Nogomet

Klopp priznal: Pri Liverpoolu bi me lahko odpustili že v prvi sezoni

Liverpool, 24. 04. 2020 06.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Trener Liverpoola Jürgen Klopp je spregovoril o prvi sezoni na klopi Liverpoola in priznal, da bi v primeru slabih rezultatov lahko ostal brez službe. Kljub neprepričljivemu začetku ekipe pod njegovo taktirko pa so Nemcu vodilni v klubu hitro stopili v bran in mu zaupali tudi po nizu finalnih porazov v prvih letih.

Klopp (na fotografiji) proslavlja svoj največji trenerski uspeh, zmago v finalu Lige prvakov nad Tottenhamom v Madridu leta 2019..
Klopp (na fotografiji) proslavlja svoj največji trenerski uspeh, zmago v finalu Lige prvakov nad Tottenhamom v Madridu leta 2019.. FOTO: AP

Pri grajenju ekipe in razvoju določenega sloga igre rezultatov ne moreš pričakovati čez noč. Tudi zato številni trenerji po tem, ko jih odpustijo, potožijo, da niso imeli dovolj časa, da bi na zelenico prenesli vse svoje zamisli. Vse to je bilo omogočeno nemškemu trenerju angleškega premierligaša Liverpoola Jürgnu Kloppu, ki je spregovoril o svojih začetkih na rdeči klopi, kjer je lahko od samega začetka računal tudi na potrpežljivost ameriških lastnikov Fenway Sports Group.

"Jasno je bilo, da stvari ne moremo popraviti čez noč. Vsi so si to želeli, a tega nismo mogli, zato sem moral prositi za čas. Vedel sem," je za oddajo Football Show na televiziji Sky Sports povedal Klopp. "Pred tem v karieri še nisem bil odpuščen, tako da s tem nisem imel izkušenj, a vedel sem, da je to druga raven in da bi me odpustili, če mi ne bi uspelo dovolj hitro doseči rezultatov. Dobili smo ta čas in lepa reč pri vsem tem je bila, da so bili po šestih, sedmih, osmih tekmah vsi zelo pozitivni glede celotnih okoliščin, zavedali so se, da smo na pravi poti. Od tistega trenutka niso niti za sekundo podvomili," je nadaljeval nekdanji trener Mainza 05 in Borussie Dortmund.

Po nizu neuspehov končno veliko slavje
Ne gre seveda tudi pozabiti, da se je ekipa Liverpoola pod taktirko njegovega predhodnika Brendana Rodgersa, ki ga je Nemec nasledil oktobra 2015, močno približala osvojitvi državnega naslova, severnoirski trener pa zdaj dokazuje svoje mojstrstvo na klopi Leicester Cityja, s katerim je bil v trenutno prekinjeni sezoni poleg Manchester Cityja edini resnejši zasledovalec sicer premočno vodilnih rdečih. Klopp je v prvi nepopolni sezoni na Anfieldu popeljal Liverpoolčane v prvega od treh finalov v treh letih v Ligi Evropa je bila sicer boljša Sevilla, v ligaškem pokalu istega leta Manchester City, nato pa leta 2018 v finalu Lige prvakov še Real Madrid. 

Kljub temu da se je njegov status velikega poraženca s tem še okrepil, pa je Klopp z varovanci odgovoril silovito in lani osvojil svoj prvi naslov v Ligi prvakov, šestega v zgodovini kluba, poleg tega pa še evropski superpokal in naslov svetovnega klubskega prvaka.

'Če ne bo dobil naslednjega ...'
"Povsem so verovali in zaupali vame, rekli so, da bomo ostali na tej poti in da bo tako vse v redu. To smo tudi naredili," je še povedal Klopp. "Ko smo izgubili finala proti Sevilli, Cityju ali Realu, so strokovni komentatorji govorili nekako tako: 'Če ne bo dobil naslednjega, bi ga morda lahko zamenjali.' A znotraj kluba nikoli nihče ni razmišljal tako."

V trenutno prekinjeni Premier League Liverpoolčani potrebujejo le še šest točk za matematično potrditev osvojitve prvega državnega naslova po kar 30 letih, potem ko so v minuli sezoni za prvakom Manchester Cityjem zaostali za vsega točko. Dogajanje v evropskem nogometu trenutno stoji zaradi pandemije koronavirusne bolezni 19, na dan razglasitve pandemije Svetovne zdravstvene organizacije je Liverpool sicer izpadel iz osmine finala Lige prvakov. Na povratni tekmi na Anfieldu ga je po podaljšku izločil madridski Atletico z Janom Oblakom (2:3), to pa je bila zadnja tekma za Liverpoolčane do prekinitve vseh tekmovanj.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (6)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

meskic
25. 04. 2020 11.28
-6
Saj bi ga morali. Koncati na 8. mestu v prvi sezoni je res katastrofalen ucinek. Valverde je bil dvakrat zapored prvak v La Ligi z Barco, pa je bil odpuscen v tretji sezoni, kjer je z Barco zasedal prvo mesto kot tudi uvrscen v 1/8 finala lige prvakov.
mferk11
25. 04. 2020 14.01
+5
Zakaj? Ker je bil evropski prvak? Liverpool je bil v razsulu in Klopp ga je rešil.
meskic
25. 04. 2020 15.02
-4
Sem mnenja, da so okrepitve resile Liverpool bolj kot sam Klopp. Odvzemi Allisona pa je Liverpool ze na kolenih, kar smo bili prica letos v ligi prvakov.
MarKav
25. 04. 2020 16.19
+4
Če Liverpool ne bi imel golmana na nivoju 1 Slo lige, bi že prej osvojil kakšno lovoriko. .
meskic
27. 04. 2020 09.36
-2
S tem si sam potrdil, da je Liverpool uspešen zaradi okrepitev ne pa zaradi Kloppa.
viola71
24. 04. 2020 08.28
+12
Goo Redsi YNWA