Nogomet

Liverpool po zmagi na vrhu Premier lige

Liverpool, 18. 09. 2021 21.50 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
STA, M.D.
Komentarji
0

Liverpool po zmagi s 3:0 nad ekipo Crystal Palace s 13 točkami vodi na lestvici angleške premier lige, s po desetimi sledijo Manchester City in United, Chelsea ter Everton. Slednji je v petem krogu doživel prvi poraz v prvenstvu.

Za Liverpool so bili uspešni Sadio Mane (43.), Mohamed Salah (78.) in Naby Keita (89.). Mane je devetič zapored zadel proti londonski ekipi in dosegel mejnik, saj doslej nikomur v premier ligi to ni uspelo proti eni ekipi. Mane je obenem vpisal stoti gol v dresu rdečih.

Sadio Mane je še devetič zapored zadel proti katerikoli ekipi iz Londona
Sadio Mane je še devetič zapored zadel proti katerikoli ekipi iz Londona FOTO: AP

Aston Villa je doma ugnala Everton z zadetkoma Matthewa Casha (66.) in Leona Baileya (75.) ter po avtogolu Lucasa Dignea (69.) ter v razmaku devetih minut prišla do druge zmage v prvenstvu.

Manchester City je le remiziral brez golov proti Southamptonu, na prejšnjih štirih tekmah zabil kar 17 golov. Tokrat so varovanci Pepa Guardiole sprožili le en strel na vrata tekmecev. Arsenal je zmagal na gostovanju pri Burnleyju z 1:0, odločil je Martin Odegaard s prostega strela v 30. minuti, Londončani so z drugo zaporedno minimalno zmago omilili nezadovoljstvo svojih navijačev po treh zaporednih porazih brez zadetka v uvodnih treh krogih angleškega prvenstva.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Brentford je po 74 letih prvič zmagal v gosteh v elitni angleški ligi, z 2:0 je ugnal Wolverhampton. Ivan Toney je dosegel gol iz enajstmetrovke (28.) in osem minut pozneje še podal do Bryana Mbeumoja.

Izidi petega kroga Premier lige:

Newcastle - Leeds 1:1  

Wolverhampton - Brentford 0:2  

Burnley - Arsenal 0:1  

Liverpool - Crystal Palace 3:0  

Manchester City - Southampton 0:0

Norwich City - Watford 1:3  

Aston Villa - Everton 3:0

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.