Nogomet

Liverpool se je 'rešil' vratarja, ki ga je 'stal' Lige prvakov

Carigrad, 21. 08. 2018 07.44 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Finalist Lige prvakov v lanski sezoni je prvenstvo v Premier League začel z gostujočo zmago v Londonu proti ekipi Crystal Palace (2:0), v igralskem kadru pa ni bilo več nemškega vratarja Lorisa Kariusa, nesrečnika s finala v Kijevu, ki bo odslej kot posojeni nogometaš branil za turški Bešiktaš.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Nemški vratar je bil tragični junak finala v Kijevu.
Nemški vratar je bil tragični junak finala v Kijevu. FOTO: AP
Redsi so z goloma v zaključkih polčasov, zadela sta James Milner iz enajstmetrovke v prvem in Sadio Mane v drugem, zmagovito začeli angleško prvenstvo. Z borbeno ekipo Crystal Palace so imeli kar nekaj težav, ki so jih uspešno rešili s pravočasno doseženima zadetkoma, ki so gostiteljem spodrezala krila.
Bešiktas, ki je dvakrat zapored osvojil turško prvenstvo, preden je lani Galatasaray prekinil njegov niz, je iskal vrhunskega vratarja vse od odhoda španskega čuvaja mreže, Fabrija, ki se je preselil k Fulhamu.
Ob tem je Liverpoolu olajšal delo rdeči karton Aarona Wan-Bissaka, ki je nepravilno zaustavljal prodirajočega Mohamed Salaha, vnovič najbolj vidnega akterja na travniku. Egipčan je poleg Luka Modrića in Cristiana Ronalda tudi med izbrano trojico kandidatov za nogometaša leta v Evropi. V vratih Liverpoola je branil Brazilec Alisson Becker, ki je prišel v poletnem prestopnem roku, rezervni vratar pa je bil Francoz Simon Mignolet. V kadru ni bilo nesrečnega Nemca Lorisa Kariusa, ki ga pomnimo po dveh velikih napakah v finalu Lige prvakov proti Realu (3:1).

Loris Karius
Loris Karius FOTO: AP
"Nemec odhaja na dveletno posojo v Turčijo k Bešiktašu iz Carigrada. Turki imajo po tem času možnost odkupa," med drugim piše BBC.
Posoja Kariusa je vredna dva milijona evrov, je poročala televizija NTV, in dodala, da je dogovor skoraj v celoti sklenjen in bo uradna objava sledila kmalu.

Spomnimo kar Jürgen Klopp je pred vama sezonama vztrajal, da vodstvo redsov pripelje Kariusa iz Mainza, toda 25-letni vratar se na Otoku ni znašel. "Po tistem nesrečnem finalu pa naj bi celo poiskal psihiatrično pomoč," dodaja BBC. Liverpool je letos iz Rome za 73 milijonov evrov pripeljal Alissona, njegova zamenjava pa bo Mignolet, saj so redsi Leicesterju pred dnevi prodali mladega Dannyja Warda za 14 milijonov evrov.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (7)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Koh3K
21. 08. 2018 14.26
+3
Simon Mignolet je Belgijec in ne Francoz.
//////93
21. 08. 2018 12.08
+4
finale LP je bilo zelo sumljivo.. prvo napad na Salaha brez kartona brez prekrska celo!!!! potem nesposobni Karies in predvsem odzivi Kloppa so bili zelo mlacni.. kot da so vedli da se to mora zgodit oz. da so vedli kaj bo... vse je samo denar sport ze nekaj casa ni kar je bil... jaz osebno vec nebom spremljal te prodane lige ki je obup... RM je na silo moral biti 3x zapored prvak.. sploh tudi zato ker so najbolj medijsko napumpani zaradi dolocenih igralcev ki so nic drugega kot znamke in denar.. boste videli da bo Juventus nasl. leto prvak LP... zapomnite si to... tam kjer pride Ronaldo pride denar in vsi ki poznamo nogomet vemo da tip nemore pregirat 1 na 1 nobenga vec ze dolgo vse kar ima je kriljenje in padanje.. in hitrost.. Messi je za njega vesoljec.. je pa res da je Ronaldo znamka in kot sem rekel kjer je on tisti klub se bo forsiral v medijih..
//////93
21. 08. 2018 12.03
+1
tip je pravi Karies
tedoVV2HCmedo
21. 08. 2018 10.34
+4
Saj je prav, da so ga nagnali. Morda mu je real plačal, da je delal tako bedno.
reusgotze
21. 08. 2018 10.04
+9
prvo sem mela pomisleke ampak tak bo najboljse za njega in za njegovo mentalno zdravje da gre stran od soja luci, da se cisto pozdravi in se sprijazni s tem. se vedno se lahko po enem ali pa dveh letih kadarkoli vrne v Liverpool ce mu bo tam slo dobro
bebo3
21. 08. 2018 08.28
+3
pravilno da so se ga znebili, saj jih je stal zmage na najbolj pomembnem tekmovanju na svetu
crpistoned
21. 08. 2018 14.20