Nogomet

VAR 'odvzel' zmago redsom, Sterling odločil na derbiju Cityja in Arsenala

Liverpool, 17. 10. 2020 15.29 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 4 min
Avtor
M.G., T.Š.
Komentarji
4

V 5. krogu Premier League se je derbi med Evertonom in Liverpoolom, ki vselej pritegne veliko zanimanja, na Goodison Parku zaključil z delitvijo točk (2:2). Liverpool se je v sodnikovem dodatku sicer dokopal do zadetka, a je bil kasneje po posredovanju VAR-a razveljavljen. Chelsea je tudi le remiziral s Southamptonom (3:3), Manchester City pa je dobil derbi proti Arsenalu (1:0). Manchester United je v gosteh premagal Newcastle (1:4).

Everton - Liverpool 2:2
Everton - Liverpool 2:2 FOTO: AP

Tekmo na Goodison Parku so bolje pričeli 'gostje' iz Merseysida, potem ko je ekspresno, že v tretji minuti tekme zadel izvrstni senegalski napadalec Sadio Mane. Akcijo je sicer začel Mohamed Salah z dobro diagonalno podajo, večino dela je s preigravanjem na levi strani opravil Andrew Robertson, ki je nato nesebično podal do vtekajočega Maneja, ta pa je 's prve' z močnim strelom z desnico žogo poslal pod prečko Evertonovih vrat. Vodstvo Liverpoola pa ni trajalo dolgo, saj je že v 19. minuti izenačil branilec Michael Keane. Tega je z zelo natančno podajo iz kota zaposlil letos prerojeni James Rodriguez. V prvem polčasu se je sicer poškodoval standardni člen Liverpoolove obrambe Virgil van Dijk, ki je moral zapustiti zelenico po trku z vratarjem Jordanom Pickfordom. Že v 11. minuti ga je zamenjal Joe Gomez. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Tako kot v prvem smo tudi v drugem polčasu videli precej dogajanja na zelenici, Liverpool je prevladoval pri posesti žoge, toda priložnosti sta si ustvarjali obe ekipi. Salah je v 72. minuti znova povedel redse v vodstvo, tako kot Mane pa je tudi Salah žogo udaril 's prve', potem ko jo je z glavo odbil eden od Evertonovih branilcev. Toda Everton se je še enkrat dokopal do izenačenja. Dominic Calvert-Lewin se je v 81. minuti vpisal med strelce, potem ko je z natančnim strelom z glavo matiral nemočnega vratarja Adriana, potem ko ga je s podajo z leve strani zaposlil Lucas Digne

Liverpool je v sodnikovem dodatku tekme še enkrat zatresel mrežo Evertona, a je bil pri golu Jordana Hendersona nekdo od Liverpoolovih nogometašev v prepovedanem položaju, je pozneje pokazal VAR. Tako je ostalo pri rezultatu 2:2 in delitvi točk. Everton s 13 točkami tako ostaja na vrhu Premier League po petih krogih, Liverpool pa je vpisal še deseto točko letošnje sezone.

Statistika tekme Everton – Liverpool
Statistika tekme Everton – Liverpool FOTO: Sofascore.com

Tudi pri Chelseaju ne bodo zadovoljni z razpletom tekme 5. kroga. Na Stamford Bridgeu so gostovali nogometaši Souhthamptona. Londončani so vodil že z 2:0, a to ni bilo dovolj za zmago. Gostje so v sodniškem dodatku, v 93. minuti izenačili z golom Jannika Vestergaarda. Za Chelsea je gola dosegel Timo Werner v 15. in 28. minuti, izenačila sta z goloma Danny Ings v 43. in Che Adams v 57. minuti. Novo vodstvo Chelseaju je zagotovil Kai Havertz v 59. minuti, nato pa je kot omenjeno, sledil še gol za novo izenačenje Southamptona v izteku tekme.

Sterling odločil derbi na Etihadu
Derbi na stadionu Etihad med Manchester Cityjem in Arsenalom je bil tudi "dvoboj" španskih trenerjev, Pepa Guardiole in Mikela Artete. Guardiola tokrat ni mogel računati na enega ključnih mož, Kevina De Bruyna, ki se je poškodoval na tekmi belgijske reprezentance, po štirih mesecih odsotnosti pa je bil na voljo znova Sergio Agüero. V 23. minuti je City povedel, ko je bil uspešen Raheem Sterling

Vratar Arsenala Bernd Leno je ubranil strel Phila Fodna, a je nato bil Sterling na pravem mestu in je natačno meril po odbiti žogi za vodstvo Cityja z 1:0. Bukayo Saka in Pierre-Emerick Aubameyang sta imela lepi priložnosti, ko sta prišla pred vratarja Edersona, vendar je bil Brazilec uspešnejši. To je bil edini gol v prvem polčasu in kot se je izkazalo, tudi ključni gol za zmago Cityja, saj topničarji niso uspeli zadeti mreže.  

Trije goli Uniteda v zaključnih minutah tekme
Nogometaši Manchester Uniteda so se precej namučili za zmago proti Newcastlu. Za rdeče vrage se je začelo slabo, saj je že v 2. minuti avtogol dosegel Luke Shaw. Nato je izenačil Harry Maguire v 11. minuti. Do zadnjih minut je kazalo, da se bosta tekmeca razšla z remijem, a je United na koncu slavil z visokim izidom 4:1. 

Gol za zmago je dosegel Bruno Fernandes v 86. minuti tekme, Portugalec je sicer imel precej smole pred tem, v drugem polčasu mu je vratar Karl Darlow ubranil enajstmetrovko. Fernandes je nato dosegel lep gol v zaključku tekme po podaji Rashforda in odločil zmagovalca. V 90. minuti je Aaron Wan-Bissaka povišal na 1:3, piko na i zmagi za končnih 1:4 pa je postavil v 96. minuti Marcus Rashford.

Statistika tekme Manchester City - Arsenal
Statistika tekme Manchester City - Arsenal FOTO: Sofascore.com

Izidi:
Everton - Liverpool 2:2 (1:1) 
Chelsea - Southampton 3:3 (2:1)
Manchester City - Arsenal 1:0 (1:0)
Newcastle - Manchester United 1:4 (1:1)

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

KeepTheBlueFlagFlyHigh
17. 10. 2020 21.16
+1
Ah Kepa, ah Christensen upam, da vaju v lajfu več ne vidim na igrišču, pa zakaj je Lampard Pulisica igral rw pa Mounta skoz forsira ko da je njegov sin, ah brezvezd
AS1983
17. 10. 2020 20.06
+1
Liverpolova obramba je zaenkrat zelo slaba, že 13 prejetih golov
Iniesta
17. 10. 2020 18.22
+3
Karlo je preporodil Hamesa ...
glavni Baja
18. 10. 2020 08.31
+2