Nogomet

Liverpool z igralcem več ugnal Crystal Palace, nova blamaža Uniteda

London, 09. 12. 2023 16.06 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min
Avtor
STA, A.V.
Komentarji
4

Nogometaši Liverpoola so v 16. krogu angleškega prvenstva v gosteh z 2:1 premagali Crystal Palace in se začasno zavihteli na vrh lestvice. Londončani so v drugem polčasu sicer povedli, Liverpool pa je nato izkoristil igralca več na igrišču in vknjižil 11. zmago v sezoni.

Čeprav so imeli rdeči iz Liverpoola že pred izključitvijo Jordana Ayewa v 75. minuti bistveno višjo posest in so prevladovali na zelenici, so domači povedli v 57. minuti po enajstmetrovki Jeana-Philippa Matete.

Po drugem rumenem kartonu Ayewa pa so nogometaši iz mesta Beatlov pripravili preobrat. Takoj po izključitvi je 11. zadetek v sezoni dosegel Mohamed Salah, za zmago pa je takoj po izteku 90 minut zadel še Harvey Elliott. V sodnikovem dodatku je zadel še Luis Diaz, a so gol zaradi prepovedanega položaja razveljavili.

Statistika tekme: Crystal Palace vs. Liverpool
Statistika tekme: Crystal Palace vs. Liverpool FOTO: Sofascore.com

Na preostalih današnjih tekmah je Manchester United na domačem igrišču visoko izgubil proti Bournemouthu z 0:3. Za goste je že po dobrih štirih minutah zadel Dominic Solanke, v drugem polčasu pa sta končni izid postavila rezervist Philip Billing (68.) in Marcos Senesi (73.).

Rdeči vragi so po sedmem porazu ostali na šestem mestu s 27 točkami, Bournemouth pa je po peti zaporedni tekmi brez poraza in tretji zaporedni gostujoči zmagi napredoval na 13. mesto.

Brighton in Burnley sta se popoldne razšla brez zmagovalca (1:1), zadnji Sheffield United je premagal Brentford z 1:0, z 1:1 pa sta se razšla tudi Wolverhampton in Nottingham Forest.

Statistika tekme: Aston Villa vs. Arsenal
Statistika tekme: Aston Villa vs. Arsenal FOTO: Sofascore.com

https://www.sofascore.com/sl/ekipa/nogomet/aston-villa/40

Izjemne predstave Aston Ville se nadaljujejo, padel še Arsenal

Nogometaši iz Birminghama nadaljujejo odlične predstave v sezoni. Potem ko so med tednom premagali Manchester City z 1:0, je z enakim izidom padel še Arsenal. Za nameček je Villa na tretjem mestu lestvice in za vodilnim Liverpoolom zaostaja le za dve točki. Eno več ima na drugem mestu današnji tekmec Arsenal.

Odločilni gol je padel v sedmi minuti, ko je bil natančen John McGinn. Na začetku drugega polčasa je Arsenal pritisnil in si priigral nekaj priložnosti. Zadetek Bukaya Sake so sodniki sredi drugega polčasa zaradi prepovedanega položaja izničili. Podobno je bilo tudi v 90. minuti, ko je mrežo zatresel Kai Havertz, a so sodniki iz sobe za Var pred tem v gneči pred vrati označili igranje z roko.

Za Aston Villo je bila to 11. zmaga v prvenstvu, Arsenal pa je drugič izgubil. Pred tem je moral priznati premoč le še Newcastlu na začetku novembra (0:1).

Angleško prvenstvo, 16. krog, izid:
Crystal Palace - Liverpool 1:2 (0:0)
Brighton - Burnley                        1:1 (0:1)
Manchester United - Bournemouth           0:3 (0:1)
Sheffield United - Brentford              1:0 (1:0)
Wolverhampton - Nottingham Forest         1:1 (1:1)
Aston Villa - Arsenal 1:0 (1:0)

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

LojzekBojzek
09. 12. 2023 19.10
+6
bayern glih tok zgubu pa ni članka a de barca izgubi pa pet člankov bolniki
LojzekBojzek
09. 12. 2023 18.51
+2
LojzekBojzek
09. 12. 2023 18.51
+3
a bi kdo napisal da je svinjsko izgubu MU in grdo remiziral Real .ni časa bris komentarja pa no
Kollerik
09. 12. 2023 19.35
+4
Kot si pravilno ugotovil. Ni nesreče Barce, ni več člankov na to temo.