Nogomet

Liverpool bo okrepil vroči urugvajski napadalec Darwin Nunez

Liverpool, 12. 06. 2022 19.33 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Urugvajski reprezentant in zaenkrat še član portugalske Benfice Darwin Nunez, se bo v prihodnjih dneh po poročanju tako zanesljivega Fabrizia Romana kot tudi portugalskih in angleških medijev pridružil Liverpoolu. Kluba naj bi se o prestopu že dogovorila, uradna potrditev pa bo predvidoma opravljena v naslednjih dneh, saj bo 23-letni napadalec v ponedeljek opravil zdravniški pregled, nato pa podpisal pogodbo, ki ga bo s klubom iz mesta Beatlov vezala do konca junija 2028.

Po poročanju zanesljivega strokovnjaka za prestope Fabrizia Romana bodo Redsi za Darwina Nuneza sprva odšteli 80 milijonov evrov, skupaj z bonusi pa se bo lahko končna cena dvignila na okroglih 100 milijonov evrov. 22-letni Urugvajec bo predvidoma jutri podpisal dolgoročno pogodbo z Liverpoolom, ki bo prenehala veljati šele s koncem junija 2028. Njegova plača naj bi po poročanju angleških medijev znašala šest milijonov evrov na leto oziroma približno 115 tisoč evrov tedensko.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Urugvajec je član Benfice od poletja 2020, ko so Portugalci španskemu drugoligašu Almerii za njegove usluge plačali 24 milijonov evrov in s tem podrli klubski rekord. Klubski rekord bo ob izpolnitvi pogojev za bonuse podrl tudi Liverpool, ki je doslej največ odštel za nizozemskega branilca Virgila van Dijka (približno 85 milijonov evrov).

Nunez si je prestop zagotovil z izjemnimi predstavami v minuli sezoni. V portugalski ligi je na 28 tekmah dosegel kar 26 golov, s čimer je bil najboljši strelec lige, temu pa je dodal še štiri asistence. Urugvajski reprezentant je nase opozoril tudi v elitni Ligi prvakov, kjer je v minuli sezoni na desetih tekmah dosegel šest zadetkov. Dvakrat je bil uspešen proti Barceloni in bodočemu delodajalcu Liverpoolu, po enkrat pa proti Bayern Münchnu in Ajaxu.

Nunez je za Benfico odigral 84 tekem, dosegel 47 golov in vpisal 16 asistenc.
Nunez je za Benfico odigral 84 tekem, dosegel 47 golov in vpisal 16 asistenc. FOTO: AP

Odmeven prestop je bržkone potrdil tudi Nunez sam, s tem ko je sredi reprezentančne akcije zaprosil za predčasni odhod in nato tudi odšel sprva v Madrid, nato pa v Liverpool, kjer bo predvidoma jutri opravil zdravniški pregled in uredil potrebno birokracijo.

22-letnemu Urugvajcu naj bi mesto v prvi postavi Redsov prepustil 30-letni Sadio Mane, ki želi po šestih letih na Merseysidu in osmih letih na Otoku zamenjati okoliš. Zanj naj bi se najresneje zanimal Bayern München, h kateremu naj bi želel prestopiti tudi Mane sam. A zaenkrat se serijski nemški prvaki in 19-kratni angleški prvaki še niso uspeli dogovoriti o višini odškodnine. Liverpool naj bi za Maneja zahteval znesek v višini 47 milijonov evrov, medtem ko je Bayern pripravljen plačati 17 milijonov evrov manj. A poletni prestopni rok je še dolg in slej ko prej bomo videli, kaj bo prinesla nogometna tržnica.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

AS1983
13. 06. 2022 16.39
Liverpool gre po naslov v premierligi sezina 2023
Vladimir.Krutov
12. 06. 2022 21.48
-1
Dober nakup.....