Nogomet

Chelsea s polnim izkupičkom na Anfield Roadu

Liverpool, 04. 03. 2021 23.09 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

V tekmi 29. kroga angleške Premier League sta se na Anfield Roadu udarila Liverpool in Chelsea. Derbi kroga so dobili gostje iz Londona. Edini gol je že v prvem polčasu dosegel Mason Mount. Angleška rivala prihodnji teden čaka še povratna tekma osmine finala Lige prvakov, kjer imata po prvem delu odlično izhodišče. Liverpool je slavil v Leipzigu (2:0), Chelsea pa na gostovanju pri Atleticu (1:0).

Thomas Tuchel na klopi Chelseaja sploh še ni utrpel poraza.
Thomas Tuchel na klopi Chelseaja sploh še ni utrpel poraza. FOTO: AP

Zagrizena angleška tekmeca sta dvoboj začela previdno in disciplinirano in kar se da obrambno naravnano, tako da uvodoma vratarja obeh ekip nista imela dela. Prvi nalet je uprizoril Liverpool, ki je na zadnjih petih tekmah le enkrat zmagal, a brez učinka. Londončani, ki po prihodu nemškega trenerja Thomasa Tuchla igrajo kot prerojeni, so hitro odgovorili in celo prišli do zadetka, ko je po hitrem protinapadu zadel Timo Werner, ki je sam stekel pred Alissona Beckerja, ga premagal, a je VAR, odločali so centimetri, preprečil veselje modrih. Londončanov razveljavljeni gol ni posebej potrl, še pred koncem prvega polčasa jim je le uspelo zadeti. Podoben protinapad je s strelom z roba kazenskega prostora odlično zaključil angleški reprezentant Mason Mount (0:1). Chelsea je bil v prvem delu boljši nasprotnik navkljub dejstvu, da je bila posest žoge na strani rdečih. Domačim namreč v prvih 45 minutah ni uspelo niti enkrat sprožiti v okvir gostujočih vrat, Londončani pa so imeli precej več konkretnih priložnosti, še najbolj je bil v napadu aktiven "nesrečni" Werner.

Liverpool vs Chelsea
Liverpool vs Chelsea FOTO: Sofascore.com

V nadaljevanje so gostitelji vstopili precej bolj podjetno in Londončane hitro stisnili pred vrata. Pritisk rdečih je bil v prvih minutah silovit, a ni obrodil sadov. Chelsea se je v drugem polčasu, vsaj v uvodnem obdobju, nepričakovano povsem usmeril k obrambni taktiki, svoje priložnosti za gol pa iskal predvsem v protinapadih. Nalet redsov je hitro pojenjal in gostje so spet prevzeli pobudo in bili vnovič prek Wernerja zelo blizu drugemu golu, ki bi jim povsem odprl pot do zmage. Tudi tokrat je bil v situaciji "ena na ena" uspešnejši domači čuvaj mreže Alisson in svoje moštvo ohranil pri življenju. Liverpool se je v preostanku tekme močno trudil priti vsaj do izenačenja, a to vnovič ni bil napadalno gledano ploden večer redsov, ki jim v preostanku sezone v Premier League sledi krčevita borba za preboj v Ligo prvakov v naslednji sezoni. Chelsea pa pod taktirko Tuchla vse bolj blesti ...

V tekmi istega kroga West Bromwich Albion z 0:1 izgubil proti Evertonu, ki je zmagoviti zadetek dosegel v 65. minuti prek Richarlisona. V vnaprej igrani tekmi 33. kroga pa je Fulham z 0:1 izgubil proti Tottenhamu. Dvoboj je odločil avtogol Abdul-Nasirja Adarabioyoja v 19. minuti.

Favoriti se sicer na tekmah 29. kroga angleške lige niso izkazali. Drugouvrščeni Manchester United je na gostovanju v Londonu pri Crystal Palaceu igral brez golov in zdaj za vodilnim Cityjem zaostaja že 14 točk. Samo remiziral je tudi Leicester, na gostovanju pri Burnleyju je igral 1:1, Aston Villa pa je v Sheffieldu izgubila z 0:1.

Izidi:
Liverpool - Chelsea 0:1 (0:1)
Mount 42.

Fulham - Tottenham 0:1 (0:1)
Adarabioyo 19./ag

West Bromwich - Everton 0:1 (0:0)
Richarlison 65.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
Koronavirus pasica november
  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Sortegilio
05. 03. 2021 09.17
+1
Bravo Chelsea. Super taktika Tuchela in predstava. Liverpool pa deluje nekoliko ranjen in v krču.
Iniesta
05. 03. 2021 08.06
+2
Muri je zgleda prebrodil krizo ...