2°C

Lloris po 'čudežu' v Maksimirju: To je sramota

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
AVTOR
M.J. /
KOMENTARJI
34
Zagrebški Dinamo je v osmini finala senzacionalno izločil londonski Tottenham. Bolj kot izpad varovancev trenerja Joseja Mourinha v oči bode dejstvo, da so Zagrebčani na Maksimirju nadoknadili zaostanek dveh zadetkov z Otoka in se po podaljšku uvrstili med osem v tem tekmovanju. Iz tabora Londončanov prihaja samokritika, angleški mediji pa že zahtevajo "glave". V prvi vrsti trenerjevo ...

Hugo Lloris
Hugo LlorisFOTO: AP

Ne glede na to, da je zagrebški Dinamo odigral najverjetneje najboljšo evropsko tekmo v zgodovini kluba, to ne zmanjšuje sramote, ki si jo je Tottenham privoščil sredi Maksimirja. 

Angleški mediji so enotni: Jose Mourinho po blamaži v Zagrebu ne bi smel voditi Tottenhama niti na eni tekmi več.

Četa trenerja Joseja Mourinha je očitno dvoboj vzela premalo resno. Čeprav so bili gostje še globoko v drugem polčasu z nogo in pol v četrtfinalu, so v preostanku rednega dela prejeli dva gola, izpadli pa po tretjem v podaljšku. Veliki junak tekme je bil strelec vseh treh zadetkov Mislav Oršić. Hrvaški reprezentant je francoskemu vratarju Hugu Llorisuzadal hud glavobol, ki še traja. Francoz se je posul s pepelom in enako zahteva od soigralcev in strokovnega štaba. "To je sramota. Velika sramota, drugega ni treba reči," je zaL'Equipe priznal Lloris. "Zelo smo razočarani. Sploh ne znam opisati čustev. Šok, jeza, nemoč, razočaranje. Sramota, skratka," je nadaljeval izkušeni francoski vratar, ki pa meni, da je takšen rezultat iz Maksimirja in nenadejan izpad iz Lige Evropa zgolj posledica stanja v klubu. "Upam le, da vsi v slačilnici in tudi v klubu čutijo to sramoto. Vsak je na svoj način odgovoren za to katastrofo v Zagrebu. Že proti Arsenalu v ligi smo bili pod vsako kritiko, kaj šele reči o tej predstavi proti Dinamu. Tekmeci so vzeli le to, kar smo jim mi ponudili." 

Izjemna statistika Mislava Oršića na tekmi s Tottenhamom
Izjemna statistika Mislava Oršića na tekmi s TottenhamomFOTO: Sofascore.com

Hugo Lloris je prepričan, da je nerožnato stanje v klubu močno pripomoglo k (slabim) rezultatom na travniku. "Vse skupaj je refleksija stanja v klubu. Pademo že na osnovah. V pripravi na tekmo, psihološkem stanju, odgovornosti. Neumno je govoriti o tehniki in taktiki, če že pristop ni pravi. Na igrišču sem ves čas to čutil. In če tega ni, ti lahko nasproti stojijo precej slabše ekipe in boš imel težave. Mi smo bili za vse naše pomanjkljivosti hudo kaznovani. Težko reči še kaj pametnega," je rojakom iz l'Euipeja še dejal Hugo Lloris. 

Koronavirus pasica nova