Nogomet

Lille le remiziral, a ostal na vrhu lestvice Ligue 1

Pariz, 14. 02. 2021 19.28 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Lille se je po današnji tekmi brez golov proti Brestu v 25. krogu francoskega nogometnega prvenstva znova zavihtel na vrh lestvice. Pred drugouvrščenim PSG, ki je v soboto premagal Nico z 2:1, ima točko prednosti, tretjeuvrščeni Lyon po porazu proti Montpellieru z 1:2 zaostaja tri točke. Drevi bo na sporedu še tekma med Bordeauxem in Marseillem.

Tekma med Lillom in Brestom se je zaključila z 0:0.
Tekma med Lillom in Brestom se je zaključila z 0:0. FOTO: AP

Nogometaši iz Lilla so se danes nadejali sedemnajste zmage v domačem ligaškem tekmovanju, obračun proti tekmecem iz sredine razpredelnice iz Bresta pa se ni končal po njihovih željah. Kljub manjšemu spodrsljaju na domačem stadionu Pierre Mauroy in sedmemu remiju v tej sezoni imajo še vedno točko prednosti pred Parižani, ki so že v soboto na Parku princev premagali tekmece iz Nice z 2:1. V odsotnosti Brazilca Neymarja in Argentinca Angela Di Marie sta za Parižane gola dosegla Nemec Julian Draxler v 22. in Italijan Moise Kean v 76. minuti, za goste pa Portugalec Rony Lopes v 50. minuti. PSG sicer v torek čaka ključna tekma sezone: derbi osmine finala Lige prvakov z Barcelono (prenos na Kanalu A in VOYO ob 20.30). 

Danes je bilo na sporedu še pet tekem. Četrtouvrščeni Monaco je v izdihljajih tekme rešil svojo kožo proti 17. Lorientu, ki je dvakrat vodil po golih Nigerijca Teremasa Moffija v 7. in 62. minuti, zasedbo iz kneževine pa je rešil Wissam Ben Yedder. Prvi gol je dosegel v 48. minuti, drugega pa v tretji minuti sodnikovega dodatka.

Nantes je po odhodu trenerja in nekdanjega francoskega selektorja Raymonda Domenecha v Angersu slavil s 3:1. Nantes je sijajno odprl tekmo in že po sedmih minutah vodil z 2:0, potem ko sta zadela Moses Simon in Imran Louza z enajstmetrovke. Gostitelji so znižali v 33. minuti po golu Thomasa Manganija z enajstmetrovke, piko na i pa je v končnici druge polovice tekme postavil Kader Bamba.

V derbiju začelja je Nimes z goloma Renauda Riparta v 76. in Niclasa Eliassona v 87. minuti ukanil zdaj zadnjeuvrščeni Dijon. Še dve tekmi sta se končali z zmagama gostujočih zasedb: Saint-Etienne je slavil v Rennesu z 2:0, Strasbourg pa v Metzu z 2:1.

Lyonu spodrsnilo
Lyonu je v soboto na domačih tleh spodrsnilo proti Montpellieru. Za goste iz juga Francije sta zadela Teji Savanier (20.) in Elye Wahi (65.), za gostitelje pa v končnici prvega polčasa Lucas Paqueta.

Reims in Lens sta se razšla z neodločenim izidom 1:1. Za gostitelje je zadel Arber Zeneli v 13., za goste pa Florian Sotoca v 61. minuti.

Izidi, nedeljske tekme:
Monaco – Lorient 2:2 (0:1)
Metz – Strasbourg 1:2 (1:1) 
Dijon – Nimes 0:2 (0:0) 
Angers – Nantes 1:3 (1:2) 
Rennes – St. Etienne 0:2 (0:1)
Lille – Brest 0:0

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

 

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.