Nogomet

Liverpool s precej težav prek Aston Ville do zmage, Southampton vzel mero Cityju

Liverpool, 05. 07. 2020 19.48 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

V obračunu 33. kroga angleške Premier lige so novopečeni prvaki, nogometaši Liverpoola, na svojem Anfieldu gostili skromno Aston Villo, ki se je tokrat prikazala v zelo spodobni luči. Šele zadetek Sadija Maneja v 71. minuti je odrešil muk trenerja 'redsov' Jürgena Kloppa, piko na i za zmago domačih z 2:0 pa je z zadetkom v 89. minuti postavil mladi Curtis Jones. Nekoliko nepričakovano pa so na gostovanju pri Southamptonu klonili varovanci Pepa Guardiole (1:0), ki jih je visoka zmaga sredi tedna v derbiju proti Liverpoolu očitno malce 'uspavala'.

Gostje iz Birminghama so si do prvega prejetega zadetka na srečanju, ko je bil slabih dvajset minut pred koncem dvoboja na Anfieldu za domače natančen Sadio Mane, pripravili dve izraziti priložnosti za vodstvo, a je bila obramba novopečenih angleških državnih prvakov vselej za pol koraka pred napadalcema Aston Ville.

Natančneje, najprej pred Anwarjem El Ghazijem in nato še Douglasom Luizom, ki sta se v zaključku obetavnih akcij preveč obotavljala, kar sta tako kakovostna osrednja branilca, kot sta Virgil Van Dijk in Joe Gomez, brez težav rešila v svoj prid. V nadaljevanju tekme so vajeti igre v svoje noge prevzeli varovanci nemškega stratega Jürgena Kloppa, ki so terensko premoč kronali z že omenjenim zadetkom Maneja, za končnih 2:0 pa je minuto pred iztekom rednega dela dvoboja poskrbel nadarjeni Curtis Jones, ki je pred dnevi z aktualnimi evropskimi klubskimi prvaki podpisal novo, večletno pogodbo.

Che Adams je dosegel zmagoviti zadetek na tekmi proti Manchester Cityju.
Che Adams je dosegel zmagoviti zadetek na tekmi proti Manchester Cityju. FOTO: AP

To je bila že 29. prvenstvena zmaga v sezoni za nogometaše Liverpoola, ki so tako na najboljši mogoč način uspeli pozabiti na predhodni visok poraz proti Manchester Cityju sredi tedna na Etihadu. Ta je tokrat klonil na gostovanju pri Southamptonu, kjer je odločilni trenutek na srečanju nastopil že v 16. minuti, ko je za domače natančno meril Che Adams. To je bil že tretji zaporedni gostujoči 'postkoronski' poraz za varovance stratega Josepa Guardiole, ki pet krogov pred koncem sezone za vodilnim Liverpoolom zaostajajo za ogromnih 23 točk.  

Angleško državno prvenstvo, 33. krog, izidi:
Liverpool - Aston Villa 2:0 (0:0)
Mane 71., Jones 89.

Southampton - Manchester City 1:0 (1:0)
Adams 16.

Burnley - Sheffield United 1:1 (1:0) 
Tarkowski 43.; Egan 80.

Newcastle - West Ham 2:2 (1:1)
Almiron 17, Shelvey 67.; Antonio 4, Souček 65.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

metallica-one
06. 07. 2020 10.24
Ali so igralci city-a preveč proslavljali zmago . Malo heca pac dokaz da je liga zelo nepredvidljiva in da je vsakega treba spostovati.
AS1983
05. 07. 2020 21.26
+0
Liverpool doma znova nepremagan, povsem drugacna zgodba pa je v gosteh
Le vkup uboga gmajna
05. 07. 2020 21.25
+6
Težko je igrati, ko veš, da je igra dobljena. Motivacija je problem vseh ekip, ko v igri ni ničesar več.