Nogomet

KOMENTAR: Želodčni krči Manchester Uniteda se bodo nadaljevali

Liverpool, 17. 12. 2018 07.17 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min
Avtor
Matjaž Ambrožič
Komentarji
11

Sijajna predstava na derbiju je Liverpool obdržala na vrhu. Manchester City je novo zmago dosegel z lahkoto, Tottenham jo je ujel v zadnjih minutah, Chelsea ohranil že precej razstresen. Arsenal pa je prvič po dvaindvajsetih nastopih v vseh tekmovanjih zabeležil poraz. Ta je bil tudi edino presenečenje sicer nadvse kaloričnega 17.kroga v Premier ligi.

Zmedeno-tečen pogled Joseja Mourinha po nedeljskem spopadu dveh najbolj trofejnih angleških klubov je bil - bodimo realni -  pričakovan. Če so igralci Manchester Uniteda trudili do skrajnih moči, potem so bodisi slabi bodisi jih je za eno najbolj pomembnih tekem v sezoni njihov trener Mourinho pripravil nezadostno. Ob tem, da je potrebno najprej razčistiti, ali je začetna postava gostov sploh vključevala vse najboljše Unitedove može. Še prej pa. Ali je v zvezi z Unitedom sploh še vredno karkoli dodatno razčiščevati. Paul Pogba je spet obsedel na klopi. A tudi če bi Francoz igral, bi Liverpool napadal enako blazno in pač švigal še mimo Pogbaja. Nepričakovana napaka odličnega Liverpoolovega vratarja Alissona Beckerja je botrovala izenačenju in začasni nestanovitnosti ob juriših domačih. Če te ne bi bilo, bi jih Kloppova četa v Unitedovo mrežo nasula vsaj pet. Tako pa je tekmo na veselje večine na stadionu Anfield z dvema zadetkoma spreobrnil Xhedran Shaqiri. Švicar je v igro vstopil v 70.minuti.

Kloppov Liverpool je zasenčil Mourinhov United.
Kloppov Liverpool je zasenčil Mourinhov United. FOTO: AP

Liverpool je na tabeli zasluženo še naprej prvi, vpijočih 19 točk manj jih ima Manchester United, ki je pet mest pod njim. Unitedovi želodčni krči se bodo nadaljevali, čeravno so na njegovem medprazničnem urniku pretežno lahko prebavljivi, ops, premagljivi nasprotniki.

V uvodni tekmi kroga je Manchester City znova uspešno vključil svojo tiki-taka turbino. Po dveh zadetkih Gabriela Jesusa je bilo vse nared za še en gol, ki ga je s prvim dotikom žoge zabil tokratni rezervist Raheem Sterling. Everton je klonil s 3:1.

Tottenham se je obdržal na tretjem mestu zahvaljujoč zadetku Christiana Eriksena, ki je padel šele v sodnikovem podaljšku. Njegov nasprotnik Burnley se je do tedaj kapitulaciji izogibal z neverjetno srečnim bunkerjem. Neverjetno je tudi - vsaj za londonsko nogometno zgodovinopisje -, da Tottenham po novem zmage ali ugodne izide serijsko dosega prav ob koncu obračunov. In zelo neupravičeno bi bilo te označevati kot plod srečnih naključij ali celo kot nezaslužene.

Četrta zaporedna zmaga West Hama
V soboto je še četrto zaporedno zmago vknjižil West Ham, ki mu za pregriz maslene Fulhamove obrambe niti ni bilo treba posebej stiskati zob. S čudovitim strelom s 25-ih metrov je tekmo Crystal Palace-Leicester City odločil domači kapetan Srb Luka Milivojević.

V nedeljo sta na južni angleški obali istočasno operirala londonska velikana, ki sta zdaj v primerjavi s Tottenhamom dejansko raje bolj sključena in puklasta. Chelsea je Brighton v prvem delu suvereno podredil. Zadnje pol ure pa povsem pozabil na osnovno lastno taktično formacijo. Brighton se je zdel vse bolj nevaren, a do zadnjega sodnikovega žvižga le ostal preslaboten, da bi utegnil izenačiti. Eden Hazard je na tem obračunu postal asistent Pedru in tudi sam strelec. Marcos Alonso, ki je v drugem polčasu od daleč zadel vratnico, bi moral prejeti kar tri rumene kartone. Ker je imel srečo, je le enega. 

Hazard se je izkazal z golom in podajo.
Hazard se je izkazal z golom in podajo. FOTO: AP

Brez leska je vseh desetdeset minut v Southamptonu igral Arsenal. Domačini so vse tri gole zabili po lahkotnih, toda zelo natančnih predložkih in posrečenih zaključkih z glavo. To je bila komaj druga Southamptonova zmaga v tem prvenstvu, prva po tisti septemberski v Londonu proti Crystal Palaceu. Obračun proti Arsenalu je bila hkrati domača premiera za novega Southamptonovega stratega Rapha Hasenhüttla. Avstrijec je do poletja vodil RB Leipzig, bundesligaško uspešnico zadnjih dveh sezon. Gledalci na stadionu St.Mary’s so kozarec piva lahko srknili na klubski račun. Zdravica je bila ob zmagi in skoku iz cone izpadanja tako še krepkejša.

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (11)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

ddolores
17. 12. 2018 10.02
+5
Hahaha - Liverpool igra napadalno in je prejel 7 golov, Manc.United igra pa bunker z 100 milijonskimi napadalci in je prejel 29 golov! WOW! Baje da klovn Murinjo že išče krivce za njegovo bedo nad bedami! To so po njegovem sodniki, igralci, vodstvo kluba, gledalci in novinarji. Da ne bo slučajno kdo pomislil, da je za to bedo kri v head coach Murko! 6. mesto v Premier in 16. v LP mu ne uidejo! hahaha ko Murinjo popuši, kaže tri prste (ne vem zakaj jih ni včeraj), ko pa zmaga pa posluša publiko "Ne čujem dobro"
tedoVV2HCmedo
17. 12. 2018 09.55
+3
Jezen sem nase, ker sem pozabil gledati to tekmo. Včeraj enkrat ob treh sem gledal, katere tekmo bodo bile. Potem se pa delal drugo in sem naslednjič pogledal ob sedmih, ki je bilo te tekme konec. Jezilo me je, ker bi zelo hotel videti poraz Manchestra in ksiht poraženega Mourinha.
jugatneme
17. 12. 2018 09.19
+8
Jose Mourinho je na izhodu iz Manchester Uniteda - sedaj ima Mandarič asa iz rokava za Olimpijo...
tedoVV2HCmedo
17. 12. 2018 09.56
+5
Nič ne bi pomagalo, ker so nogometaši Olimpije zanič. Gnila mandarina bi ga po petih porazih nagnala, tako kot vsakega drugega trenerja Olimpije.
pako-san
17. 12. 2018 08.25
+5
Ampak roko na srce,ni samo Muri kriv
MarKav
17. 12. 2018 18.50
-3
Prav imaš, vsega so krivi drugi trenerji, ki namesto gobcanja in afnanja raje naštudirajo taktiko Uniteda
blazter
17. 12. 2018 08.21
+9
No MU ni več pravi. Igralci so kvalitetni, ne vrhunski, ekipa pa zanič.
sportko47
17. 12. 2018 08.20
+14
Ubogi Garganel ( Muri ) ! Pogledal izjavo na Sky sport ... samo išče nekaj da bi se skregal in odvrnil pozornost na svojo nesposobnost ! Ko ga je novinar vprašal če dajejo igralci 100% za zmago je našel in potenciral izjavo novinarja, tekma ni bila več pomembna ! Res je revček ...
Janezcesnik
17. 12. 2018 08.23
+8
kolo1982
17. 12. 2018 08.15
+13
Mourinh je itak šrecenjena, napihjena žaba...showman
anakondabox
17. 12. 2018 08.10
+9
M.U. bo doživel še 'refluks'- prodiranje želodčne kisline v požiralnik. #ubogi