Nogomet

Liverpool in Chelsea zmanjšala zaostanek za Cityjem

London, 23. 01. 2022 17.27 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Nogometaši Liverpoola so se s prvo zmago v sezoni v Londonu, v 23. krogu so s 3:1 premagali Crystal Palace, utrdili na drugem mestu prvenstvene razpredelnice in nekoliko zmanjšali zaostanek za vodilnim Manchester Cityjem, ki je v soboto le remiziral s Southamptonom. Zdaj zaostaja za devet točk, ima pa tudi tekmo manj. Zaostanek za Cityjem je zmanjšal tudi Chelsea, ki je z 2:0 dobil londonski derbi s Tottenhamom

Liverpool je igral brez Sadia Maneja in Mohameda Salaha, ki sta na afriškem pokalu. Kljub temu je bil v prvem polčasu precej boljši tekmec, kar je potrdil z dvema goloma. Virgil van Dijk v osmi in Alex Oxlade-Chamberlain v 32. minuti sta poskrbela za vodstvo 2:0. Pri obeh zadetkih je bil podajalec Andrew Robertson.

V 55. minuti je Odsonne Edouard zaostanek zmanjšal, nato pa so imeli Londončani še nekaj priložnosti. Za ohranjanje Liverpoolove prednosti je bil v prvi vrsti zaslužen vratar Alisson Becker, ki je nekajkrat rešil svojo ekipo. Še posebej se je izkazal po lobu Michaela Oliseja, ko je žogo izbil, tik preden bi prečkala golovo črto.

Jordan Henderson (levo), Fabinho (sredina) in Takumi Minamino (desno)
Jordan Henderson (levo), Fabinho (sredina) in Takumi Minamino (desno) FOTO: AP

Za neučinkovitost so bili domači kaznovani v 89. minuti, ko je Fabinho izkoristil najstrožjo kazen, zakrivil jo je vratar Vicente Guaita, ki je podrl Dioga Joto.

Chelsea - Tottenham
Chelsea - Tottenham FOTO: Sofascore.com

Conte ne najde zmagovalnega recepta proti nekdanji ekipi

Chelsea je zasluženo še četrtič v sezoni premagal Tottenham, dvakrat mu je to pred dnevi uspelo v ligaškem pokalu, na vseh tekmah pa ni prejel gola. Trener gostov Antonio Conte je tako zabeležil prvi prvenstveni poraz, njegova ekipa pa je zamudila možnost, da se približa vrhu.

Ekipa Thomasa Tuchela je bila boljši tekmec, v prvem polčasu sicer veliko priložnosti ni imela, najlepšo je zapravil Romelu Lukaku. Gosti priložnosti niso imeli, so pa preko Harryja Kana dosegli gol, ki ga je sodnik zaradi predhodnega prekrška nad Thiagom Silvo razveljavil.

Pritisk Chelseaja na začetku drugega dela pa je obrodil sadove. Najprej je v 47. minuti Hakim Ziyech dosegel pravi evrogol, s približno 18 metrov je žogo poslal tik pod stičišče prečke in vratnice. V 55. minuti je bil natančen še Silva, izkoristil je podajo Masona Mounta.

Hakim Ziyech (levo) je svoje moštvo v vodstvo popeljal s čudovitim zadetkom z velike razdalje
Hakim Ziyech (levo) je svoje moštvo v vodstvo popeljal s čudovitim zadetkom z velike razdalje FOTO: AP

Domači so imeli do konca še nekaj priložnosti, dve pa tudi tekmeci, Kepa Arrizabalaga, ki je v vratih Chelseaja zamenjal Eduarda Mendyja, ta na afriškem pokalu brani za Senegal, je ubranil strela Stevena Bergwijna in Kana.

Arsenal na domačem igrišču ni znal streti zadnjeuvrščenega Burnleyja, tekma se je končala brez golov. Arsenal tako ni zadel že na zadnjih štirih zaporednih tekmah, kar se jim je zadnjič zgodilo leta 2005. Z remijem 1:1 pa sta se razšla Leicester in Brighton.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Izidi 23. kroga Premier lige:

Watford - Norwich 0:3 (0:0)

Everton - Aston Villa 0:1 (0:1)

Brentford - Wolverhampton 1:2 (0:0)

Leeds - Newcastle 0:1 (0:0)

Manchester United - West Ham 1:0 (0:0)

Southampton - Manchester City 1:1 (1:0)

Crystal Palace - Liverpool 1:3 (0:2)

Arsenal - Burnley 0:0

Leicester - Brighton 1:1 (0:0)

Chelsea - Tottenham 2:0 (0:0)

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Sisli288
23. 01. 2022 18.31
+4
Kar delajo pa angleški sodniki je pa že sramotno
McGregor---
23. 01. 2022 19.29
+5
Krojijo prvenstvo in L'pool držijo v igri. Sramota