Nogomet

Porazna 'generalka' PSG: Lille slavil v Parizu, Neymar izključen

Pariz, Lens, Monte Carlo, 03. 04. 2021 18.54 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min
Avtor
J.K., STA
Komentarji
7

Ko se je že zdelo, da je Paris Saint-Germain s precejšnjo zamudo v Ligue 1 le začel postavljati reči na "svoje mesto", je pred težko pričakovanim četrtfinalnim obračunom Lige prvakov proti Bayernu ekipi Mauricia Pochettina spet zdrsnilo. Lille je na obračunu prvega in drugega na stadionu Parc des Princes presenetil Parižane in spet zavzel vrh lestvice (0:1).

Tiago Djalo in Neymar med obračunom v francoski metropoli, kjer sta oba morala predčasno zapustiti zelenico.
Tiago Djalo in Neymar med obračunom v francoski metropoli, kjer sta oba morala predčasno zapustiti zelenico. FOTO: AP
Paris Saint-Germainu v letošnjem četrtfinalu Lige prvakov nasproti stoji tekmec v lanskem finalu, münchenski Bayern. Prvo tekmo četrtfinala boste lahko na Kanalu A in VOYO pospremili v sredo, 7. aprila (ob 20.30). Že dan prej, v torek, 6. aprila, je na sporedu četrtfinalni spopad Real Madrida in Liverpoola. Prenos se na Kanalu A in VOYO s studijskim delom prav tako začne ob 20.30. Ne zamudite.

Jonathan David je bil z golom v prvem polčasu mož odločitve obračuna vodilnih ekip francoske Ligue 1, kjer je Lille po zmagi v Parizu spet (nepričakovano) prevzel vodilni položaj. Paris Saint-Germain se je na reprezentančni odmor podal z lepo zmago nad še enim kandidatom za državni naslov, Lyonom (2:4), a tokrat je zvezdniška ekipa trenerja Mauricia Pochettina klonila na domači zelenici proti moštvu, ki je v tej sezoni najdlje držalo vodilni položaj v Ligue 1. To je tudi slaba napoved za prihajajoči obračun četrtfinala Lige prvakov z Bayernom v Münchnu, kjer bo na sporedu prva od dveh tekem med lanskima finalistoma najelitnejšega evropskega tekmovanja.

David je v 20. minuti izkoristil podajo Jonathana Ikoneja in dosegel edini gol na tekmi. Da je bilo sobotno popoldne še bolj turobno za privržence PSG, je poskrbel Neymar, ki je bil skupaj z gostujočim branilcem Tiagom Djalojem zaradi drugega rumenega kartona izključen v sodnikovem podaljšku drugega polčasa. Djalo je z žogo v rokah v avtu poskušal zavlačevati, Neymar pa ga je grobo zrušil, a sta morala na koncu pod prho oba. Zasedba iz Lilla je dosegla devetnajsto zmago, ob devetih neodločenih izidih in le treh porazih pa je znova sama na vrhu v tej sezoni izjemno razburljivem francoskem prvenstvu.

Statistika tekme PSG - Lille.
Statistika tekme PSG - Lille. FOTO: Sofascore.com
Sodeč po televizijskih posnetkih se je prerekanje Neymarja in Djaloja nadaljevalo v tunelu, ki vodi do slačilnic. Brazilec je v nekem trenutku zatekel proti Portugalcu, ena oseba je pri posredovanju tudi padla po tleh, medtem ko so oba nogometaša ob glasnih psovkah (spet je prednjačil Neymar) odpeljali vsakega na svoj konec.

Izbranci argentinskega trenerja Pochettina so imeli nekaj priložnosti za spremembo izida, poskusi Neymarja, Kyliana Mbappeja in druščine pa niso našli poti v mrežo gostujočega vratarja Mika Maignana. Tudi gosti so zapravili nekaj lepih priložnosti za izdatnejšo zmago, v končnici dvoboja pa sta Neymar pri domači in Djalo pri gostujoči prejela še po druga rumena kartona in predčasno končala derbi francoskega prvenstva.

Na prvi tekmi sobotnega sporeda je Monaco ukanil Metz s 4:0. Zasedba iz kneževine je šele v drugem polčasu zlomila odpor tekmecev. V tem obdobju je dosegla vse štiri gole, dva je prispeval Wissam Ben Yedder (77., 89./11 m), po enega pa Francesc Fabregas (50./11 m) in Kevin Volland (52.). Monaco, ki ga vodi nekdanji trener frankfurtskega Eintrachta in münchenskega Bayerna Niko Kovač, je po zmagi začasno napredoval na tretje mesto, ki ga je po zaslugi remija Lyona na gostovanju v Lensu (1:1) tudi zadržal. 

Mreža Lyončanov se je enkrat zatresla že v prvem polčasu, a so sodniki s pomočjo VAR v 34. minuti razveljavili gol Cheicka Doucoureja zaradi igre z roko. Lens je nato le povedel v 65. minuti, ko je nekdanji čudežni deček francoskega nogometa Gaël Kakuta za vodilni zadetek zaposlil branilca Jonathana Claussa. Lyon je poraz preprečil v 81. minuti, ko je bil natančen Lucas Paqueta, tekmo pa je moštvo trenerja Rudija Garcie, ki se je lani presenetljivo prebilo vse do polfinala Lige prvakov, sklenilo brez izključenega rezervista Islama Slimanija

Prenosi prvih tekem četrtine finala Lige prvakov

Izidi 31. kroga Ligue 1:

Lens ‒ Lyon 1:1 (0:0)
Clauss 65.; Paqueta 81.
RK: Slimani 90. (Lyon)

Paris Saint-Germain ‒ Lille 0:1 (0:1)
David 20.
RK: Neymar 90. (PSG); Djalo 90. (Lille)

Monaco ‒ Metz 4:0 (0:0)
Fabregas 50. (11-m), Volland 52., Ben Yedder 77., 89. (11-m)
RK: Boye 87. (Metz)

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (7)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

drimtim
04. 04. 2021 10.23
+2
Brez naslova prvaka,sledi še učna ura Bayerna in adijo trener.
resnicaosvobaja
03. 04. 2021 20.57
+1
Ni pošteno, da ima Barcelona najboljšega moža Juventusa na klopi
resnicaosvobaja
03. 04. 2021 20.37
+4
" Luksemburgman " zabil za točko za scudeto
samomojemnenje
03. 04. 2021 20.40
+3
Če Inter danes zmaga, je Juve na -12 do scudeta. Zdaj so že v nevarnosti, da se ne uvrstijo v CL. Atalanta jih je prehitela, Napoli je zraven.
resnicaosvobaja
03. 04. 2021 20.29
+2
Ali v Italiji niso prestavili ure ?
resnicaosvobaja
03. 04. 2021 20.23
+4
Kadar ni članka in Ronaldove slike po tekmi, veš da nekaj ni bilo po meri Juventusa
Mahh
03. 04. 2021 20.08
+0