Nogomet

Lille po zmagi v Rennesu ujel vodilni PSG

Rennes, 24. 01. 2021 19.02 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Nogometaši iz Lilla so se po zmagi v Rennesu z 1:0 na tekmi 21. kroga francoskega prvenstva po številu točk izenačili z vodilnim PSG. Lyon je na zadnji tekmi 21. kroga v Saint-Etiennu visoko zmagal s 5:0 in se utrdil na tretjem mestu lestvice.

Lyonov zaostanek za PSG in Lillom znaša dve točki, pred četrtouvrščenim Monacom pa ima štiri točke prednosti. Za Lyon sta po dva gola dosegla Marcelo (36., 59.) in Tino Kadewere (16., 68.), zadnji zadetek pa je z avtogolom prispeval Denis Bouanga (82.).

Nogometaši iz Lilla so se po zmagi v Rennesu z 1:0 po številu točk izenačili z vodilnim PSG, ki je že v petek premagal Montpellier s 4:0. Na gostovanju pri petouvrščenem Rennesu je osvojil vse tri točke, edini in zmagoviti gol pa je v 16. minuti dosegel Jonathan David.

Danes so bile na sporedu še štiri tekme. Bordeaux je z goloma Korejca Ui-Jo Hwanga v 8. in 11. minuti premagal Angers z 2:1. Za gostujočo zasedbo je znižal Angelo Fulgini v 39. minuti. Metz je po zmagi nad Nantesom z 2:0 napredoval na osmo mesto. Prvi gol je dosegel Aaron Leya Iseka v 35. minuti, piko na i pa je v sami končnici dvoboja - v četrti minuti sodnikovega dodatka - postavil Farid Boulaya.

Reims je bil z zadetkom Nathanaela Mbukubaja v 40. minuti boljši od Bresta z 1:0, tekma med Dijonom in Strasbourgom pa se je končala z nedoločenim izidom 1:1. Za goste je vodilni gol dosegel Ludovic Ajorque v 51. minuti, dvanajst minut kasneje je izenačil Senou Coulibaly.

Branilec naslova iz Pariza je že v petek premagal Montpellier s 4:0. Za PSG je dva gola prispeval Kylian Mbappe, po enega pa Neymar in Mauro Icardi.

V soboto sta bili na sporedu dve tekmi. Nica je z golom Youcefa Atale slavila v Lensu z 1:0, Monaco pa je na svojem stadionu premagal Marseille s 3:1. Za zasedbo iz kneževine so zadeli Guillermo Maripan, Aurelien Tchouameni in Stevan Jovetić, za gostujočo pa Nemanja Radonjić.

Današnja tekma Nimes - Lorient je bila prestavljena zaradi številnih okužb z novim koronavirusom v taboru gostov, nov termin še ni znan.

Nogometaši PSG
Nogometaši PSG FOTO: AP
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Cofar
24. 01. 2021 19.15
-2
ne vem no, vsi ti ukrepi so škodovali mojemu delu, januar je porazen! Da o raznih pomočeh niti ne bom zgubljal besed. Kot s.p., ki preživlja samo sebe, lahko reče, da sem na tem, da kmalu zaprem in grem raje delat v kako trgovinsko verigo. Bom vsaj kaj zaslužil. A ne morejo imet vsaj ene vspodbudne novice?? Sedaj, ko nimam dovolj denarja, mi bo pa še otrok gledal učiteljico v maskah... pa kako vi mislite, da vpliva to na razvoj 6 letnika?? Nagnusneži.