Nogomet

Lyon še dodatno pritisnil na PSG pred 'večnim derbijem'

Lorient, Lyon, 06. 02. 2021 21.19 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
STA, J.K.
Komentarji
1

Lyon je z visoko zmago nad Strasbourgom v soboto zvečer spet zasedal vrh lestvice francoskega prvenstva (3:0). Tokratni 24. krog je seveda povsem v znamenju največjega derbija med Marseillem in Paris Saint-Germainom.

Ekambi (v belem dresu) v prodoru pred vrati Strasbouržanov.
Ekambi (v belem dresu) v prodoru pred vrati Strasbouržanov. FOTO: AP
Na zadnji tekmi sobotnega programa v Ligue 1 je Rennes remiziral na gostovanju pri sosedu z lestvice Lensu (0:0). Kluba sta ohranila svoja položaja na lestvici, kjer je Rennes peti z 38, Lens pa šesti s 36 točkami, ima pa tudi tekmo več od sobotnih rivalov.

Lyon je tako kot v prejšnjem krogu s tekmo več zavzel vrh francoske Ligue 1. Tokrat je na domačem obračunu s Strasbourgom izkoristil hitro izključitev Adriena Thomassona, ki je nespametno dobil dva rumena kartona v le nekaj sekundah in moral z igrišča. Dobrih pet minut kasneje je mrežo gostov našel Memphis Depay, po skoraj točno pol ure igre pa je bil natančen še Karl Toko Ekambi. Tekma je bila dokončno odločena kmalu po polovici drugega polčasa, ko se je drugega zadetka na tekmi razveselil Depay. Šlo je za izjemno izvedbo prostega strela z več kot 20 metrov, na katerega bi bil brez dvoma ponosen tudi eden najboljših lyonskih (in svetovnih) izvajalcev vseh časov Juninho Pernambucano.

Še hujši poraz je preprečil vratar Strasbourga Eidži Kavašima z nekaj odličnimi obrambami. Zdaj je Lyon pri 52 točkah in je za eno prehitel Lille, ki pa ga tekma tega kroga še čaka v nedeljo, ko se bo pomeril z ekipo z dna lestvice Nantesom. Lorient, ki je prejšnji teden presenetljivo premagal Paris Saint-Germain, pa je zabeležil novo zmago. Z njo je še bolj ubežal dnu lestvice, zdaj je od zadnjih treh mest oddaljen že štiri točke. V soboto je padel Reims, edini zadetek pa je dosegel Laurent Abergel v 53. minuti.

V večerni tekmi sta se pomerila Lens in Rennes, ki sta bila pred tem krogom na petem oziroma sedmem mestu, ločili pa sta ju dve točki. Razmerje se ni spremenilo, saj sta moštvi ne preveč kakovostno predstavo končali brez zadetkov, je pa zdaj Lens začasno pridobil eno mesto in je tik za današnjim tekmecem na šestem. Poleg Paris Saint-Germaina, ki ga v tem krogu v Marseillu čaka težko pričakovani "le classique", je Lyon na lestvici seveda prehitel do tega kroga prvouvrščeni Lille. Nekdanji klub Milenka Aćimovića bo odigral predzadnjo tekmo nedeljskega programa, pred "večnim derbijem" v Marseillu ga čaka gostovanje v Nantesu. Velja izpostaviti še gostovanje četrtega Monaca pri Nimesu in šestega Metza pri Saint-Etiennu, osrednja tekma pa bo seveda veliki francoski derbi med trenutno sicer zelo razglašenim Marseillem in PSG.

Koronavirus pasica november

Izidi 24. kroga Ligue 1:

Lens ‒ Rennes 0:0

Lyon ‒ Strasbourg 3:0 (2:0)
Depay 20., 68., Ekambi 30.
RK: Thomasson 14./Strasbourg

Lorient ‒ Reims 1:0

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Iniesta
07. 02. 2021 15.22
Niko Kovac, ucitelj uspesnega Bayernovega trenerja Hansija Flicka, opravlja imenitno delo v Monacu ...