Nogomet

Liverpool miri navijače: klub 'ni naprodaj', v Abu Dabiju nudijo več kot dve milijardi evrov

Liverpool, 24. 08. 2018 12.05 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Lastniki Liverpoola, ameriški Fenway Sports Group, so pomirili navijače ob govoricah, da je bratranec lastnika Manchester Cityja, Šejka Mansourja, nedavno poskušal postati lastnik kluba z Anfielda. Po zadnjih ocenah naj bi rdečim ponujal 2,2 milijarde evrov.

Liverpool se je v minuli sezoni, ko se je prebil vse do finala Lige prvakov, v skupinskem delu meril tudi s takratnim slovenskim prvakom Mariborom.
Liverpool se je v minuli sezoni, ko se je prebil vse do finala Lige prvakov, v skupinskem delu meril tudi s takratnim slovenskim prvakom Mariborom. FOTO: AP

Fenway Sports Group se je odzval na informacije v dnevniku Daily Mail, ki je poročal, da je Šejk Khaled Bin Zajed Al Nehajan, bratranec bolj znanega Šejka Mansourja, ki tako uspešno vodi aktualnega angleškega prvaka Manchester City, poskušal tudi sam prevzeti enega od angleških prvoligašev. In ne katerega koli ‒ šlo naj bi za Liverpool, a dogovora očitno ni bilo. Vse skupaj naj bi se dogajalo enkrat v letu 2017, ko naj bi Šejk Khaled Američanom ponudil 2,2 milijardi evrov.

Viri so za ESPN FC potrdili, da gre za člana vladajoče družine iz Abu Dabija, o njegovi ponudbi pa da na Anfieldu nikoli niso resneje razmišljali. Fenway Sports Group (FSG) si lasti tudi slovito bejzbolsko ekipo Boston Red Sox, v Liverpool pa so oktobra 2010 vstopili v zameno za 333 milijonov evrov.

Naklonjeni le manjšim vlagateljem
"FSG je bil jasen in dosleden: klub ni naprodaj," se je na novice odzval Liverpoolov predstavnik za odnose z javnostjo. Pri Liverpoolu so sicer dodali, da so sicer naklonjeni sodelovanju z manjšimi vlagatelji, če bi imeli skupne interese na določenih tržiščih in bi sodelovali pri "nadaljnji rasti kluba in ekipe".

FSG po poročanju različnih virov redno sodeluje s podjetjem Allen & Company, ki jim svetuje glede sklepanja poslov in pri finančnih vprašanjih. Allen & Company tudi pregleda ponudbe, kakršna je bila nedavna iz Abu Dabija, a so očitno ocenili, da ni dovolj resna. 

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

maniaxxx
24. 08. 2018 16.20
-2