Nogomet

Lopetegui vztraja, da je zadovoljen s trenutnim kadrom, v bran mu je stopil tudi Mourinho

Miami, 01. 08. 2018 08.23 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Real Madrid je s tekmo proti Manchester Unitedu vstopil v "obdobje po Cristianu Ronaldu", v Miamiju pa je ekipo aktualnih evropskih prvakov prvič vodil nekdanji španski selektor Julen Lopetegui. Veliko sreče mu je na vroči klopi belega baleta po tekmi zaželel Jose Mourinho, ki dobro ve, kako zahtevno je občinstvo in vodstvo na Santiagu Bernabeuu.

"To ni bil Real Madrid, to pa ni bil niti moj Manchester United, manjkalo jim je veliko igralcev, tudi svetovni prvak (Raphaël) Varane ... Veliko jih je bilo iz Castille. Niso še v trenutku, ko bi lahko sodil o čemerkoli," je zadovoljstvo po zmagi nad nekdanjimi delodajalci skrival zadnje čase kronično nezadovoljni Jose Mourinho. Manchester United je kljub hudi krizi s poškodbami in nekaj neprepričljivimi predstavami na turnirju International Champions Cup uspel premagati Real Madrid (2:1) z goloma Alexisa Sancheza in Anderja Herrere.

Gareth Bale (v belem dresu) ob novincu v vrstah Uniteda Fredu.
Gareth Bale (v belem dresu) ob novincu v vrstah Uniteda Fredu. FOTO: AP
Predsednik Španske nogometne zveze Luis Rubiales je presenetil z razkritjem, da se je o odmevni zamenjavi Julena Lopeteguija tik pred začetkom svetovnega prvenstva nedavno pogovarjal celo z Barackom Obamo. Nekdanji ameriški predsednik se mudi v Španiji, kjer se je za nekaj minut sestal tudi z Rubialesom. "Presenetilo me je, da je vedel veliko več, kot sem mislil, da bo," je za radio Cadena Cope dejal Rubiales. "Poskušal mi je povedati, da to, da nečesa ne narediš, praviloma poskrbi za manj odzivov in kritik, a da včasih moraš ukrepati. Tako da se je skupaj s svojim spremstvom očitno strinjal z odločitvijo, ki smo jo sprejeli. O njej nikoli nisem dvomil, jasno mi je bilo, šlo je za vrednote, filozofijo ... A spoštujem vse poglede."

Glede na to, da je bila to prva tekma Reala po slovesu Cristiana Ronalda in Zinedina Zidana, ki ga je nasledil Julen Lopetegui, je imel obračun na Floridi še dodaten čar, Mourinho pa je hitel zaželeti vso srečo baskovskemu strokovnjaku, k bo moral nadomestiti tudi veliko vrzel po odhodu prvega strelca v zgodovini kluba.

Jaz sem zapustil Inter po osvojeni Ligi prvakov ...
"Ronaldo? Jasno je, da ga bo Madrid pogrešal, toda Madrid je večji od katerega koli igralca," je še povedal Mourinho, ki se je nato dotaknil še starega znanca na klopi ter njegovega nenadnega slovesa od španske reprezentance. "Želim mu vso srečo. Poznam ga že od 21. leta starosti in je izvrsten fant ter izvrsten trener. Da je zapustil reprezentanco? Jaz sem za Madrid podpisal, ko sem bil še pri Interju in sem osvojil Ligo prvakov. Zaradi tega pa nisem bil nič manj profesionalen," je dodal Mourinho.

Lopetegui po obračunu ni bil preveč gostobeseden, je pa večkrat ponovil, da je zadovoljen s trenutnim igralskim kadrom. Ta bi še lahko doživel nekaj sprememb, Real bojda že nekaj časa išče "devetico", klasičnega napadalca, čeprav je edini gol na torkovi tekmi prispeval ravno klasični napadalec Karim Benzema.

Trenerja Reala in Manchester Uniteda sta se toplo pozdravila in kasneje tudi poslovila.
Trenerja Reala in Manchester Uniteda sta se toplo pozdravila in kasneje tudi poslovila. FOTO: AP

Prekrasen izziv
"Želim iztisniti največ iz tega, kar imamo. Osredotočamo se na doseganje etapnih ciljev in na to, da bomo delali korake naprej. Ponavljam: zelo sem zadovoljen s to ekipo," je po obračunu povedal Lopetegui. "Zelo sem zadovoljen s tem, kar imam. Prekrasen izziv je, ko moraš na novo zgraditi ekipo. Potrudili se bomo, da bo boljša."

Odgovoriti je moral tudi na vprašanja o določenih imenih, ki jih povezujejo s kraljevim klubom. Vratar Thibaut Courtois bi lahko predstavljal konkurenco Keylorju Navasu, toda Lopetegui o možnosti prihoda belgijskega reprezentanta ni želel razpredati. Kot tudi ne o tem, če bo Gareth Bale sposoben prevzeti štafetno palico iz rok Ronalda.

Kolektiv bo na prvem mestu
"V nobenem trenutku ne bom govoril o nobenem igralcu, ki ni v tej ekipi. Imamo vratarje, ki so zelo dobri," je nadaljeval. "Na tej stopnji priprav smo želeli učvrstiti koncepte. Glede na to, da so oni odigrali že štiri tekme, je razplet več kot sprejemljiv tako s telesnega kot taktičnega vidika. Dvakrat so streljali na naš gol. Prikazali smo karakter. V drugem delu tekme smo začeli z ekipo, ki nima niti 20 let v povprečju. Bale? Rekel sem, da imamo odlične igralce in da bomo poskušali sestaviti izjemno moštvo v kolektivnem smislu. Med temi igralci je tudi Bale."

Nekdanji vratar Reala in Barcelone ter trener mladih Realovih ekip in portugalskega Porta se je še zahvalil Mourinhu za vzpodbudo, zmerno zadovoljen je bil tudi s prvim nastopom mladega brazilskega upa Viniciusa Juniorja, ki je zablestel z nekaj preigravanji, a ni uspel zadeti.

"Hvala Mourinhu za njegove besede, saj prihajajo iz ust profesionalca. Bil sem profesionalen in razumljiv v vseh pogledih. A to (reprezentanca, op. a.) je zaprta knjiga, zdaj se nahajam v prekrasni sedanjosti," je še povedal Lopetegui. "Za Viniciusom pa je dobra tekma, izboljševal se je. Težko mu je bilo, tako kot ekipi, saj smo začeli sramežljivo. A pustil je dober vtis, odigral je sprejemljivo."

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

igyyp
02. 08. 2018 15.28
+1
Samo otipavajo se, te tekme veljajo en nič. Ogrevajo se in to je to, ko bo šlo zares bomo pa vidli. kollerik maš plus,
Kollerik
01. 08. 2018 19.27
+2
Tele nepomembne tekme nič ne štejejo. Obe ekipi,.... tako RM, kot Barsa... zaenkrat samo štelata in uglašujeta svoje bate na mašini...taboljš še pride.
Robert Flisar
01. 08. 2018 18.43
+2
zakaj ne napišete igralce,ki so nastopili na tej tekmi.Pri Realu,kot tudi pri Unitedu,ni bilo nobenega igralca,ki je nastopil na SP,pri Realu je to cela prva enajsterica.Navas,Marcelo,Ramos,Nacho,Varane,Carvajal,Modrič,Kross,Casemiro,Isco,in še kateri,igrali so igralci,ki jih v bližajoči sezoni,sploh ne bo pri prvem moštvu...
resnicaosvobaja
01. 08. 2018 10.39
+1
Če mu je pa Mourinho zagotovil, da ima redu ekipo, bo pa moralo držati....