Nogomet

Vrnitev v Stožice: Boban Jović odslej v trenerski vlogi

Ljubljana, 03. 07. 2020 12.34 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Boban Jović se vrača v Olimpijo. V zmajevem gnezdu bo 29-letni nekdanji nogometaš začel svojo trenersko pot, najprej bo opravljal vlogo pomočnika pri selekciji U14. Jović, ki je za Olimpijo v vseh tekmovanjih zbral kar 172 nastopov in se s tem zapisal v srca ljubljanskih navijačev, je igralsko kariero konec lanskega leta sklenil zaradi številnih poškodb.

Boban Jović je za zmaje igral med letoma 2009 in 2015.
Boban Jović je za zmaje igral med letoma 2009 in 2015. FOTO: Damjan Žibert

"Občutki so dobri, po nekaj letih se vračam nazaj v Olimpijo, kjer sem doživel veliko dobrega. Pred kratkim sem končal kariero in hitro sem začel pogrešati nogomet. Klub mi je ponudil priložnost in po nekaj pogovorih sem se odločil za skupno pot. Zame je to začetek trenerske poti in prepričan sem, da bom v sodelovanju z ostalimi trenerji na otroke uspešno prenašal svoje znanje in izkušnje iz igralskih časov," je v izjavi za klubsko spletno stran povedal Boban Jović.

V Celju rojeni bočni branilec je štirikrat obleke dres slovenske reprezentance. Člansko kariero je začel pri Aluminiju, leta 2009 pa je za neznano odškodnino okrepil Olimpijo. V Stožicah je nastopal do leta 2015, ko je na njegova vrata potrkala Wisla iz Krakova. Kasneje se je Jović preizkusil tudi v Turčiji pri Bursasporju, a je imel številne težave s poškodbami. Iz Bursasporja je bil v sezoni 2017/2018 posojen k poljskemu Slasku iz Vroclava, kjer je odigral zadnjo tekmo kariere, ki so jo predčasno prekinile številne poškodbe. 

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.