7°C

Sandi Lovrić: Čast mi je igrati za slovensko reprezentanco

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
AVTOR
T.Š. /I.K. /
KOMENTARJI
5
Slovenska reprezentanca je v Stožicah v kvalifikacijah za SP 2022 premagala Hrvaško. Na tekmi je odločil en gol, ki ga je že v prvem polčasu dosegel Sandi Lovrić. Slednji je v mlajših kategorijah nosil avstrijski dres, v članski konkurenci pa se je odločil za slovensko izbrano vrsto. "Seveda mi je v čast igrati za Slovenijo in reprezentanco, počaščen sem, da lahko s svojim znanjem pomagam državi," je povedal 22-letni Lovrić.

Slovenska reprezentanca je v uvodu v kvalifikacije na domačem terenu v Stožicah zabeležila pomembne tri točke. Mož odločitve je bil je z zgodnjim golom Sandi Lovrić, Slovenija pa je prvič na uradni tekmi premagala Hrvaško. Varovance selektorja Matjaža Keka na tekmi drugega kroga čaka nova zahtevna preizkušnja – v Sočiju jih čaka v soboto spopad z uglednim tekmecem, rusko reprezentanco.

"Občutek je prelep, ponosen sem, da sem lahko pomagal ekipi, da smo vzeli prve tri točke v kvalifikacijah, in res sem vesel. Vsak gol vzbuja lepe občutke, še posebej na velikih, pomembnih tekmah. Ti občutki pa so še slajši, ko gre za derbi in in za pomembne tekme. Takrat je še lepše, ko dosežeš gol," je pred odhodom v Rusijo, kjer Slovenijo čaka druga tekma v kvalifikacijah, dejal junak zmage Lovrić. Rojen je bil v Avstriji, kjer je igral tudi za vse mlajše selekcije naših sosedov, nato pa se je odločil, da bo oblekel članski dres slovenske izbrane vrste. 

"Slovenija je velik del mojega otroštva, saj sem bil poleti vedno v Sloveniji. V Piranu sem imel dobrega prijatelja, spominjam se lepih trenutkov iz mladosti, lepi občutki so to. Seveda mi v čast igrati za Slovenijo in reprezentanco, počaščen sem, da lahko s svojim znanjem pomagam državi. Zame je čast, ko si na terenu in ko lahko pomagaš ekipi, sploh pa z golomto je  pa res nekaj težko opisljivega,"je še dejal 22-letni slovenski reprezentant, ki sicer igra za švicarski Lugano, pred tem pa je nosil dres Sturma iz Gradca.

Slovenci so se veselili zmage proti Hrvatom.
Slovenci so se veselili zmage proti Hrvatom.FOTO: Miro Majcen