Nogomet

Luis Enrique prečrtal Ramosa, na EP tudi 'Francoz' Laporte

Madrid, 24. 05. 2021 12.33 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Selektor španske nogometne reprezentance Luis Enrique je objavil seznam igralcev za nastop na letošnjem evropskem prvenstvu. Na njem ni kapetana državne izbrane vrste Sergia Ramosa, ki je sezono v vrstah Real Madrida sklenil s poškodbo, v zadnji vrsti pa bo Enrique računal na branilca Manchester Cityja Aymerica Laporta, ki je v zadnjih letih brez uspeha čakal na svoj prvi nastop v francoski članski reprezentanci.

Španski selektor Luis Enrique (na fotografiji v sredini) se ponaša z izjemno širokim naborom igralcev.
Španski selektor Luis Enrique (na fotografiji v sredini) se ponaša z izjemno širokim naborom igralcev. FOTO: AP
Branilec bilbajskega Athletica, Inigo Martinez, je medtem že potrdil, da je vpoklic selektorja zavrnil. V uradni izjavi je zapisal, da je te besede zelo težko spravil na papir, a da že nekaj časa "ni bil stoodstoten niti telesno niti psihično" za nastopanje na najvišji ravni v klubskem in reprezentančnem dresu. Dejal je, da je po "globokem premisleku" prišel do zaključka, da mora "biti pošten do dresov in do samega sebe". Dodal je, da se mora "umakniti, odklopiti, napolniti baterije in si hitro povrniti čvrstost", ki je bila vedno njegov zaščitni znak.

Na seznamu 24 nogometašev, ki ga je objavil selektor španske članske izbrane vrste Luis Enrique, v oči seveda najbolj bode odsotnost v zadnjem desetletju nezamenljivega branilca Sergia Ramosa, ki je po reprezentančnem slovesu Ikerja Casillasa tudi prevzel kapetanski trak.

"Imela sva zelo vzoren in korekten pogovor. Bo pa vsaka stvar, ki je povezana s Sergiem Ramosom, poskrbela za polemike. Vem, kaj pomeni trenirati na najvišji ravni. Upam in želim si, da to ne bo vplivalo na reprezentanco, ki je pripravljena na tekmovanje," je na novinarski konferenci dejal Enrique. "Očitno je, da je do tega (odločitve, da ga ne bo na seznamu, op. a.) prišlo zato, ker ni mogel tekmovati niti trenirati z ekipo. Ni bilo lahko, včeraj zvečer sem mu lahko to sporočil, to je naporno in težko, a bil je zelo profesionalen. Jasno mi je, da je to zapletena odločitev, a vedno si želim tisto, kar je najbolje za ekipo."

Tretji vratar bo Robert Sanchez, poleg tudi Azpilicueta in Sarabia
Španski mediji med presenečenja na seznamu Luisa Enriqueja uvrščajo tudi tretjega vratarja Roberta Sancheza (Brighton & Hove Albion), prisotnost kapetana Chelseaja Cesarja Azpilicuete in dejstvo, da se je na seznamu znašel tudi napadalec Paris Saint-Germaina Pablo Sarabia, ki v pravkar končani sezoni ni igral veliko. Med vidnejšimi posamezniki, ki so, vsaj zaenkrat, ostali brez vpoklica, so branilec Inigo Martinez (Athletic Bilbao), vezista Sergio Canales (Real Betis) in Jesus Navas (Sevilla), pa tudi branilca Nacho Fernandez (Real Madrid) in Mario Hermoso (Atletico Madrid).

Veliko prahu je že pred uradno potrditvijo dvigoval tudi status francoskega branilca Aymerica Laporta (Manchester City), ki je po letih čakanja na debitantski nastop v članski francoski reprezentanci izkoristil priložnost za "skok" prek Pirenejev, kjer se mu sploh ob odsotnosti Ramosa morda obeta celo nastopanje v udarni enajsterici.

'Možno je, da bi si lahko opomogel, a zdi se mi težko'
"Laporte je na vrhunski ravni, je velika okrepitev za ekipo. Všeč bi mi bilo, da z odsotnostjo Ramosa ne bi povezovali s prihodom drugih igralcev. Možno je, da bi si Ramos lahko opomogel pred začetkom tekmovanja, a zdi se mi težko," je še povedal selektor Španije, ki je dejal, da na Ramosa "ne bo čakal", a pristavil, da lahko do 48 ur pred tekmo EP menja kader ob morebitnih poškodbah in/ali okužbah z novim koronavirusom.

"Ne želimo vpoklicati nikogar več, ker si želimo, da bi vsi imeli priložnost za nastop, vemo pa, da jih bo na koncu igralo le 18 ali 19," je o dejstvu, da je izkoristil le eno od treh dodatnih mest, ki jih je reprezentancam omogočila Evropska nogometna zveza, še povedal Luis Enrique.

Koronavirus pasica nova

Seznam španske reprezentance za Euro 2020:

- vratarji:
Unai Simon, David de Gea, Robert Sanchez;

- branilci:
Jose Luis Gaya, Jordi Alba, Pau Torres, Aymeric Laporte, Eric Garcia, Diego Llorente, Cesar Azpilicueta, Marcos Llorente;

- vezisti:
Sergio Busquets, Rodrigo Hernandez, Pedri, Thiago Alcantara, Koke, Fabian Ruiz;

- napadalci:
Dani Olmo, Mikel Oyarzabal, Alvaro Morata, Gerard Moreno, Ferran Torres, Adama Traore, Pablo Sarabia.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (13)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

dark horse
25. 05. 2021 09.03
+1
Sami realovci v ekipi baje najboljši klub 🙈😂
encylolek10
24. 05. 2021 18.30
+0
Ne vidim problema z Garcio. Europsko pa je kot nalašč za take nadobudne igralce kot je garcia saj si v primeru dobrih predstav uredijo prestop v velik klub
Lukas92
24. 05. 2021 16.44
+1
Eric Garcia🤣🤣🤣
lev10
24. 05. 2021 14.44
+9
Normalno, ce je poskodovan. Naj pociva in se pripravi na naslednjo sezono. Bo bolj pametno.
stoj?kov
24. 05. 2021 13.40
+6
Perez je že napovedal da bodo naredili svoje evropsko prvenstvo kjer bodo igrali realovi igralci
Rdeča kapica69
24. 05. 2021 15.38
-1
Laporta je že povedal da bo barcelona naslednjo sezono se spet borila za tretje in četrto mesto:D
Kollerik
24. 05. 2021 18.10
+5
Beli siromaki nimate za burek in še do kante ne morete :)
Lukas92
24. 05. 2021 19.09
-1
Psihicno si zelo na tleh ane? Sej je uredu osvojil ste pokal v ligi koncali na 3 mestu naslov je pa ostal v Madridu sicer ne pri Realu ampak v Atletiku..... zdej pa vzemi terapijo ki je vec kot ocitno popustila 🤣🤣s takim napadom kot ga imate je pokal dovolj🤣🤣🖕
tofsy2
24. 05. 2021 20.07
+2
Kaj pa ima Real? 2. mesto v ligi. Pa to je za njih sanjsko. Lukas terapijo potrebuješ predvsem ti ker te ena takšna objave tako iztiri. Sicer nisi navedel komu je bil tvoj odgovor namenjen pa vseeno je bil od vseh tvoj najbolj histeričen.
Lukas92
24. 05. 2021 20.10
Me veseli da sem te spravil do tega da ratas histericen....👏👏🤣
Kollerik
24. 05. 2021 20.17
+2
Luka, tvoji brezvezni osebni napadi na glasnika dejstev ti ne bodo nič pomagali pri mirnejšem spancu 😁
fihner
25. 05. 2021 08.28
Lukas92
25. 05. 2021 10.47
A bogi si kaj ti pa je? Sej bo vse uredu 😃😃🤣