Nogomet

Klopp poln vtisov po zmagi na Anfieldu: Če bi bil stadion poln ...

Liverpool, 25. 06. 2020 09.08 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Liverpool za potrditev zgodovinskega prvega naslova v Premier League potrebuje le še točko na derbiju z Manchester Cityjem, katerega morebitni zdrs na večernem obračunu s Chelseajem bi težko pričakovani pokal prav tako že posadil v vitrine stadiona Anfield. Na kultni zelenici so rdeči v sredo odigrali prvo tekmo po "koronapremoru" in visoko ugnali Crystal Palace (4:0).

Salah (levo) je v prvem polčasu zadel, nato pa v drugem lepo podal Sadiu Maneju (desno) za končnih 4:0.
Salah (levo) je v prvem polčasu zadel, nato pa v drugem lepo podal Sadiu Maneju (desno) za končnih 4:0. FOTO: AP

Po remiju brez golov na mestnem derbiju z Evertonom je Liverpool na kritike svoje predstave odgovoril v stari formi, ki je bila v tej sezoni naravnost neverjetna. Rdeči bi lahko že marca proslavili osvojitev prvega naslova po 30 letih, prvega po ustanovitvi Premier League, a je sezono ustavila kriza zaradi pandemije novega koronavirusa, zaradi katere so se pojavljale bojazni, da bi lahko sezono razveljavili. A to se, vsaj zaenkrat, še ni zgodilo in vse dvome bi lahko Liverpoolčani razblinili že na obračunu s prvakom Manchester Cityjem v četrtek, morda pa jim sinje modri "pomagajo" že prej, če proti Chelseaju ne uspejo zmagati. 

Jürgen Klopp je ob povratku na domači Anfield, kjer je Liverpool sicer redno treniral, a tekme ni igral od povratnega obračuna osmine finala z Atletico Madridom, opravil številne menjave in za razliko od merseysidskega derbija priložnost od prve minute, med drugim, ponudil Mohamedu Salahu, Andrewu Robersonu in Georginiu Wijnaldumu. Zmago so rdečim prinesli zadetki Trenta Alexandra-Arnolda (23. minuta), Salaha (44.), Fabinha (55.) in Sadia Maneja (69.).

Statistika Fabinha na tekmi Liverpool - Crystal Palace
Statistika Fabinha na tekmi Liverpool - Crystal Palace FOTO: Sofascore.com

'Vzdušje je bilo neverjetno'
"Predstavljajte si, da bi bil danes (Anfield) poln, da bi to vsi ljudje lahko doživeli v živo," se je po tekmi zasanjal Klopp. "Ne verjamem, da bi lahko bila tekma kaj boljša, saj so moji fantje igrali tako, kot da bi bili na stadionu vsi. Vzdušje na zelenici je bilo neverjetno."

Alexander-Arnold je proti ekipi nekdanjega trenerja Liverpoola Roya Hodgsona mrežo kot prvi zatresel v 23. minuti z navdušujočim prostim strelom, ki je bil predober za vratarja Wayna Hennesseyja in končal v zgornjem kotu njegovih vrat. V 23. minuti se je tako začela tlakovati pot do že 23. zaporedne premierligaške zmage Liverpoolčanov v domačem prvenstvu. Salah je po podaji igralca tekme Fabinha v 44. minuti vodstvo povišal na 2:0, brazilski vezist pa je nato z izjemnim strelom z razdalje v 55. minuti zadel za že odločilnih 3:0. Salah je v 69. minuti tudi sam vknjižil podajo za gol in v ogenj za zadnji, četrti gol večera, poslal Maneja, ki ni grešil.

Salah: Za zaprtimi vrati želimo igrati najboljši nogomet
"Izvrstno je bilo zmagati na takšen način, predstava je bila izvrstna," je po tekmi dejal Salah. "Vsi igralci so motivirani, da osvojijo prvenstvo, motivira pa nas tudi to, da za zaprtimi vrati igramo najboljši nogomet."

Prevlada Liverpoola je bila tolikšna, da Palace ni vknjižil niti enega dotika v kazenskem prostoru rdečih, kar se je zgodilo prvič, odkar je leta 2008 podjetje Opta začelo beležiti ta statistični podatek. Branilci naslova iz Lige prvakov, ki so se od tekmovanja letos marca dramatično poslovili proti lanskemu gostitelju finala Atletico Madridu, imajo zdaj po 31 odigranih tekmah 86 točk, branilec državnega naslova Man. City pred gostovanjem na Stamford Bridgeu zaostaja za 23 točk.

Klopp je Guardioli predlagal igranje pokra
"Jutri bom moral gledati tekmo, ker z njimi igramo čez en teden," je o morda že odločilni londonski tekmi povedal Klopp. "To pomeni biti profesionalen in opravljati svoje delo," je še dejal karizmatični Nemec, ki se je za televizijo Sky Sports tudi odzval na namige trenerja Man. Cityja Josepa Guardiole, da bi lahko proti Chelseaju premešal začetno postavo zaradi bližajočega se pokalnega tekmovanja, ki se bo nadaljevalo ta konec tedna.

"Da bo odpočil igralce? Pep bi najverjetneje moral igrati poker! Pri nas je drugače, ne moremo igrati kot oni, lahko smo samo tako dobri kot oni, to pa si želimo," je z dobršno mero sarkazma še dodal Klopp. "So briljantna, neverjetna ekipa. Zadnjo tekmo sem gledal le do 3:0 (proti Burnleyju je bilo na koncu 5:0, op. a.) in to je bila izguba časa."

Vrhunci tekme Liverpool Crystal Palace:

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (9)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

ahim1225
26. 06. 2020 10.31
+0
Salaha ne prenašam, pa ne vem zakaj??
samomojemnenje
25. 06. 2020 14.19
-14
Sem zadnjič prebral, da naj bi se Liverpool resno zanimal za Mbappeja in naj bi ponujali PSG-ju 240M+ Maneja. Mane naj bi bil nezadovoljen v Liverpoolu.
samomojemnenje
25. 06. 2020 14.10
+11
Bravo Liverpool. Še dve točki in visoko dvigniti pokal.
mferk11
25. 06. 2020 12.54
+14
Championes championes ole ole ole ole!
Kairos22
25. 06. 2020 12.13
+15
Salah pa tako podajo stisnu da sm sam odpru usta in se čudil! Bravo res
KavčStrokovnjak
25. 06. 2020 10.58
+8
Najbolj pa postkoronsko pogrešam petje himne YNWA na polnem Anfieldu. Če bi se nas vse doma prek neta slišalo na stadionu bi bilo drugače ampak ni isto. Tudi igralci po evropi ne igrajo enako... Ni intenzitete polnega domačega stadiona.
AS1983
25. 06. 2020 10.46
+16
Velemojstri liverpool, klopp je samo se pika na i, sanjska predstava
KavčStrokovnjak
25. 06. 2020 10.21
+24
Ampak Trent je res genialc. Tisto izvajanje kota proti Barci lani in ta prosti strel... Lahko samo občuduješ. Končno po 30h letih spet ligaški naslov! In to navkljub dejstvu, da so trenutno vsi najboljši trenerji ravno na otoku. Kapo dol Kloppu!
krneki_123
25. 06. 2020 10.05
+27
Čestitke, res bi bilo žalostno, če bi zaradi okoliščin ostali brez, več kot zasluženega, naslova prvaka. Po toliko letih.