Liga prvakov

Handanović v skupini smrti, Oblak proti Ronaldu, Van Dijku nagrada za najboljšega

Monte Carlo, 29. 08. 2019 06.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 4 min

Znane so skupine za prihajajočo sezono Lige prvakov. V skupini smrti bo z Lionelom Messijem moči meril Samir Handanović, medtem ko Jana Oblaka v skupini D čaka Cristiano Ronaldo z Juventusom. Poleg tega bomo v skupinskem delu videli kar dva slovenska dvoboja. Nagrado za najboljšega nogometaša s strani UEFE je prejel branilec Virgil van Dijk.

Slovenska vratarja proti Messiju in Ronaldu
Jan Oblak se bo z Atletico Madridom med drugim meril proti Juventusu. Ta dvoboj smo videli že v lanski sezoni, ko so Torinčani po velikem preobratu v osmini finala izločili ‘Colchonerose’. Samir Handanović bo na drugi strani v skupini F, ki jo lahko označimo kot najzahtevnejšo, branil proti Barceloni Lionela Messija. Poleg Kataloncev so v tej skupini še nogometaši Borussie iz Dortmunda in praške Slavie.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.


Josip Iličić proti  Petru Stojanoviću, Miho Mevljo pričakuje Kevin Kampl
Josip Iličić bo z Atalanto v zgodovinskem prvem nastopu v Ligi prvakov moči meril tudi s hrvaškimi prvaki iz Zagreba, za katere nastopa nekdanji član Maribora Petar Stojanović. V skupini C sta še Manchester City in Šahtar iz Donecka. Mihi Mevlji z Zenitom se je nekoliko nasmehnila sreča, saj so ruski predstavniki pristali v skupini brez pravega favorita. Poleg Zenita so tu še portugalska Benfica, francoski Lyon in nemški RB Leipzig našega Kevina Kampla.

Beograjski pekel bo izkusil lanski finalist
Crveni Zvezdi se je drugič zapored uspelo uvrstiti v Ligo prvakov. Že lani so Beograjčani pristali v sila neugodni skupini, kar se jim je pripetilo tudi letos. Zaigrali bodo namreč proti lanskemu finalistu Tottenhamu in nemškemu prvaku Bayernu. Za vročekrvne navijače pa bosta vrhunca verjetno tekmi z grškim Olympiakosom, saj so njuni podporniki v zelo dobrih odnosih.

Dvoboj milijonov v skupini A
PSG bo v skupi A moči meril z Realom iz Madrida. Madridčani bodo skušali popraviti bled vtis iz lanske sezone, ko so izpadli že v osmini finala proti Ajaxu. Za evropsko pomlad bodo morali premagati Galatasaray in Club Brugge.

Virgil van Dijk do dvojne krone
Nizozemski branilec je premagal Cristiana Ronalda in Messija v glasovanju za najboljšega nogometaša. Centralni branilec se je ob tej priložnosti zahvalil vsem soigralcem in družini, brez katere mu po njegovih besedah ne bi uspelo. 

Virgil Van Dijk je najboljši nogometaš minule sezone po izboru trenerjev in novinarjev.
Virgil Van Dijk je najboljši nogometaš minule sezone po izboru trenerjev in novinarjev. FOTO: AP

Frenkie de Jong najboljši vezist, Messi kralj med napadalci
Novopečenemu članu Barcelone je pripadla nagrada za najboljšega vezista minule sezone. Frenkie de Jong je z Ajaxom spisal eno najlepših nogometnih zgodb leta. Popotovanje moštva iz Amsterdama pa se je končalo šele v polfinalu, ko jih je v praktično zadnji sekundi povratnega srečanja izločil Tottenhamov Lucas Moura. Najboljši strelec lanske izvedbe Lige prvakov Messi je slavil med napadalci. Argentinec je prispeval kar 12 zadetkov in dodal še tri asistence.

Alissonu in Van Dijku nagradi za najboljšega vratarja oziroma branilca
Po izboru trenerjev in novinarjev je nagrado za najboljšega vratarja v pretekli sezoni Lige prvakov prejel brazilski vratar Alisson Becker, ki je z Liverpoolom tudi osvojil najprestižnejše evropsko klubsko tekmovanje. Njegov soigralec Van Dijk pa je pričakovano slavil v konkurenci branilcev. 

Finale sezone 2019/20 v Ligi prvakov bo gostil Istanbul, ki je bil že gostitelj nedavne tekme za Uefin superpokal med Liverpoolom in Chelseajem. Omenjeno tekmo je gostil nov Bešiktašev stadion, medtem ko finale Lige prvakov pripravljajo na olimpijskem stadionu Atatürk, na katerem je Liverpool leta 2005 dramatično osvojil svoj predzadnji evropski naslov proti AC Milanu.

Lucy Bronze najboljša med ženskami 
27-letna Britanka Lucy Bronze je prejela nagrado za najboljšo žensko nogometašico prejšnje sezone. Bočna branilka je v dresu Lyona slavila tako v Ligi prvakov kot tudi v francoskem prvenstvu in pokalu.

Predsednikova nagrada v roke legendarnega Francoza
Aleksander Čeferin je edino nagrado, o kateri odloča popolnoma sam, podelil Ericu Cantonaju. 53-letnik je najbolj blestel v dresu Leedsa in Manchester Uniteda. Po prihodu na oder je Cantona zbranemu občinstvu pripravil pravi pesniški govor, ki ga je zaključil z besedami 'ljubim nogomet'. 

Skupinski del se s prvimi tekmami začenja 17. in 18 septembra, drugi krog bo 1. in 2. oktobra, tretji 22. in 23. oktobra, četrti 5. in 6. novembra, peti 26. in 27. novembra ter zadnji, šesti, 10. in 11. decembra. 

Žreb skupinskega dela Lige prvakov:

1. boben: Liverpool (Ang), Chelsea (Ang), Barcelona (Špa), Manchester City (Ang),
Juventus (Ita), Bayern (Nem), Paris Saint-Germain (Fra), Zenit (Rus);
2. boben: Real Madrid (Špa), Atletico Madrid (Špa), Borussia Dortmund (Nem), Napoli (Ita), Šahtar Doneck (Ukr), Tottenham (Ang), Ajax (Niz),
Benfica (Por);
3. boben: Lyon (Fra), Bayer Leverkusen (Nem), Salzburg (Avt), Olympiakos (Grč), Club Brugge (Bel), Valencia (Špa), Inter (Ita), Dinamo Zagreb (Hrv);
4. boben: Lokomotiva Moskva (Rus), Genk (Bel), Galatasaray (Tur), RB Leipzig (Nem), Slavia Praga (Ćeš), Crvena zvezda (Srb), Atalanta (Ita), Lille (Fra).

SKUPINA A

SPREMLJAJ DOGAJANJE V ŽIVO

19.20

Čestitke!

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
19.18

Ponosen na nagrado

"Bila je dolga pot. Trdno sem moral delati," je povedal van Dijk, ki je ob nagradi omenil tudi soigralce, po zaslugi katerih je prišel do trofeje.

19.08

Najboljši nogometaš leta:

Virgil van Dijk!!

19.02

Najboljša nogometašica leta:

Lucy Bronze!

19.00

Skupine!

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (184)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

random15
30. 08. 2019 19.29
+6
Spet cista kraja ker se pri INDIVIDUALNIH nagradah gledajo EKIPNI dosezki... Modric in Van Dijk sta dobra igralca ampak da ju postavljas ob bok Messiju je ze zalitev...
Kollerik
31. 08. 2019 07.19
+3
++++++++, Messi lahko torej zabije še1000 golov in vseeno ne bo dobil krone najboljšega igralca leta, če ne osvoji lige prvakov. Gniloba tega podeljevanja nagrad je očitna.
šumar
30. 08. 2019 15.20
+1
das dva gola in si najboljsi haha isto modric kam gre ta nogomet
ssecnik
30. 08. 2019 12.53
+4
Kolk jih je pa že umrlo v vseh teh vaših skupinah smrti ?
martinov
30. 08. 2019 11.10
+4
Za portal zopet bombasična naslovnica ! Če bi bil Handanovič ne bi igral v skupini SMRTI ! Raje živim ! Tudi on bo preživel napredovanje ! Sicer pa je samo Eurosport prenašal žreb. Naši dosegljivi kanali prenašajo tudi nogometne tekme III. lige SNL, kjer se komentatorji lahko izživljajo z besedičenjem o vsemogočem, kar ne spada v nogometno igro ! Veliko osnovnošolskega znanja jim manjka ! (..njigovi ljubljenci, ..steljal je s praznimi naboji, meril je v daljši ali krajši kot gola, daljšo vratnico, itd...) Nekateri komentatorji si očitno preberejo te komentarje in jih upoštevajo, nekateri pač ne in med besedičenjem povedo, da je nekaj "žargonsko" !!
FAUSTOS1
30. 08. 2019 10.41
+12
odigraš pet dobrih tekem oz tvoje moštvo in si najboljši na svetu-kam smo prišli,vse se je začelo z modričen izgubili finale bili drugi,igralec ni bil niti igralec tekme in na koncu najboljši na svetu.
Fuzbaler
30. 08. 2019 09.07
+10
To je ze kar smesno,da City vsako leto dobi najlazjo skupino...
Petarda10
30. 08. 2019 12.28
+1
dark horse
30. 08. 2019 08.53
+2
Neymar v Barci 200+rakitič+todibo+plus dembele na psojo za eno leto. ajajajaj
Janezcesnik
30. 08. 2019 10.04
+0
natolcevanjenapolno
30. 08. 2019 08.31
+0
Folk na 24ur komentarjih čestita nogometašem za nagrade....ne moreš verjet...
Petarda10
30. 08. 2019 08.28
+13
Vceraj smo videli kaksna prijatelja sta Messi in Ronaldo vi mediji pa ju delate sovraznima sram vas bodi
apodgra
30. 08. 2019 08.02
+9
Mario Sedaj pa mi res ni nič več jasno. Najboljši napadalec, najboljši strelec v Evropi in v Ligi prvakov , največ asistenc in tudi , če bi v Španiji izbirali najboljšega nogometaša bi to bil on. Ko je Liverpool osvojil naslov Lige prvakov , so avtomatsko določili, da mora bi nekdo iz te ekipe. Še prej pa so ga morali izbrati na najboljšega igralca Premier lige . Tudi najboljši vratar je kdo drug ,kot liverpoolski vratar Alison . Po tem, ne moremo govoriti o izboru najboljšega igralca prejšnje sezone , ampak o najboljšem igralcu Lige prvakov. Tipična kuhinja Uefe in predsednika Čeferina . Vse manj je zanimiv ta nogometni spektakel , ker se preprosto nekdo dela norca in gledalcev.
KavčStrokovnjak
30. 08. 2019 08.27
-15
Kaj a če Messy ne osvoji nagrade so pa vsi pokvarjeni?
Kollerik
30. 08. 2019 08.38
+6
Messi in ne Messy. Spremeni si raje nick name v "kavčNEStrokovnjak".....
KavčStrokovnjak
30. 08. 2019 10.17
-8
Virgil zasluženo. Prodajalec čipsa pa naj gre raje na tribune nazaj čips prodajat. ;)
Kollerik
30. 08. 2019 12.24
+8
Virgili zasuženo krono najbojšega štoparja, vse ostalo je smrdljiva kuhinja tebi podobnih.
Kollerik
30. 08. 2019 12.24
+2
Kollerik
30. 08. 2019 08.00
+13
Čestitke Virgilu, pa seveda Messiju, De Jongu in Allisonu. Virgil je brez dvoma najboljši štoper na svetu. Toda titulo najboljšega si je zaslužil Messi. Pa smo že nekaj časa nekateri napovedovali, kaj se bo zgodilo. Ero Messi-Ronaldo so novinarčki prekinili na silo, z goljufanjem, kar ni prav. Tako, kot so lansko leto oškodovali Ronalda s tem, da je dobil zlato žogo neki Modrić, tako so zdaj neupravičeno odvzeli naslov najboljšega Messiju. Nepošteno, kot se kuhinji pritiče.
+6
najbolj sem se nasmejal izrazu ronadla ko je messi prejel nagrado za najboljsega napadalca...neprecenljivo ;)
pako-san
30. 08. 2019 07.35
+1
User513426
30. 08. 2019 08.45
+0
Zentrum
29. 08. 2019 21.11
-3
A kar 1 na 1 bosta mela al kaj?
dark horse
29. 08. 2019 20.58
+7
Ej brezčasni odgovor tebi spodaj kakšen jezik govori Messi??? Portugalščino??? Bravo vseved v Argentini govorijo portugalsko. Kaj vse ne prebereš tukaj in potem še imajo nekateri za poznavalce ne vem česa vsega 😂😂😂😂😂
PartyTime
29. 08. 2019 20.40
+5
City pa najkrajšo potegnu xD
derek angelus
29. 08. 2019 20.35
-9
Cestitke virgil najboljsi z ligi prvakov ne pa en messi z la ligo al pa ronaldo z italijansko in ligo narodiv otroci jokajo karavana gre dalje
TheNormalOne
29. 08. 2019 20.26
+10
Cestitke Virgil! Zasluzeno. Brez analiziranja, caka nas super sezona vrhunskega evropskega nogometa. Pa naj zmaga najboljsi.
TheNormalOne
29. 08. 2019 20.28
+15
Najbolj zabaven trenutek zreba pa je gotovo reakcija predstavnikov iz Prage.
Janezcesnik
30. 08. 2019 10.05
+1
Štanjkol
29. 08. 2019 20.25
+15
Če že mora bit naj igralec iz zmagovalca LP bi letos to moral biti vratar Liverpoola
ehjaehja
29. 08. 2019 20.27
-9
Štanjkol
29. 08. 2019 20.28
+4
Štanjkol
29. 08. 2019 20.29
+2
jowiki72
29. 08. 2019 20.20
+22
Po kriterijih je bilo pričakovano, da bo dobil Van Dijk. Čestitke. Messiju pa še vedno ne more noben vzeti fantastične individualne sezone.
Frel
29. 08. 2019 20.16
+5
kot prvo čestitke Van Dijku, zasluženo. kot drugo zanimive skupine. PSG in Real bi morala iz svoje skupine gladko naprej, morda preseneti Galatasaray ampak malo verjetno. Skupina B ne Bayernu ne Tottenhamu ne bo lahko, tako Crvena kot Olympiakos znata igrati doma, ampak vsaj verjetno nobeden izmed teh dveh nima prav veliko možnosti za iti naprej v osmino. Man City precej lahka skupina iz njihovega stališča, med Dinamom, Atlanto in Šahtarjem pa bo vroče, kdorkoli lahko gre v osmino, težko napovedati. Juventus in ATM, to bo poslatica za nogometne sladokusce, tudi Leverkusen zna mešat štrene, lokomotiva iz moskve tudi. ampak še vedno verjetno ATM in Juve ven iz skupine. Liverpool kar enostavno, Napoli verjetno drugi ven iz skupine. potem pa skupina F, precej zanimiva, nemogoče napovedati kdo bo odšel ven. vsi 3 so resni kandidati, Slavia iz Prage pa nekakšen outsider v tej skupini. vsaj bodo gostili velikane evropskega nogometa. podobno kot da bi v tej skupini igral bodisi olimpija ali maribor. Skupina G izenačena, nemogoče napovedati. Skupina H tudi precej izenačena, težko napovedati. vsekakor Chelsiju ne bo enostavno, prav tako ne Ajaxu in Valenciji. moja predvidevanja. v vsakem primeru nas čakajo lepe tekme, tako da dajmo uživati kolikor se le da. pa lep večer še naprej.