Nogomet

Lovorika Lige prvakov nekaj velja: Bayern z zapoznelim startom v sezono

München, 27. 08. 2020 18.22 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Nogometaši münchenskega Bayerna bi morali novo sezono začeti 11. septembra, a jim je domača zveza omogočila, da se na igrišča vrnejo nekoliko pozneje. Zveza je namreč ugodila njihovi želji in prestavila pokalno tekmo proti petoligašu Dürnu na 15. oktober.

Nogometaši Bayerna si bodo lahko privoščili nekaj zasluženega počitka po napornem turnirju v Lizboni.
Nogometaši Bayerna si bodo lahko privoščili nekaj zasluženega počitka po napornem turnirju v Lizboni. FOTO: AP

Düren bi moral tekmo gostiti, a je zaradi nevšečnosti pri organizaciji, ki jih povzroča novi koronavirus, prosil za zamenjavo gostitelja. Tudi tej želji je zveza ugodila, tako da bo tekma v Münchnu. Novi evropski prvak bo v pokalnem tekmovanju tudi branil naslov nemškega pokalnega zmagovalca.

"Bayern je v minuli sezoni odlično zastopal nemški nogomet. Razumemo tudi njihove obremenitve pri tem, zato menimo, da smo morali ugoditi njihovi želji, " je za nemške medije dejal podpredsednik zveze Peter Frymuth.

Bavarci bodo tako novo sezono odprli 18. septembra, ko se bodo v prvem krogu nemškega prvenstva doma pomerili s Schalkejem. V evropskem superpokalu se bodo s Sevillo merili 24. septembra, šest dni pozneje pa se bodo z Borussio Dortmund potegovali še za nemški superpokal.

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.