Nogomet

PSG brez šestih članov prve postave klonil na otvoritvi sezone

Lens, 10. 09. 2020 22.49 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Kar 20 dni po začetku nove sezone v francoski nogometni Ligue 1 je na zelenico stopil tudi branilec naslova Paris Saint-Germain. Parižani, poraženi finalisti minule sezone Lige prvakov, so imeli pred gostovanjem v Lensu veliko težav zaradi okužb z novim koronavirusom, povsem premešana postava trenerja Thomasa Tuchla pa je po veliki napaki rezervnega vratarja klonila z 0:1.

PSG je v Lensu gostoval brez številnih zvezdnikov, tudi argentinskega krilnega napadalca Angela Di Marie (na fotografiji).
PSG je v Lensu gostoval brez številnih zvezdnikov, tudi argentinskega krilnega napadalca Angela Di Marie (na fotografiji). FOTO: AP
PSG je tik pred tekmo ostal še brez nemškega vezista Juliana Draxlerja, ki naj bi utrpel poškodbo desne stegenske mišice. To bo povzročilo še dodatne skrbi trenerju Thomasu Tuchlu pred naslednjo tekmo, ki še zdaleč ni "nedolžna". Parižane namreč na domači zelenici čaka obračun s srditim tekmecem Marseillom.

Začelo se je z okužbami Neymarja Jr., Angela Di Marie in Leandra Paredesa, vsi so dopustovali na Ibizi, Paris Saint-Germain pa je pred prvo tekmo nove ligaške sezone zaradi pozitivnih brisov ostal tudi brez Maura Icardija, Marquinhosa, Keylorja Navasa in Kyliana Mbappeja. Vsi razen Icardija so začeli zadnjo tekmo Parižanov v minuli sezoni, veliki finale Lige prvakov proti Bayernu (0:1), zato je na zelenico v Lensu pritekla povsem "eksperimentalna" postava, v kateri je manjkal tudi kapetan Thiago Silva, ki je prestopil k Chelseaju, priložnost  pa je denimo v vratih tako dobil celo 20-letni poljski vratar Marcin Bulka, na sredini igrišče šele 18-letni francoski vezist Kays Ruiz-Atil, v napadu pa še en talentirani Francoz, prav tako 18-letni Arnaud Muinga.

Kljub občutni premoči v posesti, ki je bila še posebej očitna v drugem polčasu, je Parižanom v okvir vrat domačih uspelo sprožiti vsega en strel, medtem ko je bil Lens prek Ignatiusa Ganagoja izjemno nevaren v 17. minuti, ko se je zatresla vratnica poljskega vratarja v vrstah PSG. Bulka, za katerega je bila to šele druga ligaška tekma za PSG, je bil glavni krivec za vodilni zadetek domačih v 57. minuti, ko je s slabo podajo na rob kazenskega prostora podaril žogo Ganagoju, ta pa se je ob gostujočemu branilcu lepo zagradil in jo poslal mimo Bulke v mrežo. 

Domači navijači, ti so lahko ob spoštovanju ukrepov v omejenem številu prišli na legendarni stadion Bollaert-Delelis, so zadetek glasno proslavili skupaj s svojimi ljubljenci, ki so minimalno prednost kljub naletom gostov uspeli ubraniti za svojo prvo zmago na drugi tekmi sezone, ki je prva po povratku med elito in kar petletni odsotnosti iz Ligue 1. PSG, ki je v predčasno končani minuli sezoni osvojil nov državni naslov, je izgubil prvo tekmo v prvenstvu po skoraj desetih mesecih, natančneje 11. novembru 2019, ko je klonil v Dijonu (1:2).

Izid 3. kroga francoske Ligue 1:

Lens ‒ Paris Saint-Germain 1:0 (0:0)
Ganago 57.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

AS1983
11. 09. 2020 08.07
+5
Srecna zmaga za lens