Nogomet

Lopetegui brez dlake na jeziku: S Perezom se ne pogovarjava

Madrid, 22. 02. 2019 08.59 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Nekdanji trener madridskega Reala Julen Lopetegui se je, po tem ko je izgubil službo pri trikratnih zaporednih evropskih klubskih prvakih, nekoliko potegnil v ozadje. Zdaj pravi, da je pripravljen na nov izziv, pred tem pa je v odkritem pogovoru priznal, da je s predsednikom 'galaktikov' Florentinom Perezom prekinil stike.

Prekinitev sodelovanja z Realom ga je prizadela, a ne razočarala. Ponosen je na prehojeno pot od selektorja španske nogometne izbrane vrste do prvega moža stroke pri 13-kratnih evropskih klubskih prvakih, ki jih je moral zaradi klavrnega začetka sezone zgodaj zapustiti.

Julen Lopetegui je v zanimivem pogovoru za podcast 'El Partidazo' de la cadena COPE odprl dušo in se razgovoril o številnih aktualnih temah. Med drugim tudi o vzhajajoči brazilski zvezdi Viniciusu, kapetanu Reala Sergiu Ramosu in tudi predsedniku 'belega baleta' Florentinu Perezu. "Mnogi niso imeli te časti oziroma privilegija, da poveljujejo tako španski reprezentanci kot tudi Realu. Obema institucijama sem neizmerno hvaležen za ponujeno priložnost. Če sem reprezentančno klop zaradi edinstvene ponudbe zapustil tako rekoč preko noči v trening centru v Krasnodarju tik pred začetkom lanskega svetovnega prvenstva, se je zgodba z Realom končala žalostno, prehitro," je uvodoma dejal 52-letni Bask in nadaljeval: "Ni mi žal za sprejeto odločitev, da zapustim Rusijo in se napotim v Madrid. To sem storil transparentno brez zadržkov, v želji, da se preizkusim na trenerski klopi najboljšega nogometnega moštva na svetu. Edina stvar, ki ne govori meni v prid, je morda trenutek, ko se je omenjeni prestop zgodil. Mnogi so mi zamerili oziroma očitali, da sem oškodoval izbrano vrsto, a katero smo gojili veliko željo po osvojitvi naslova svetovnega prvaka. Toda življenje piše čudne in obenem osupljive zgodbe, zato mi ni žal, da sem storil to, kar sem."

Julen Lopetegui obžaluje, da so se njegove in poti nekdanjega delodajalca, madridskega Reala, tako hitro razšle.
Julen Lopetegui obžaluje, da so se njegove in poti nekdanjega delodajalca, madridskega Reala, tako hitro razšle. FOTO: AP

Vinicius bi dobil ustrezno priložnost
Ko je beseda stekla o Viniciusu, ki pri Santiagu Solariju uživa polno zaupanje, je Lopetegui poudaril naslednje: "Poglejte, sezona traja 10 mesecev in pol, ne mesec dni. Postopoma sem ga začel uvajati v člansko moštvo, na večini treningov je bil tako ali tako prisoten, toda na začetku sezone sem ocenil, da še ni pravi trenutek za nastop v začetni enajsterici. Zato smo mu omogočili ustrezno minutažo v Castilli, kjer se je dobro kalil in oblikoval v odličnega nogometaša. Zagotovo bi tudi pri meni dobil pravo priložnost, a na žalost so se naše poti prehitro razšle." 

S Perezom 'prekinila' stike
V podcastu se je nekdanji španski selektor dotaknil tudi odnosa s predsednikom svojega nekdanjega delodajalca Florentinom Perezom. "Nisem govoril z njim. Stike imam zgolj z direktorjem Jose Angelom Sanchezom in igralci, ki jim želim vse najboljše v prihodnosti. Real ima svojo pot, jaz pa svojo," je v odločnem slogu zaključil Lopetegui.    

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (7)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Kollerik
23. 02. 2019 08.15
-1
poglejte tega spodaj...hahahahah.... lopetegui? Raje bi se pogovarjal o Solariju in njegovemu uspehu proti Gironi.... :))
cripstoned
23. 02. 2019 08.23
-2
Ali bi se pogovarjal o barci in njenem izpadu v pokalu kljub sodnikom ki jih ima na svoji strani...ali o zvezi ki je dovolila da igra pokal ceprav vsi vemo da bi morala biti izkljucena...
cripstoned
23. 02. 2019 08.25
-1
Ali o varu ki vam je letos v laligi prinesel ze 9 tock? Hahahaha
Kollerik
23. 02. 2019 09.18
+2
Smo videli v primeru Ajaxa.... aja, tam lahko.... :)
cripstoned
22. 02. 2019 17.32
-2
poglejte ta dva spodaj...hahahahaha...lopetegui? o cem bi se pa pogovarjala?
idiu3krasne
22. 02. 2019 12.59
-3
aperez joka...dajte mu liziko
sportko47
22. 02. 2019 10.44
+2
Kva bi se oa mogla ! Karma vaju je oba okol ušes ! Ni kej za govort, vse se je vidl ! Res si povleku pametno potezo, se vid da si strokovnjak !