Nogomet

Liverpool po 30 letih dočakal šampionski pokal

Liverpool, 23. 07. 2020 09.31 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Šampanjec se je hladil 30 let, na kultnem stadionu Anfield so ga nogometaši Liverpoola odprli in proslavili naslov angleškega prvaka. Na ta trenutek so res čakali dolgo, a naslov so si v tej sezoni priigrali šampionsko. Do konca Premier League je ostal še en krog, redsi so zbrali 96 točk, v celotnem prvenstvu so izgubili le trikrat in imajo najboljšo obrambo lige.

Slavje Liverpoola ob naslovu državnega prvaka
Slavje Liverpoola ob naslovu državnega prvaka FOTO: AP

Do konca angleškega nogometnega prvenstva je ostal le še en krog, a naslov državnega prvaka je že nekaj časa oddan. Nogometaši Liverpoola so bili, v tej čudni, "koronski" sezoni razred zase in so zasluženo osvojili naslov. Od zadnjega slavja redsov je minilo dolgih 30 let. Takrat so bili zadnjič prvaki, pisalo se je leto 1990, redse je vodil Kenny Dalglish, ki je tokrat podeljeval odličja novim prvakom, ki so naslov osvojili pod taktirko trenerja Jürgena Kloppa in vrhunsko odigrali domačo sezono.  

Na 37 tekmah so izgubili le trikrat (dosegli so 31 zmag), imajo najbolj neprebojno obrambo v ligi (dobili so le 32 golov) in so zbrali 96 točk. Točkovnega rekorda lige sicer ne bo, čeprav bi zmagali še v zadnjem krogu na gostovanju.  Za Liverpool je to 19. naslov angleškega prvaka v zgodovini in le še en naslov zaostaja za vodilnim klubom na Otoku, Manchester Unitedom (20 naslovov). Policija je prepovedala zbiranje navijačev pred stadionom Anfield, a so se številni kljub temu že sinoči zbrali in počakali igralce in jih pozdravili, večjih izgredov pa ni bilo.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Po zadnji tekmi na njihovem kultnem stadionu Anfield v sezoni, s 5:3 so premagali londonski Chelsea (v zadnjem krogu jih čaka še gostovanje pri Newcastlu), je sledila še svečana podelitev pokala, vsi so dobili tudi medalje. Žal je vse skupaj minilo brez navijaške podpore na tribunah, a vseeno so si in si bodo dali duška tudi v prihodnjih dneh. Zelo zgovorna je bila izjava kapetana Jordana Hendersona, ki je dejal: "Osvojiti Premier League so bile moje sanje od otroštva, zato sem prišel v Liverpool."  Liverpool, sicer še vedno aktualni šampion Lige prvakov (ki pa ga bo moral predati, saj je izpadel iz konkurence), je v tej sezoni 2019/20 osvojili tudi evropski superpokal in naslov svetovnega klubskega prvaka.

Jürgen Klopp in igralci Liverpoola so slavili naslova prvaka.
Jürgen Klopp in igralci Liverpoola so slavili naslova prvaka. FOTO: AP
Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (8)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Debely
23. 07. 2020 15.21
+4
yanay
23. 07. 2020 15.16
+14
Klopp je naredil dolgoročni program, ki se mu je na koncu lepo iztekel. Pametno je nakupoval, pa tudi lastniki so bili dovolj potrpežljivi, da so ga do konca podpirali. Niso zahtevali rezultate takoj, sedaj pa so končno nagrajeni z naslovom.
yanay
23. 07. 2020 15.17
+10
mpk2
23. 07. 2020 13.55
+5
Čestitke Liverpulu za zaslužen prvi naslov v premier league! @ 13# GGMU
marveb
23. 07. 2020 12.58
+5
hrvat_Ante
23. 07. 2020 12.25
+6
Malo kislo dvignit pokal pred praznimi tribunami. Naslednje leto ponovit.
samomojemnenje
23. 07. 2020 12.10
+21
Bravo Liverpool. #0 dolgih let smo čakali in verjeli, da bo enkrat urok prekinjen. In je. Čestitke. Tako kot moje Celje, ki je 30 let čakalo na naslov. Edina ekipa, ki je poleg MB stalno v prvi ligi. Bo pa težko ubraniti to, ampak z borbo je vse mogoče.
cripstoned
23. 07. 2020 11.54
+23
cestitke liverpoolu...prvenstvo je bilo pod streho malo pred korono....po 30letih je klopp glavni razlog zakaj je liverpool bil uspesen...uspel je sestaviti in povezati ekipo katera ga pravtako ni razocarala...vesel sem za liverpool in njihove navijace da so po evropi osvojili se drzavni naslov...vesel sem tudi za united ki mislim da je presentil v 2.delu te sezone in prisel na nepricakovano 3.mesto...drzim pesti da se dvigne tudi ta velikan nogometa...