Nogomet

Liverpool v težavah: 35-letni veteran na pomoč že v Istanbulu

Liverpool, 13. 08. 2019 08.10 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Liverpoolov vratar Alisson Becker ne bo branil še "nekaj tednov", je pred tekmo evropskega superpokala s Chelseajem v Istanbulu sporočil trener rdečih Jürgen Klopp. Brazilski reprezentant se je pri izbijanju žoge nesrečno poškodoval na prvi ligaški preizkušnji nove sezone proti Norwich Cityju, zato so morali na Anfieldu poiskati kratkoročno rešitev in jo našli v 35-letnem Angležu Andyju Lonerganu.

Brazilski reprezentant Alisson (na fotografiji) se je pri Liverpoolu hitro uveljavil v enega ključnih mož zadnje vrste in s tem tudi celotnega moštva.
Brazilski reprezentant Alisson (na fotografiji) se je pri Liverpoolu hitro uveljavil v enega ključnih mož zadnje vrste in s tem tudi celotnega moštva. FOTO: AP

Alisson Becker je moral igro proti Norwich Cityju na Anfieldu, kjer je Liverpool nato zanesljivo slavil s 4:1, zapustiti v 39. minuti, zamenjal pa ga je novinec Adrian.

"To ni preveč 'kul'. Gre za poškodbo mečne mišice, zaradi katere bo Alisson kar nekaj časa odsoten," je v svojem slogu komentiral Jürgen Klopp, ki ga že v sredo (prenos ob 20.40 na Kanalu A in VOYO) z varovanci čaka nov obračun za naslov v evropskih tekmovanjih. Liverpoolčani, osvajalci zadnjega naslova v Ligi prvakov, se bodo za superpokal Evropske nogometne zveze (Uefa) pomerili z londonskim tekmecem Chelseajem.

ALISSON

V klub se vrača stari znanec
Kratkoročno pogodbo naj bi zaradi težav v vratih zdaj s klubom z Anfielda podpisal izkušeni Andy Lonergan. 35-letnik je v karieri branil barve številnih (predvsem) drugoligaških klubov, denimo Preston North Enda, Wycombe Wanderersov, Swindon Towna, Leeds Uniteda, Bolton Wanderersov, Fulhama, Wolverhampton Wanderersov in Middlesbrougha, ki ga je lani posodil tretjeligašu Rochdalu. Alisson je bil seveda eden ključnih posameznikov minule sezone, ki je takoj po njegovem prestopu iz vrst italijanske Rome prinesla zmago v Ligi prvakov in drugo mesto v Premier League.

VERJETNOST

"Ne želim natančno napovedovati, kdaj se bo vrnil. Nekaj tednov bo gotovo potrebnih, morali bomo videti," še pravi Klopp. "Že sem videl naslove 'šest tednov' in takšne reči, toda 'Ali' v svoji karieri ni bil veliko poškodovan, zato bi rad malce počakal in videl, kako se bo zdaj razvijal v tem procesu, a naslednjih nekaj tednov nanj ne bomo mogli računati." 

'Ima briljanten karakter'
Lonergan bi se lahko na Anfield iz Middlesbrougha preselil brez odškodnine, že pa je treniral z Liverpoolom na pripravah, ko je zaradi odsotnosti Beckerja (pripravam se je priključil med zadnjimi zaradi nastopov na Copi Americi) menjavo potreboval Simon Mignolet. A Belgijca ni več v klubu, edini preostali vratar v kadru pa je Caoimhin Kelleher, ki pa še ni okreval po poškodbi zapestja, medtem ko je Kamil Grabara do konca sezone posojen drugoligašu Huddersfield Townu. Lonergan naj bi že sedel na klopi za sredino superpokalno tekmo s Chelseajem v Istanbulu.

"Situacija s poškodbami je bila pred nekaj tedni še težja, toda Kelleher zdaj dela zadnje korake do popolnega povratka," je optimističen Klopp. "A jasno je, da moramo poiskati rešitev na kratki rok, to pa bo, če se nič ne zgodi od zdaj do takrat, Andy Lonergan. Bil je z nami, ima briljanten karakter, res je prijeten fant in zelo nam je pomagal na pripravah, zdaj pa smo se odločili, da bomo delali skupaj."

UEFA superpokal
  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

User792410
13. 08. 2019 10.45
+19
Spet en senzacionalistično naravnan prispevek! Sedaj ko se je poškodoval Alisson Becker je pri Liverpoolu mesto prvega vratarja zasedel izkušeni Španec Adrian, ki je v klub prišel kot zamenjava za Simona Mignoleta! Liverpool pa se je v težavah znašel zato, ker njegov tretji vratar, že od prej poškodovani mladi irski up Caoimhin Kelleher še ni popolnoma nared. Teka komentarja sploh ne bi pisal, če prispevek ne bi bil naravnan tako kot, da je bil Andy Lonergan v klub pripeljan zato, da bo on na golu zamenjal poškodovanega Beckerja!? Razlog je veliko bolj preprost in sicer ta, da je Liverpool spletom okoliščin ostal brez svojega tretjega vratarja! Če bi tisti, ki se je ta prispevek odločil objaviti na tem portalu malo pogledal v Liverpoolovo uradno stran, bi tam našel tudi verodostojno razlago Jürgena Kloppa zakaj so se odločili podpisati kratkoročno pogodbo z Lonerganom. Tam Liverpoolov strateg med drugim tudi pove, ..."torej Lonergan je začasna rešitev do trenutka ko se Caoimhin vrne, potem bo Adrian še napej št. 1, Caoimhin pa verjetno št. 2"...