Nogomet

Lille po remiju proti PSG znova na vrhu lestvice

Lille, 20. 12. 2020 23.08 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Osrednja tekma 16. kroga francoskega nogometnega prvenstva med Lillom in PSG se je končala brez golov. Lille se je po remiju po točkah izenačil z vodilnim Lyonom, a je zavoljo boljše razlike v golih na prvem mestu, tretjeuvrščeni PSG ima točko manj.

Danes je bilo na sporedu še šest tekem. Monaco je z golom Kevina Vollanda ukanil zadnjeuvrščeni Dijon z 1:0, Bordeaux je z zadetkoma Brazilcev Pabla in Otavia slavil v Strasbourgu z 2:0, Rennes pa je zanesljivo opravil z Lorientom s 3:0, potem ko so gole dosegli Damien Da Silva, Benjamin Bourigeaud in Martin Terrier. Na tekmah Brest - Montpellier, St. Etienne - Nimes (obe 2:2) in Nantes in Angers (1:1) ni bilo zmagovalcev.

Lyon je v soboto v Nici slavil s 4:1. Za gostujočo ekipo, ki je po deveti zmagi začasno skočila na vrh lestvice, so zadeli Memphis Depay, Tino Kadewere, Karl Toko Ekambi in Houssem Aouar, za domačo zasedbo pa Amine Gouiri. Na preostalih dveh sobotnih tekmah se je zmage veselil Metz proti Lensu (2:0), na domačem igrišču pa je presenetljivo le točko proti Reimsu odnesel Marseille (1:1).

Lille je z remijem znova na vrhu lestvice.
Lille je z remijem znova na vrhu lestvice. FOTO: AP

Izidi:
Brest - Montpellier              2:2 (0:1)

Dijon - Monaco                   0:1 (0:1)

Nantes - Angers                  1:1 (0:1)

St. Etienne - Nimes              2:2 (1:1)

Strasbourg - Bordeaux            0:2 (0:1)

Lorient - Rennes                 0:3 (0:1)

Lille - PSG                      0:0

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.