Nogomet

Liverpool, Chelsea in Tottenham so se Arsenalu pridružili v polfinalu

London, 22. 12. 2021 21.30 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Oslabljeni Liverpool je na domačem Anfieldu v četrtfinalu angleškega ligaškega pokala šele po enajstmetrovkah premagal Leicester 3:3 (5:4). Chelsea je v gosteh premagal Brentford 2:0, Tottenham pa je doma premagal mestnega tekmeca West Ham 2:1. Dan prej je Arsenal po prepričljivi zmagi proti Sanderlandu s 5:1, postal prvi polfinalist letošnjega tekmovanja.

Covid-19 je glavna tema na otoku. Številne okužbe so doletele tudi mnoge premierligaške klube. Posledično sta trenerja Liverpoola in Chelseaja v svojih prvih postavah na tekmah četrtfinala ligaškega pokala izbrala igralce, ki bolj redko zaigrajo v bolj pomembnih tekmovanjih. 

Jürgen Klopp je med začetnih enajst na tekmi proti Leicestru uvrstil 20-letnega Neca Williamsa, 19-letna Billya Koumetia in Tylerja Mortona ter 18-letnega Conorja Bradleyja. Leicester je bil bolj spočit, saj so lisice igrale prvič po 12. decembru, ker sta bili njihovi tekmi proti Tottenhamu in Evertonu v Premier ligi zaradi številnih okužb preklicali. 

Rezultat je bila prevlada Leicestra na Liverpoolovemu domačem Anfieldu in vodstvo 3:1 po prvih 45 minutah igre. Za goste sta zadela Jamie Vardy (9', 13') in James Maddison (33'). Za domače je v 19. minuti odgovoril Alex Oxlade-Chamberlain. Po vstopu bolj izkušenih igralcev, je v 68. minuti izid na 2:3 znižal Liverpoolov Diogo Jota. Tako je ostalo vse do 95. minute, ko je za domače zabil Takumi Minamino. V tem tekmovanju podaljškov in povratnih tekem ni in o zadnjem polfinalistu ligaškega pokala so odločile enajstmetrovke.

Prvi neuspešni strel so navijači na Anfieldu videli šele v sedmem poskusu, ko je vratar Liverpoola Caoimhin Kelleher odbranil strel Luka Thomasa. Po zadetih enajstmetrovkah Nabyja Keite in Kelechija Iheanacha, bi zmagovalca lahko odločil junak domačih Minamino, a njegov strel je zatresel okvir vrat. Kelleher je šibek strel po sredini gola naslednjega izvajalca Leicestra Ryana Bertranda zlahka ubranil in svoje moštvo popeljal v polfinale manj slavnega pokalnega tekmovanja na otoku. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Tottenham po prisilnem počitku odličen

Tottenham, ki je pred remijem z Liverpoolom v Premier ligi minuli konec tedna počival še dlje od Leicestra, je svoj počitek tudi dobro izkoristil. Tottenham je povedel v 29. minuti preko Stevena Bergwijna. Za gostujoči West Ham je v 32. minuti izenačil Jarrod Bowen. A veselje gostov ni trajalo dolgo, saj je Lucas Moura svoje moštvo že dve minuti pozneje popeljal nazaj v vodstvo.

Tottenham - West Ham
Tottenham - West Ham FOTO: Sofascore.com

Oslabljeni Chelsea zmagal v zaključku tekme

Tudi Chelsea je tekmo proti Brentfordu začel z dvema mladeničema v svoji postavi. Komaj 17-letni Jude Soonsup-Bell je na igrišču zdržal zgolj prvi polčas. Na začetku drugega je namesto njega v igro vstopil Christian Pulišić. Drugi najstnik v prvi postavi Chelseaja Harvey Vale, je zdržal malo dlje, saj ga je Mason Mount zamenjal (šele) v 65. minuti. Kljub prevladi pa je Chelsea povedel šele v 80. minuti preko avtogola Pontusa Janssona. Pet minut pozneje je zmago Chelseaja potrdil rezervist Jorginho, ki je uspešno izvedel enajstmetrovko.

Četrtfinale angleškega ligaškega pokala:

Arsenal - Sunderland 5:1

Brentford - Chelsea 0:2

Liverpool - Leicester 2:3

Tottenham - West Ham 2:1

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.