Nogomet

Chelsea dobil izjemno pomemben londonski derbi, Liverpool proti srakam zapravil točki

Liverpool, 24. 04. 2021 14.12 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min
Avtor
T.Š., J.B.
Komentarji
2

V angleški Premier League je 33. krog "odprl" Liverpool z domačo tekmo proti Newcastlu. Redsi so osvojili le točko (1:1). Nogometaši Liverpoola so imeli premoč, napadali vso tekmo in zapravili ogromno priložnosti, gostje pa so bili srečnejši in izenačili globoko v sodnikovem podaljšku, v 95. minuti. Kasneje je Chelsea v neposrednem obračunu za Ligo prvakov ugnal West Ham United z 1:0. Junak srečanja je bil Timo Werner.

Statistika tekme West Ham - Chelsea
Statistika tekme West Ham - Chelsea FOTO:

Pred 33. krogom sta imela tako Chelsea kot West Ham United na četrtem mestu 55 točk, zato je bil že pregovorno vroči londonski derbi še toliko bolj pomemben. Dobili pa so ga modri, ki jih v torek sicer čaka prva tekma polfinala Lige prvakov proti madridskemu Realu. Odločil je zadetek Tima Wernerja v 43. minuti, ki je Chelseaju zagotovil odlično izhodišče pred finišem sezone v Premier League. 

Gol je padel po sijajni ekipni akciji, ko je Werner najprej lepo zadržal žogo, jo nato podal na levo stran, kjer je Ben Chilwell z odličnim predložkom poskrbel, da se je nemški napadalec znašel sam pred vratarjem West Hama in ga nato tudi brez večjih težav premagal. 

Trener Chelseaja Thomas Tuchel pa se je po zmagi že zazrl k torkovemu obračunu: "Imamo zgolj dva dneva za regeneracijo. Moramo biti zelo previdni, saj nas čaka največji klub v Evropi v zadnjih desetih letih. Pomembno je, da bomo v to srečanje vstopili samozavestni. Dokazali smo si, da lahko igramo proti vsakemu." 

To je bila za nemškega strokovnjaka 14. ligaška tekma na klopi Chelseaja, še desetič pa so njegovi varovanci uspeli mrežo ohraniti nedotaknjeno. S tem je Tuchel izenačil rekord Luisa Felipeja Scolarija, ki je s Chelseajem leta 2008 za 10 "clean sheetov" prav tako potreboval 14 obračunov. 

Mo Salah je dosegel vodilni gol že v 3. minuti tekme.
Mo Salah je dosegel vodilni gol že v 3. minuti tekme. FOTO: AP

Redsi zapravili zmago v izdihljajih tekme
Liverpool se v Premier League bori za mesta, ki vodijo v Ligo prvakov v naslednji sezoni, stanje v tem delu lestvice pa je izjemno izenačeno. Trener Jürgen Klopp je na igrišče poslal naslednjo enajsterico: Alisson, Trent Alexander-Arnold, Fabinho, Ozan Kabak, Andrew Robertson, Georginio Wijnaldum, Thiago, Mohamed Salah, Diogo Jota, Sadio Mane, Roberto Firmino.

Na začetku tekme je kazalo, da bo na koncu v mreži Newcastla kopica žog, saj je že v tretji minuti gol za vodstvo domačih dosegel Mohamed Salah. A kot se je izkazalo, v nadaljevanju ni šlo po načrtih napadalcev Liverpoola. Na srečo so bili gostje večinoma nenevarni, tako da je večina igre potekala na polovici Newcastla. 

Na tekmi je bil najbolj oblegan vratar gostov  Martin Dubravka, saj je bila to večinoma igra na en gol. Newcastle se je branil, redsi pa so (jalovo) napadali. Priigrali so si kopico priložnosti, vendar žoga ni več končala v mreži. Med strelce bi se lahko večkrat vpisali tudi Roberto Firmino, Manio Sade in Trent Alexander-Arnold, pa tudi Salah, a ni šlo. O premoči domačega moštva nazorno priča tudi statistika, v strelih je bilo kar 22:7 (v okvir vrat 9:4), v posesti žoge pa v odstotkih 68:32. 

Izjemno napeto je bilo v  sodnikovem podaljšku, ko je Callum Wilson dosegel gol.  To je bilo v 93. minuti, a ga je sodnik razveljavil, ker je nogometaša žoga zadela v roko. Kazalo je na zmago, a Newcastle se ni predal in v 95. minuti je sledil še en napad. Joseph Willock je ustrelil proti vratom, žoga se je od Fabinha odbila v mrežo. Na koncu sta sledili delitev točk ter slaba volja trenerja in nogometašev redsov. Liverpool je na zadnjih petih tekmah Premier League dosegel tri zmage in dva remija ter zbral 54 točk.

Statistika tekme Liverpool - Newcastle
Statistika tekme Liverpool - Newcastle FOTO: Sofascore.com

Premier League, 22. april, izidi:

Liverpool – Newcastle   1:1 (1:0)    
Salah 3.; Willock 90.+5    
        
West Ham – Chelsea 0:1 (0:1)
Werner 43. 

Sheffield United – Brighton -:-

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
Koronavirus pasica november
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Fuzbaler
24. 04. 2021 16.58
+1
Tole bo pa ze res tezko Liga prvakov...
KeepTheBlueFlagFlyHigh
24. 04. 2021 21.58
+1