Nogomet

Lukaku in Ibrahimović protagonista milanskega derbija, krajšo potegnil Zlatan

Milano, 26. 01. 2021 22.33 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Nogometaši Interja so v izjemno dramatičnem obračunu četrtfinala italijanskega pokala na domačem stadionu Giuseppe Meazza izločili mestne tekmece, nogometaše AC Milana. Zasedba Samirja Handanovića, ki je za črno-modre odigral celoten obračun, je slavila z 2:1.

Ibrahimović in Lukaku
Ibrahimović in Lukaku FOTO: AP

Četrtfinalni obračun italijanskega pokalnega tekmovanja je na stadionu Giuseppeja Meazze bolje pričel AC Milan, ki je povedel s prefinjenim golom Zlatana Ibrahimovića v 31. minuti tekme. Čeprav je bil Ibrahimović obdan s kar štirimi branilci Interja, je našel dovolj prostora, da je z natančnim strelom na oddaljeno vratnico s kakšnih 14 metrov premagal slovenskega vratarja Samirja Handanovića. Pri tem mu je malce pomagal tudi okvir vrat, od katerega se je žoga odbila za Handanovićev hrbet.

Statistika Samirja Handanovića ob zmagi nad Milanom
Statistika Samirja Handanovića ob zmagi nad Milanom FOTO: Sofascore.com

A Ibrahimović je dobro delo v napadu kmalu pokvaril z nespametnima potezama: tik pred iztekom prvega polčasa se je zapletel v nešportno izmenjavo grdih besed z belgijskim reprezentantom v vrstah Interja Romelujem Lukakujem, s katerim sta si tudi naslonila čelo ob čelo. Vročekrvneža sta si oba prislužila rumeni karton. Nato pa je v začetku drugega polčasa švedski napadalec zaradi prekrška še drugič (sicer tokrat zelo strogo) porumenel, kar je pomenilo predčasno pot pod prho. Številčno premoč je Inter znal izkoristiti: na 1:1 je v 71. minuti iz enajstmetrovke izenačil prav Lukaku. Glavni sodnik tekme Paolo Valeri je enajstmetrovko sicer dosodil šele po ogledu videoposnetka, potem ko je v kazenskem prostoru na tleh končal Nicolo Barella. V zaključku drugega polčasa se je odvijala pravcata drama, sodnik je namreč zaradi številnih prekinitev pokazal kar deset minut dodatka, kar je seveda bolj prijalo bolj svežim domačinom. Ti so tudi izkoristili številčno premoč, pod zmagoviti zadetek se je v sedmi minuti sodnikovega dodatka podpisal tako pogosto kritizirani Christian Eriksen, ki je v igro vstopil s klopi pozno v drugem polčasu. Inter je z zmago z 2:1 tako napredoval v polfinale italijanskega pokala, AC Milan pa se je moral obrisati pod nosom. 

Italijanski pokal, četrtfinale: 
Inter - AC Milan 2:1 (1:1)
Lukaku 71./11-m, Eriksen 90+7.; Ibrahimović 31. 
RK: Ibrahimović 58. 

Statistika tekme Inter - AC Milan
Statistika tekme Inter - AC Milan FOTO: Sofascore.com
  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (8)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

ribi? pepe 1
27. 01. 2021 17.53
-1
Ibra se je ustrašil Lukakua,da ne bi dobil po surli!
HALAcR7
27. 01. 2021 10.09
+0
Ibra misli da morajo biti vsi tiho pred njem,1 leto je igral za barco,pa je vse grdo tam pobral
glavni Baja
27. 01. 2021 10.13
+2
Od Halerja ati
27. 01. 2021 10.38
+0
pa ne da si na njega tut jezen ker je dal tist gol in odločil klasiko z 1:0. pa to je ze tolk dolg nazaj pa pravjo da čas zaceli vse rane... hihihi 🙈
glavni Baja
27. 01. 2021 09.28
+3
res ciganska posla s strani Ibrahimovića upam, da ac milan ne osvoji nobene lovorike
bohinj je zakon
27. 01. 2021 08.22
+2
Oba je malo zaneslo.......kar se v taki napeti tekmi.......lahko zgodi.
RUBEŽ
27. 01. 2021 08.10
+2
Povsem zaslužena zmaga Interja, in tudi rdeči karton Ibre. On misli, da je glavni na igrišču. Ok, saj je dober, ampak bi moral malo počistiti podstrešje. Lukako pa pametno, čeprav je bilo med polčasom zanimivo. Ampak je v drugem polčasu absolutni zmagovalec nad Ibro. Privoščim Handi.
motorist_mb
27. 01. 2021 08.00
+0
Novinar ovi je šel z glavo v Ibro,se čudim da ga ni zlamo!