Nogomet

'Liverpool potrebuje tri nove igralce'

Liverpool, 13. 02. 2021 12.13 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Po lanski osvojitvi naslova angleškega prvaka Liverpoolu letos ne gre po načrtih v Premier League, deset točk zaostajajo na lestvici za vodilnim Manchester Cityjem. Nekdanji zvezdnik redsov Jamie Carragher je prepričan, da mora Jürgen Klopp osvežiti moštvo in pripeljati tri kvalitetne okrepitve.

Jürgen Klopp
Jürgen Klopp FOTO: AP

Liverpool je v zadnjih dveh sezonah kraljeval in razveseljeval navijače. Leta 2019 je trener Jürgen Klopp s svojimi varovanci osvojil Ligo prvakov, ko so v finalu premagali Tottenham, navijače pa je verjetno še bolj razveselil lani. Redsi so namreč osvojili naslov državnega prvaka, kar je za večino privržencev še žlahtnejša lovorika. Prvaki v Premier League so znova postali po dolgih 30 letih, letos pa jim v prvenstvu ne gre po načrtih. Sicer ni kritično, so na četrtem mestu lestvice, 10 točk zaostajajo za vodilnim Manchester Cityjem, ki jim je tudi zadal hud poraz na zadnji prvenstveni tekmi (4:1), izpadli so v FA pokalu (izločil jih je Manchester United).  

A sezona je še dolga, še vedno so v konkurenci v Ligi prvakov, v osmini finala jih čaka nemški Leipzig. Res je tudi, da Liverpool ni prav veliko zapravljal za okrepitve v zadnjem letu in morda je čas, da osvežijo moštvo. To je mnenje nekdanjega igralca redsov, Jamieja Carragherja, ki je prepričan, da moštvo potrebuje novega napadalca, igralca sredine igrišča in branilca.  

Mohamed Salah in Sadio Mane
Mohamed Salah in Sadio Mane FOTO: AP

Nekdanji nogometaš Liverpoola sicer ni postregel z imeni, ki bi bila primerna, a je takole razložil, kaj se je spremenilo: "Ko je Jürgen Klopp prišel vklub, je bil Liverpool moštvo na šestem ali sedmem mestu lestvice. Prvo poletje je pripeljal tri igralce. To so bili Joel Matip, Georginio Wijnaldum in Sadio Mane. To jih je pripeljalo v Ligo prvakov. V naslednjih 12 mesecih je pripeljal Mohameda Salaha poleti, Virgila van Dijka januarja in Alissona in takrat so se leta 2018 uvrstili v  finale Lige prvakov, naslednjo sezono pa so zmagali."  

"Mislim, da je Liverpool znova v fazi, ko potrebuje tri nove, sveže in kvalitetne igralce, ki bodo dali ekipi nov zagon in energijo. Ljudje tudi pravijo, "Jürgen ne rotira dovolj igralcev." A dejstvo je, da Liverpool nima dovolj kvalitete v moštvu, tako kot ostali klubi. Liverpool ne bi osvajal lovorik, tako kot so to storili v zadnjih letih, če bi menjal igralce. Še vedno so konkurenčni, a potrebujejo tri nove igralce. Govorim o igralcih, kot so bili takrat Mane, Salah, Van Dijk, o tem govorim in to Liverpool potrebuje," je še dodal branilec in klubska legenda za Sky Sports. Carragher je za Liverpool igral celotno kariero, 17 sezon, nastopil je na več kot 500 tekmah. 

Koronavirus pasica november


  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (6)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

yanay
14. 02. 2021 13.56
Navijam za Haalanda.
TEDO84bv0MEDO
13. 02. 2021 16.24
-8
Zdaj je dobil 3 gole, zgubil je s 3-1. Ne gledam ga več.
Vladimir.Krutov
13. 02. 2021 14.51
+8
Liv potrebuje 3 real 8 igralcev ...
resnicaosvobaja
13. 02. 2021 15.35
-8
Liverpool rabi 3 nove igralce ampak na igrišču jih bi vseeno lahko 11. Coutinho bo prost igralec...
Mother Russia
13. 02. 2021 16.01
-8
Barcelona pa pol milijarde, da bo druga v španskem prvenstvu in izpadla "šele" v četrtfinalu LP, pa to
TEDO84bv0MEDO
13. 02. 2021 16.26
-8
Rabi boljše veziste in dva boljša napadalca, Salah je edini dober.