Nogomet

Luis Alberto ostro o predsedniku Lazia: Kupuje letalo, denarja za plače pa očitno ni

Rim, 14. 11. 2020 10.37 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Predsednik Lazia Claudio Lotito se je nedavno odločil za v teh časih zelo nenavadno investicijo. Nogometaše rimskega prvoligaša bo od zdaj na gostovanja prevažalo posebno letalo, nad katerim pa vsi le niso tako navdušeni. Odločitev predsednika je kritiziral tudi eden prvih zvezdnikov kluba Luis Alberto, ki bi raje kot letalo videl zaostale plače.

Luis Alberto za Lazio nastopa od leta 2016, v tem času pa se je uveljavil kot eden najboljših napadalnih vezistov na Apeninskem polotoku.
Luis Alberto za Lazio nastopa od leta 2016, v tem času pa se je uveljavil kot eden najboljših napadalnih vezistov na Apeninskem polotoku. FOTO: AP

Lazio je v petek na družbenih omrežjih objavil najnovejšo "okrepitev", in sicer posebno klubsko letalo, s katerim se lahko pohvalijo le redki klubi. Novo pridobitev pa je kmalu s svojimi besedami zasenčil Luis Alberto, ki je med igranjem videoiger na platformi Twitch dejal: "Videl sem letalo, a vedite, da smo ga mi plačali. Kupuje (vodstvo kluba, op. a.) nove stvari, nas pa ne plačuje."

Španski vezist je verjetno mislil na prvi val pandemije, ko so bila za nekaj tednov prekinjena vsa tekmovanja, nogometaši pa so se na ta račun morali odpovedati delu svojih plač. "Vse lepo in prav, a kdaj bomo poskrbeli za ljudi znotraj kluba?" je Alberto pozneje dodal na Instagramu. 

Po nekaterih informacijah pa Claudio Lotito, ki je predsednik Lazia že od leta 2004, letala ni kupil, temveč si ga je zgolj izposodil od bolgarske letalske družbe Tayaranjet. Gre za Boeing 737-300, ki naj bi bil star že 29 let. Mnogim na družbenih omrežjih tako ni ušla podrobnost z ene od fotografij, na kateri na milo rečeno dotrajanem pilotskem sedežu pozira 63-letni poslovnež. 

Tayaranjet bo sicer letalo uporabljal tudi za druge čarterske lete, bo pa vselej na voljo Laziu za tekme v gosteh. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
Koronavirus pasica november

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Ici
14. 11. 2020 12.35
+2
Starost letala je podobna, kot pri Airbusih 320, ki jih je uporabljala Adria.
Ici
14. 11. 2020 12.37
+4
S tem, da se tu ve, koliko je staro letalo in kdo ga je uporabljal. Pri Adriji pa so letalo pobarvali v svoje barve in javnosti sporočili, da imajo "novo" letalo.
samomojemnenje
14. 11. 2020 13.46
+4
Sicer se ne spomnim, kaj so pisali pri Adriji o "novem" letalu, ampak ko sem parkrat letel z njim, so ga pilotirali Litvanski piloti in je med letom bilo povedano, da je letalo najeto od Litvanske letalske družbe. Tudi stevardes je bilo pol Slovenk in pol Litvank.
Trend01
14. 11. 2020 17.05
+4
Še sreča, da so Litvanke v glavnem fejst punce... Vredne greha ali dveh...