Liga prvakov

Znani sodniki finalnih tekem pod okriljem Uefe, priložnost tudi za Vinčića

Nyon, 11. 05. 2022 17.57 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Slovenski nogometni sodnik Slavko Vinčić bo sodil letošnjo finalno tekmo Lige Evropa 18. maja v Sevilli. Na finalni tekmi Lige prvakov 28. maja v Parizu bo pravico delil Francoz Clement Turpin, na finalni tekmi Konferenčne lige 25. maja v Tirani pa bo glavni sodnik Romun Istvan Kovacs. Finale ženske Lige prvakov v Torinu 21. maja bo sodila Finka Lina Lehtovaara.

Na Dunaju je danes potekal vsakoletni kongres Evropske nogometne zveze (Uefa), med drugim so objavili tudi imena sodnikov za vse štiri finalne tekme pod njenim okriljem. Na finalni tekmi Lige prvakov med španskim Realom iz Madrida in angleškim Liverpoolom, ki bo 28. maja v Parizu, bo sodil Francoz Clement Turpin, pomočnika bosta njegova rojaka Nicolas Danos in Cyril Gringore.

Sicer je 39-letni Francoz mednarodni sodnik od leta 2010, tokrat bo sodil v svojem prvem finalu Uefine Lige prvakov, potem ko je bil četrti sodnik v finalu leta 2018. Vodil je sedem tekem Lige prvakov, vključno s prvo tekmo četrtfinala med londonskim Chelseajem in Real Madridom. Lansko sezono je sodil finale Lige Evropa.

Slovenec Slavko Vinčić pa bo sodil letošnjo finalno tekmo Lige Evropa med nemško zasedbo Eintrachta iz Frankfurta in škotsko ekipo Glasgow Rangers, ki bo na sporedu 18. maja v Sevilli. Njegova pomočnika bosta Tomaž Klančnik in Andraž Kovačič. Od leta 2010 je 42-letni Vinčić mednarodni sodnik, doslej je sodil devet tekem v Ligi prvakov, tudi letošnjo povratno četrtfinalno tekmo med nemškim Bayernom iz Münchna in španskim Villarrealom.

Na finalni tekmi Konferenčne lige med italijansko Romo in nizozemskim Feyenoordom, ki bo 25. maja v Tirani, pa bo pravico delil glavni sodnik Romun Istvan Kovacs, pomočnika bosta njegova rojaka Vasile Florin Marinescu in Mihai-Ovidiu Artene.

Lina Lehtovaara bo sodila finale Uefine ženske Lige prvakov med Barcelono in Olympiqueom iz Lyona, ki bo v soboto, 21. maja, na stadionu Juventusa v Torinu. Mednarodna sodnica je od leta 2009, a bo 40-letna Finka sodila svoj prvi finale Lige prvakinj, potem ko je bila imenovana za četrto sodnico finala leta 2010. V tej sezoni je vodila tri tekme Lige prvakinj, dve v skupinskem delu in prvo tekmo četrtfinala med Real Madridom in Barcelono.

Slavko Vinčić
Slavko Vinčić FOTO: AP
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Kollerik
12. 05. 2022 15.42
+1
Perez se je sigurno spet angažiral.... v neki obliki ziher...to mu je življenski hobi...
Paštašutar
12. 05. 2022 08.38
-3
Kollerik kot sem ti napisal pred tednom dni,si vidu🙃🙃 Znamo mi pošiljati vrečke,nč bat😃😇😄😄
Aristotle
11. 05. 2022 21.11
+3
Taksna oseba nebi smela sodit prve slovenske lige kaj sele tekmo na taksnem nivoju…. Ampak ce poznas prave ljudi je vse mogoce… Tudi majhna zaba dalec skoci ce jo nekdo brcne…
mangomango2.2
11. 05. 2022 20.32
+2
Žac
11. 05. 2022 20.03
-5
Fuzbal nimata nikakršni. Sodnike pa imata svetovnega formata. Globoki naklon.