Nogomet

Luis Enrique začel revolucijo v španski reprezentanci, vpoklical je poškodovanega igralca!

Madrid, 31. 08. 2018 13.42 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min
Avtor
Marko Gašparin
Komentarji
1

Trener Luis Enrique, ki je v preteklosti več kot uspešno vodil Barcelono, je to poletje sedel na klop španske reprezentance. S prvim seznamom za tekmi z Anglijo in Hrvaško je poskrbel za precejšnjo prevetritev in pozornost španske javnosti. S seznama so odpadli Jordi Alba, Koke, Nacho Monreal Lucas Vazquez, Alvaro Odriozola, Iago Aspas in Pepe Reina.

Selektor Luis Enrique je prečrtal sedmerico reprezentantov, poleg tega je ostal brez upokojenih Gerarda Piqueja, Andresa Iniesto in Davida Silve. Na seznam pa je v primerjavi s svetovnim prvenstvom v Rusiji dodal kar 11 novih nogometašev. To so vratar Pau Lopez (Betis), Raul Albiol (Napoli), Diego Llorente (poškodovan, Real Sociedad), Iñigo Martínez (Athletic Bilbao), Marcos Alonso (Chelsea), Jose Luis Gaya (Valencia), Sergi Roberto (Barcelona), Rodri (Atletico Madrid), Dani Ceballos (Real Madrid), Alvaro Morata (Chelsea) in Suso (Milan).

Luis Enrique
Luis Enrique FOTO: AP

Enrique je veliko pozornosti požel tudi zaradi tega, ker je na seznam uvrstil Diega Llorenteja, ki je v ponedeljek prestal operacijo in na igrišču ne bo mogel pomagati soigralcem. A novi španski selektor je dejal, da je zanj v prihodnje pomemben igralec, zato si želi, da je del ekipe že od samega začetka, da bo razumel taktično pripravo in potek dela v reprezentanci. S tem ni požel navdušenja medijev na Iberskem polotoku.

Tekmi na Wembleyju, ki bosta 8. septembra, in na Elcheju tri dni pozneje bosta prvi španski tekmi po tem, ko so Španci na svetovnem prvenstvu v osmini finala izpadli proti gostiteljem Rusom.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

ehjaehja
31. 08. 2018 16.58
-5
Škoda za vazqueza:)