Nogomet

Visoka zmaga za PSG, Lille pa presenetljivo poražen

Lille, 21. 03. 2021 19.30 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
STA, T.Š.
Komentarji
0

Nogometaši francoskega Lilla so na domačem obračunu 30. kroga državnega prvenstva presenetljivo izgubili proti Nimesu z 1:2. Pred tem krogom predzadnji gostje so s tem naredili uslugo Paris Saint-Germainu, ki se je z zanesljivo zmago na večernem derbiju proti Lyonu s 4:2 zavihtel na vrh prvenstvene lestvice.

Domačini so bili v prvem polčasu povsem nenevarni, PSG pa je prek Kyliana Mbappeja povedel že v 15. minuti. Mladi francoski zvezdnik je v mrežo pospravil odbito žogo po obrambi Anthonyja Lopesa. V 32. minuti je Danilo Pereira povišal vodstvo, potem ko je bil v kazenskem prostoru povsem neoviran ob udarcu z volejem.

V drugem polčasu so Parižani v vsega sedmih minutah razrešili vse dvome. V 47. minuti je zadel Angel Di Maria, pet minut kasneje pa je bil znova natančen 22-letni Mbappe za že svoj 100. zadetek v ligue 1. Končni izid sta postavila Islam Slimani v 62. in Maxwel Cornet v 81. minuti. Dobra novica za PSG je tudi povratek Neymarja, ki je v igro vstopil v 70. minuti, ko je zamenjal Mbappeja.

Za Nimes sta v 12. in 45. minuti zadela Moussa Kone in Renaud Ripart, vmes pa je v 20. minuti izenačil Xeka. Lille je v drugem polčasu prevladoval, a zdaj 18. moštvo francoske Ligue 1 je zdržalo vse nalete in osvojilo pomembne tri točke.

PSG ima na vrhu lestvice 63 točk, a je zaradi boljše gol razlike pred Lillom, ki ima enak izkupiček. Tri točke manj ima Lyon. Četrti je na lestvici Monaco (59 točk), ki je v petek visoko premagal St. Etienne s 4:0. Po reprezentančnem ciklu se bosta 3. aprila v derbiju 31. kroga pomerila PSG in Lille.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Izidi:
Strasbourg – Lens                 1:2 (1:2)

Nantes – Lorient                  1:1 (1:0)

Dijon – Reims                     0:1 (0:0)

Montpellier – Bordeaux            3:1 (1:1)

Brest – Angers                    0:0

Lille – Nimes                     1:2 (1:2)

Lyon – PSG                        2:4 (0:2)

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.