Nogomet

Löw na Euro z Müllerjem in Hummelsom, Reus potrebuje počitek

Berlin, 19. 05. 2021 13.18 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Selektor nemške nogometne reprezentance Joachim Löw je v skladu z napovedmi na seznam nogometašev, ki bodo lahko nastopili na letošnjem evropskem prvenstvu, uvrstil tudi napadalca Bayerna Thomasa Müllerja, na katerega v zadnjih letih ni računal. Pričakovano na seznamu ni poškodovanega vratarja Barcelone Marca-Andréja ter Stegna, medtem ko "manjka" tudi kapetan dortmundske Borussie Marco Reus.

Löw (na fotografiji) med tekmo v Mönchengladbachu.
Löw (na fotografiji) med tekmo v Mönchengladbachu. FOTO: AP

Med presenečenji po poročanju spletne strani tabloida Bild velja uvrstiti vpoklica branilca Freiburga Christiana Günterja in napadalca AS Monaca Kevina Vollanda

"Pomembno nam je bilo, da imamo po dve možnosti na vsakem položaju. Vse je podrejeno uspehu. Pri pošiljanju vabil smo morali upoštevati številne vidike," je na novinarski konferenci dejal selektor Joachim Löw, ki je v skladu z napovedmi v kader po daljši odsotnosti ponovno umestil napadalca Bayerna Thomasa Müllerja, ki se mu je skupaj z Jeromom Boatengom in Matsom Hummelsom tako nenadoma odrekel pred dvema letoma.

'Na takšen turnir ne odhajam žalosten'
Tudi Hummels se skupaj z nekdanjim klubskim soigralcem Müllerjem vrača v reprezentanco, Löw pa je dejal, da Nemčija potrebuje "več stabilnosti in izkušenj v obrambi", kar naj bi prinašal ravno nogometaš, ki je v karieri nosil dresa obeh največjih rivalov, Bayerna in dortmundske Borussie, kjer zdaj tudi igra. Kapetan Dortmunda Marco Reus naj bi se nastopu odpovedal v telefonskem pogovoru, ko je selektorju dejal, da po seriji poškodb in naporni sezoni potrebuje nekaj več počitka od ostalih kolegov. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

"Je izvrsten nogometaš in rade volje bi računali nanj," je priznal Löw, za katerega bo Euro 2020 seveda zadnji veliki turnir pred slovesom od nemške klopi, na kateri sedi od leta 2006. "Zelo sem vesel. Na takšen turnir ne odhajam žalosten. Vsako veliko tekmovanje je drugačno, prostora za poškodbe ni, a zelo sem vesel. Zelo pozitivno pričakujemo ta turnir in prepričani smo, da se lahko izvrstno odrežemo, in se tudi bomo. Edini cilj je dobiti vsako tekmo. Navijači? Navijači sodijo na evropsko prvenstvo, to je navdih za vsako ekipo. Toliko stvari smo pogrešali v zadnjem letu, tako da smo veseli, da bodo navijači spet prisotni," je dodal Löw.

Koronavirus pasica nova

Seznam nemške reprezentance za Euro 2020:

- vratarji:
Manuel Neuer, Bernd Leno, Kevin Trapp;

- branilci:
Robin Koch, Antonio Rüdiger, Marcel Halstenberg, Lukas Klostermann, Christian Günter, Mats Hummels, Robin Gosens, Matthias Ginter, Niklas Süle;

- vezisti:
Joshua Kimmich, Leon Goretzka, Kai Havertz, Thomas Müller, Toni Kroos, Jamal Musiala, Emre Can, Jonas Hofmann, Florian Neuhaus, Ilkay Gündogan, Leroy Sane;

- napadalci:
Kevin Volland, Timo Werner, Serge Gnabry.

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.