Nogomet

Liverpool čez praznike na 1. mestu, Klopp miri: 'Še nikoli tako izenačeno'

Wolverhampton, 22. 12. 2018 09.52 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Čeprav je naslov v otoški Premier League v zadnjih štirih sezonah vedno osvojila ekipa, ki je bila na prvem mestu ob božiču, ta podatek ni "ponesel" trenerja Liverpoola Jürgna Kloppa. Ta je z varovanci glasno proslavljal petkovo zmago v Wolverhamptonu (2 : 0), po kateri so rdeči najbližjemu zasledovalcu, branilcu naslova Manchester Cityju, ubežali za štiri točke.

Slavje Kloppa (na fotografiji) je bilo po tekmi v deževnem Wolverhamptonu izjemno prešerno.
Slavje Kloppa (na fotografiji) je bilo po tekmi v deževnem Wolverhamptonu izjemno prešerno. FOTO: AP

Toda Jürgen Klopp v prvih izjavah po tekmi z Wolverhampton Wanderersi ni želel niti slišati o tem, da je bila zmaga na vedno neugodnem gostovanju na stadionu Molineux velik korak k težko pričakovanemu prvemu naslovu Liverpoola v Premier League. Manchester City lahko ta konec tedna sicer z zmago nad Crystal Palacom naskok rdečih spet zniža na vsega točko.

TEKMA

"Nekdo je rekel, da je nazadnje štirikrat zapored ekipa, ki je bila prva na lestvici za božič, osvojila naslov, toda ‒ ali je bila kdaj bolj izenačena dirka (za naslov, op. a.)?" je na novinarski konferenci po tekmi dejal Klopp. "Če bodo vse ekipe jutri zmagale, potem mislim, da bodo imele tri ali štiri ekipe več kot 40 točk, to pa je res izjemno. Če si želite naslov 'Klopp pravi, da potrebuješ 105 točk za naslov', potem ga napišite, toda mi o tem ne razmišljamo. Nisem razmišljal prej, ne razmišljam niti kasneje. Samo poskušam prijazno odgovoriti."

Bili so hitri v glavi
Na tekmi z Wolvesi je mrežo domačih načel razigrani Mohamed Salah, ki je v mrežo mojstrsko pospravil žogo v 18. minuti, točke Liverpoolu pa je dokončno s še enim iznajdljivim strelom v drugem polčasu zagotovil branilec Virgil van Dijk.

"Zelo zrelo," je o predstavi svojih fantov še povedal Klopp. "Tako težko je bilo odigrati to tekmo, to pa zato, ker smo si želeli narediti toliko reči, pri vsem, kar običajno počneš, potem malce tvegaš. Še posebej z nocojšnjim dežjem vse skupaj je postalo še bolj zapleteno," je nadaljeval nemški strateg.

SALAH

"Največja reč, ki jo lahko storiš, je, da nadziraš tekmo s tem, da imaš posest žoge. To smo storili v prve pol ure in v drugem polčasu. Zadnjih 15 minut prvega polčasa smo imeli nekaj premora in nemudoma so začeli pošiljati žogo z desne na levo ali z leve na desno, nato pa moraš teči kot nor. Dobra odločitev je bila, da smo ohranili nadzor nad tekmo, v drugem polčasu pa smo lahko to spet počeli. Oba gola res nista imela nič opraviti s tem, kar smo naredili v tekmi. Res smo bili hitri v glavi pri dveh prostih strelih, to pa je bili briljantno. Dobra tekma, zaslužena zmaga na težki lokaciji. Vse dobro."

Van Dijk: To je za nas velik korak
Poleg Salaha je bil najbrž najboljši posameznik finalistov minule sezone Lige prvakov branilec Van Dijk, ki je kljub bolezni spet pokazal, da je bil vreden rekordne odškodnine, ki jo je zanj januarja Southamptonu plačal Liverpool. V tej sezoni je Nizozemec svojemu novemu klubu pomagal do enajstih tekem, na katerih niso prejeli gola, ob tem pa še bolj odmeva podatek, da je Liverpool ob zadnjemu državnemu naslovu v sezoni 1989/90 mrežo nedotaknjeno ohranil 12-krat.

VANDIJK

"Ta dan je bil zame že tako ali tako težek. Malce sem bil prehlajen, zato nisem bil stoodstoten," je za Sky Sports po obračunu povedal Van Dijk, ki ga je na vsa usta v studiu hvalil tudi dolgoletni branilec Liverpoola Jamie Carragher. "A to so večeri, ki so za nas zelo pomembni in tu smo zmagali. Jasno je, da je to za nas velik korak. Vemo, kako iztržiti rezultat, vemo, kako držati skupaj v obrambi, še posebej z našo vezno vrsto pred nami. Ekipe postajajo nevarne, a gre za to, kako se znamo odzvati. Mislim, da je bilo danes nekaj trenutkov, ko so bili nevarni, a dobro smo opravili," je še dodal Van Dijk.

LESTVICA

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Kollerik
22. 12. 2018 16.23
+1
Kaj vse mu dela selfie z Messijem...