Nogomet

Liverpool z 'božičnim darilom' tekmecem: le remi z West Bromwichem

Liverpool, 27. 12. 2020 19.05 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Nogometaši Liverpoola so v 15. krogu angleške Premier League na domačem Anfieldu le remizirali z West Bromwichem. Domačine, ki so imeli močno terensko premoč, je v vodstvo že v 12. minuti popeljal Sadio Mane, za izenačenje pa je v 82. minuti z nebeškim skokom poskrbel Semi Ajayi. Redsi sicer kljub presenetljivemu remiju proti predzadnji ekipi lige ostajajo na vrhu lestvice z 32 osvojenimi točkami.

Senegalski napadalec Sadio Mane je v kazenskem prostoru West Bromwicha odlično sprejel podajo Joela Matipa, se otresel svojega čuvaja, nato pa v padcu žogo poslal za hrbet vratarja Sama Johnstona. S krasno akcijo je Liverpoolov napadalec redse v vodstvo z 1:0 povedel že v 12. minuti tekme. 

West Bromwich se je klub zaostanku osredotočal na protinapade, iz katerih so bili gostje nekajkrat zelo nevarni. Izenačiti jim je uspelo v 82. minuti tekme, ko je 27-letni nigerijski branilec Semi Ajayi izenačil na 1:1. Nigerijec je podajo Matheusa Pereire z nenavadnim, natančnim strelom z glavo pretvoril v zadetek.

Mohamed Salah na tekmi z WBA-jem
Mohamed Salah na tekmi z WBA-jem FOTO: AP

Liverpool je sicer močno prevladoval pri posesti žoge, saj jo je v svojih nogah imel kar 78 odstotkov časa. A kaj, ko terenske premoči varovanci Jürgena Kloppa – ta je med tekmo tudi porumenel zaradi protestov – niso uspeli uporabiti za dosego višjega vodstva. Veliko težavo je Liverpoolu povzročila tudi poškodba Matipa, ki je v 60. minuti moral z igrišča, zamenjal ga je Rhys Williams

Liverpool je po izenačenju gostov vse svoje moči usmeril v napad – v 90. minuti bi lahko domačine v vodstvo popeljal Roberto Firmino, a mu je Johnstone strel z glavo z izvrstno obrambo uspel ubraniti. Tako je ostalo pri delitvi točk, Liverpool je vpisal še 32., s katero ostaja na vrhu ligaške lestvice, WBA pa je pri vsega 8 točkah v tej sezoni. Slabše gre v aktualni sezoni le Sheffield Unitedu, ki je zbral le dve točki. 

Remi med Wolves in Spurs
Zelo podobno se je odvila tudi večerna tekma med Wolves in Tottenhamom (1:1). Gostje iz Tottenhama so povedli že na samem začetku tekme, in sicer že v 1. minuti, ko je s strelom z razdalje zadel Tanguy Ndombele. A Wolves se niso predali, iskali so izenačenje do samega konca in izplačalo se je: v 86. minuti je za zlata vredno točko poskrbel Romain Saiss. 30-letni Maročan je po šolski akciji in podaji s kota presenetil slabo pripravljeno obrambo Spursov, nemočno pa je obstal tudi vratar Hugo Lloris. Točka bo zadovoljila oba tabora, tudi Tottenham (trenutno je pri 26 in zaseda 5. mesto) jo bo vesel, potem ko je zabeležil dva boleča poraza v zadnjih dveh krogih. Tudi Wolves imajo za seboj serijo slabih rezultatov (trije porazi na zadnjih štirih tekmah), z 21. točko sezone pa ostajajo v stiku z vrhom lestvice. 

Premier League, 15. krog, nedeljske tekme:

Liverpool – West Bromwich Albion 1:1 (1:0)
Mane 12.; Ajayi 82. 

Statistika tekme L'pool - WBA
Statistika tekme L'pool - WBA FOTO: Sofascore.com

Wolves - Tottenham 1:1 (0:1)
Saiss 86.; Ndombele 1. 

Statistika tekme Wolves - Tottenham
Statistika tekme Wolves - Tottenham FOTO: Sofascore.com

Leeds – Burnley 1:0 (1:0)

West Ham – Brighton 2:2 (0:1)

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Brcavrit
28. 12. 2020 11.18
+0
Gostje iz Totenhama!? Pa kdo piše ta skropucala od članka!?
AS1983
27. 12. 2020 20.20
+1
pred nekaj minutami je bilo na POPTV Šport, da baje v zadnjih 11 sezonah, samo 2-krat, ekipa, ki je vodila za Božič na koncu ni bila prvak in to prav Liverpool sezona 2013/2014 in 2018/2019, obakrat na vrhu City, ki zna biti letos še kako nevaren v boju za naslov, medtem ko je v lanski sezoni povsem nerazumljivo izgubil kar 9 tekem, pa je recimo presegel mejo 100 golov. Še bo pestro v Premierligi v mesecu januarju
AS1983
27. 12. 2020 20.14
+2
WBA še naprej zaklet za Liverpool, upam da aktualni prvaki končajo leto 2020 z gostujočo zmago v Newcastlu