel Chelse možnosti za proti napade. Mislim, da ne bo ostalo pri tem rezultatu.
Johnny_J
05. 05. 2021 21.56
+3
Sam girouda naj da not in wernerja ven in bo še kak gol v mreži reala. Upam, da preden ga benz da.
LojzekBojzek
05. 05. 2021 21.54
+1
8:2 zz nima las mende ja ni kaj bolan💋