Nogomet

Liverpool naredil prvi korak v lovu na novega čuvaja vrat: Se obeta nov rekord?

Liverpool, 17. 07. 2018 21.28 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Angleški nogometni velikan Liverpool je v zadnji sezoni z izjemnim branilcem Virgilom van Dijkom okrepil svojo obrambno linijo, po nekaj usodnih spodrsljajih Lorisa Kariusa, pa so redsi pričeli pogledovati tudi za novim vratarjem. Po poročanju otoških medijev, naj bi tako že poslali ponudbo za Rominega vratarja Alissona Beckerja.

Tudi na svetovnem prvenstvu je bilo mogoče slišati marsikatero zbadljivko na račun Lorisa Kariusa, v pretekli sezoni prvega čuvaja liverpoolskih vrat. Slednji se je v spomin nogometnih navdušencev zapisal predvsem po slabi predstavi v finalu elitnega evropskega tekmovanja Lige prvakov.

Loris Karius, veliki osmoljenec finala Lige prvakov.
Loris Karius, veliki osmoljenec finala Lige prvakov. FOTO: AP

Številni navijači so že takrat glasno zahtevali menjavo v vratih. V povezavi z Liverpoolom so omenjali slovenskega čuvaja Jana Oblaka, visoko na seznamu pa je kotiral tudi vratar Rome Alisson Becker. In prav za slednjega so se ogreli na slovitem Anfieldu.

Po poročanju časnika Liverpool Echo, naj bi tako redsi poslali visoko ponudbo za brazilskega vratarja, vredno kar 70 milijonov evrov. Vendar pa v lovu na Brazilca niso sami. Zanj naj bi se zanimal tudi londonski Chelsea, na izhodnih vratih je namreč Thibaut Courtois. Če bi slednji odšel v madridski Real bi modri ostali brez čuvaja v vratih, Brazilec pa bi lahko zapolnil praznino, ki bi zazevala po odhodu Belgijca. Glede na to, da je prav Liverpool kot prvi vložil ponudbo, bi se lahko Londončani obrisali tudi pod nosom, kar bi pomenilo, da bi otežili odhod Courtoisa.

Nogometaši Liverpoola so v polfinalu Lige prvakov sicer kar sedemkrat zatresli mrežo Alissona Beckerja.
Nogometaši Liverpoola so v polfinalu Lige prvakov sicer kar sedemkrat zatresli mrežo Alissona Beckerja. FOTO: AP

V Romi so sicer pred časom sporočili, da s prestopi nogometašev ne nameravajo napolniti klubske blagajne, kljub temu pa bi tako velikodušna ponudba lahko omajala tudi rimskega športnega direktorja Monchija. Sinovi volkulje naj bi bili sicer prepričani, da so pod ceno prodali že egiptovskega zvezdnika Mohameda Salaha, ki je v dresu Liverpoolu povsem zablestel, prav zato bi lahko še bolj začinili ceno brazilskega vratarja. 

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

janezdollar
18. 07. 2018 10.23
+2
Naj kar sanjajo...niso nori pri Romi...
The Dude
18. 07. 2018 12.36
+3
//////93
18. 07. 2018 21.51
+2
janezdollar spet dokazuje svoje ne umske sposobnosti