Nogomet

Zmaji še naprej stoodstotni, Koper strl prvake iz Maribora

Ljubljana, 31. 07. 2022 19.17 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 6 min

Olimpija tudi po tretjem krogu zaseda prvo mesto na prvoligaški razpredelnici in ostaja edina s stoodstotnim izkupičkom. Na ljubljanskem derbiju proti Bravu je zmajem tretjo zmago sezone priigral 18-letni Marcel Ratnik, ki je v 78. minuti dosegel edini gol na tekmi. Zatem je Koper na Bonifiki z 2:1 ugnal Maribor, Celjani pa so v infarktnem zaključku prišli do remija z Muro (3:3).

Ljubljančani so v četrtek nesrečno izpadli iz kvalifikacij za Konferenčno ligo, rane pa zacelili z zmago na ljubljanskem derbiju.
Ljubljančani so v četrtek nesrečno izpadli iz kvalifikacij za Konferenčno ligo, rane pa zacelili z zmago na ljubljanskem derbiju. FOTO: Luka Kotnik

Po dokaj mirnem uvodu so imeli gosti v 17. minuti lepo priložnost, ko so se pred kazenskim prostorom znašli trije nogometaši v rumenem in le eden v zeleno-belem, toda Simon Nsana se je zapletel. Sicer pa tudi nadaljevanje ni prineslo posebnih razburjenj, domači kot da bi malce varčevali z močmi, nenazadnje je imel trener Albert Riera zaradi poškodb in bolezni na klopi le šest igralcev.

V 28. minuti je relativno mirno obdobje malce prekinil strela Samuela Pedra s slabih 20 metrov, a je zgrešil cilj. Domači so imeli v končnici polčasa nekoliko več ideje v nogah, toda ta del igre se je končal brez golov in pravih priložnosti. Olimpija je imela le en strel mimo vrat, Bravo pa dva - od tega enega v okvir.

Statistika tekme Olimpija – Bravo
Statistika tekme Olimpija – Bravo FOTO: Sofascore.com

V uvodu drugega polčasa v 52. minuti je v kazenskem prostoru do strela pri Bravu prišel Martin Kramarič, toda žogo poslal v vratarja Matevža Vidovška, še naprej pa ekipi nista kazali posebej všečne predstave. V 69. minuti pa vendarle malce razburjenja, ko je v zadnjem trenutku Marin Pilj blokiral strel Nsane.

Olimpija bo v 4. krogu prihodnjo nedeljo gostovala v Mariboru, Bravo pa bo dan prej gostil Domžale.

V 73. minuti pa so se razveselili domači navijači, ko je Mustafa Nukić žogo iz bližine poslal pod prečko po podaji Svita Sešlarja z desne strani. Toda sodniki so naknadno zadetek razveljavili zaradi malenkostnega prepovedanega položaja. Pet minut pozneje pa je Marcel Ratnik poskrbel za regularen zadetek, ko je v mrežo pospravil žogo, ki se je do njega odbila od prečke, kamor jo je po kotu in malce nespretnem posredovanju poslal Gašper Trdin. V 82. minuti je tudi Mario Kvesić poskusil v kazenskem prostoru, Matija Orbanić pa je bil na mestu.

Statistika tekme Koper – Maribor
Statistika tekme Koper – Maribor FOTO: Sofascore.com

Pokalni prvaki boljši od državnih 

Na Bonifiki so gledalci videli nesojeni slovenski superpokal med pokalnim zmagovalcem Koprom in državnim prvakom Mariborom. Če so se Koprčani predstavili v pričakovani postavi, pa je Radovan Karanović priložnost od začetka ponudil mlademu Tinetu Čuku ter tudi novincema Andražu Žiniču in Vladanu Vidakoviću

Poln izkupiček so odnesli domači, pri katerih je nase z dobro predstavo opozoril Omar Correia. Koper ima zdaj po treh tekmah šest točk, Maribor, ki ga sredi tedna čaka nova evropska preizkušnja, konec tedna pa še večni derbi, pa ostaja pri treh.

Čeprav so Mariborčani prvi na tekmi zagrozili s strelom Ivana Brnića z 18 metrov, pa so pozneje na zelenici prevladovali izbranci Zorana Zeljkovića, ki so precej več streljali. Nekajkrat je moral posredovati mariborski vratar Menno Bergsen, med drugim po strelih Kaheema Parrisa in Andreja Kotnika, prav slednji pa je v 31. minuti poskrbel za domače vodstvo.

Andrej Kotnik je na začetku sezone v izjemni strelski formi.
Andrej Kotnik je na začetku sezone v izjemni strelski formi. FOTO: Damjan Žibert

Dario Kolobarić je žogo vrnil na vrh kazenskega prostora, od koder je sprožil Kotnik in dosegel še svoj tretji ligaški gol na tretji tekmi (dosegel pa je tudi edinega koprskega v Evropi). Štajerci pa so vrnili dve minuti pozneje, ko je po podaji Gregorja Sikoška z leve strani Roko Baturina ostal sam v osrčju kazenskega prostora in izid poravnal. Ob koncu polčasa je moral Bergsen še enkrat posredovati po strelu Bedeja Osujija.

Koper bo v 4. krogu 8. avgusta gostoval pri Gorici, Maribor pa bo dan prej gostil Olimpijo.

Takoj po začetku drugega polčasa je spet poskusil Kotnik, Bergsen je žogo ukrotil, v 53. minuti pa je Koper spet povedel, ko je Osuji zadel iz bližine malce z desne strani ob prvi vratnici. Le malce pozneje so Primorci dobili najstrožjo kazen, ko je Sven Šoštarič Karič le malce znotraj kazenskega prostora stopil na stopalo Luke Kambiča, z bele pike pa je nato Parris zadel prečko.

Štajerci so prvič v drugem delu zagrozili v 70. minuti, ko je Žan Vipotnik streljal z glavo, toda točno v naročje Adnana Golubovića. To pa je bilo tudi vse, kar je Mariboru uspelo v napadu, v koprski sopari so se bolje znašli domači in ohranili prednost.

Statistika tekme Celje – Mura
Statistika tekme Celje – Mura FOTO: Sofascore.com

Celjani od 0:3 do remija

Celjani so igrali prvo domačo prvenstveno tekmo nove sezone, na kateri so iskali tudi prvo zmago, saj so doslej dvakrat igrali neodločeno. Mura pa je v Celju iskala priložnost, da si opomore po razočaranju v evropskem tekmovanju, ko je sredi tedna po enajstmetrovkah izpadla iz konferenčne lige. Na koncu so bili bolj zadovoljni domači po tretji točki v sezoni, saj je Mura zapravila vodstvo s 3:0.

V prvem delu so imeli terensko premoč domači in si pripravili tudi nekaj priložnosti, toda Mura je bila odločnejša in je svoje precej bolje izkoriščala. Prvo priložnost je imel za Celjane v 20. minuti Damjan Vuklišević, a je slabo meril z glavo. Pet minut zatem je bil vratar gostov Matko Obradović po diagonalnem strelu Ivana Božiča že premagan, toda na golovi črti je žogo v polje odbil Darrick Morris.

Sledil pa je udarec gostov, ki pred tem niso bili posebej nevarni. A v 35. minuti je Nikola Petković v protinapadu z natančno podajo našel Mihaela Klepača, ta pa je bil hitrejši od domače obrambe in premagal Matjaža Rozmana.

Pred koncem prvega dela je imel za Celjane še dve polpriložnosti Nino Kouter, a so se nato spet veselili gostje. Najprej so imeli v 44. minuti prosti strel, v nadaljevanju akcije pa je Martin Šroler rešil žogo, da ni šla v stranski avt, potem pa s podajo v kazenski prostor zaposlil Matica Maruška, ki je z nekaj metrov zadel za 2:0.

A črno-beli se pri tem niso ustavili. V podobnem slogu so nadaljevali, prepuščali pobudo Celjanom, a bili izredno nevarni. V 55. minuti je tako natančno podajo Šrolerja sprejel Mirlind Daku in žogo z nekaj metrov pod vratarjem Rozmanom potisnil v mrežo.

Celjani se kljub šoku niso predali, le nekaj minut zatem je po kotu z glavo natančno meril Vuklišević in spet vrnil domače v igro. Še bolj bi jih lahko Gregor Bajde, ki je bil v 61. minuti povsem sam pred vratarjem gostov, a streljal natančno vanj. Pozneje so gostje umirili nalet domačih in spet vzpostavili ravnotežje, v katerem so domačim prepuščali pobudo.

Celje bo v 4. krogu v petek gostovalo v Sežani, Mura pa dva dni pozneje pri Radomljah.

A Mura se je prehitro zadovoljila z visokim vodstvom. V končnici tekme so Celjani poskrbeli za preobrat, po katerem so zasluženo prišli do točke. Najprej je v 89. minuti Obradovića z natančnim strelom z roba kazenskega prostora presenetil Ivan Majevski, pritisk Celjanov pa je nato obrodil sadove v sodnikovem dodatku. V kazenskem prostoru Mure je Morris igral z roko, sodnik je po ogledu posnetka pokazal na belo točko, enajstmetrovko pa je v izenačenje spremenil Ivan Božić.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (20)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

RUBEŽ
01. 08. 2022 14.25
+1
HAHAHAHAHA, na koncu pa se bo Olimpija spet borila za drugo mesto.
Lucky
01. 08. 2022 13.39
Ko bereš tale imena, ni nič več čudno, da je reprezentančni fusbal tk nizko.
drimtim
01. 08. 2022 12.19
-3
Avtocesta do naslova.Naslednje kolo sprehod skozi Maribor.
Uros Mlinar
01. 08. 2022 13.18
+0
Nimasmisla
01. 08. 2022 11.54
+1
Kaj pa oni luksemburžani
Uros Mlinar
01. 08. 2022 10.49
-2
Brezveze se matrate...na koncu je vedno prvak Maribor
Goli000
01. 08. 2022 10.49
-2
Ko se zmaji vrnejo iz Maribora boste zadnji
Uros Mlinar
01. 08. 2022 11.15
-1
Ni važno na koncu je Maribor vedno prvak...lolimpija pa se bori za prvo mesto na koncu je pa vedno 3
štajerc65
01. 08. 2022 09.59
-3
Ko se zmaji 7.8. vrnejo iz Maribora pa ne bodo več 100 procentni garant.
User792410
01. 08. 2022 09.44
+5
Če Matevž Vidovšek še naslednjo tekmo "preživi" brez prejetega gola, potem bo pa res pravi car!?
Optimisty
01. 08. 2022 09.48
+2
mali je car....kmalu bo šel v tujino na zalost
Optimisty
01. 08. 2022 09.49
+1
sem pa nekako vesel da je prtajin poškodovan...mogoče grdo ampak model je res antitalent za napad
tekač
01. 08. 2022 09.03
+3
Najboljši posamezniki so bili slovenski fantje. Vse druge " okrepitve" so res zanič, prednjači pa Nukič. Nespreten, delno ohol, in seveda miselno yugo usmerjen...kot seveda za razred slabša yugo falanga. Dokler ne bo prostora za pravilno izbiro v nižjih kategorijah,pa naj bodo iz Mozambika ne bo nič. Na trgu kupljena kao dobra roba je zanič...
User792410
01. 08. 2022 11.13
+3
To o najboljših posameznikih imaš prav, vendar pa se bojim, da izpostavljaš napačnega fanta in mu s tem nekako delaš krivico! Prvič, ker Mustafa Nukić ni nobena okrepitev iz tujine, ampak gre za nogometaša vzgojenega v mladinskem pogonu Olimpije! Je pa res, da je v Ljubljano kot otrok prišel skupaj z begunsko družino iz Bosne. Po prehodu med člane, pa pri Olimpiji zanj ni bilo več mesta, zato je svojo srečo iskal pri celi vrsti slovenskih klubov, vmes pa obupal nad profesionalnim nogometom in se odločil za študij, ter na koncu doštudiral ekonomijo, kar je bila verjetno njegova najbolj racionalna poteza v življenju in med profesionalnimi nogometaši prej redkost, kot pravilo. Potem je bil štiri leta redno zaposlen, še vedno pa treniral in igral nogomet, predvsem za lastni užitek. Torej štiri leta, dopoldan redna služba, popoldan treningi, vikendi rezervirani za tekme! Za profesionalni nogomet se je ponovno odločil šele ko se je Bravo, katerega član je bil takrat že četrto sezono, uvrstil med prvoligaše. Ker je ravno v tistem času dobil tudi naraščaj je kmalu ugotovil, da redne službe, prvoligaškega nogometa in obveznosti mlade družine ne bo mogel usklajevati. Od tam naprej pa je o njem več ali manj znano vse! Kar se letošnje sezone tiče sam mislim, da ima Mustafa Nukić podoben problem kot Kaheem Parris pri Kopru in potrebuje le eno dobro tekmo in zadetek in mogoče do tega pride že naslednje kolo v derbiju prvenstva!? Mogoče si je, glede na to, da je Mustafa Nukić v ekipi med starejšimi izkušenejšimi igralci in je prišlo do velikih sprememb igralskega kadra, zadal malce preveč odgovornosti na svoja pleča in psihološko temu ni najbolj kos, saj je že v preteklosti večkrat dokazal, da mu prevelik psihični pritisk na zelenici ni po godu!? Tu pa je potem glavna naloga pri trenerju, da to prepozna in igralca razbremeni nepotrebnega balasta!
motorist_mb
01. 08. 2022 08.00
+2
Karanko spokaj 😡
Slovenska_mularija
31. 07. 2022 20.27
-2
olimpija 3x zmaga pa 24ur kr clanek hahaha
Optimisty
01. 08. 2022 09.49
+0
tincoop
31. 07. 2022 20.11
-2
Naslov pa je tako napisa , kot da druga ekipa ni niti iz slovenije kaj sele iz ljubljane. Kaj res ne premorete niti malo novinarske objektivnosti tudi ko gre za "vaše" klube?!?!?
Optimisty
31. 07. 2022 19.42
+3
dobro da imamo obrambo da zadevajo gole🤣🤣🤣drugače pa dobra igra glede na stanje v klubu.....
31. 07. 2022 19.41
+3
Po mojem je lec prvi kanditatnza naslov KalcerRadomle