Nogomet

Lukaku 'norel', Ibra pa zbadal: 'Osliček!'

Milano, 27. 01. 2021 09.48 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 4 min

Tekma četrtfinala italijanskega pokala med mestnima tekmecema Interjem in AC Milanom bo poleg dramatične zmage Interja, za katero je globoko v sodnikovem podaljšku drugega polčasa poskrbel Christian Eriksen (2:1), za večno ostala v spominu tudi po večminutnem glasnem besednem dvoboju med napadalcema Romelujem Lukakujem in Zlatanom Ibrahimovićem.

Lukaku (na fotografiji desno) proslavlja po uspešno izvedeni enajstmetrovki na derbiju z Milanom.
Lukaku (na fotografiji desno) proslavlja po uspešno izvedeni enajstmetrovki na derbiju z Milanom. FOTO: AP
Ibrahimović je z nasmeškom na ustih nedavno zbodel tudi napadalca Atalante, Kolumbijca Duvana Zapato. Ob visokem vodstvu ekipe Josipa Iličića, ki je na San Siru na ligaški tekmi na koncu slavila s 3:0, je Zapati (med drugim) dejal: "Zabil sem več golov, kot si ti odigral tekem v svoji karieri!" Zapata naj bi Šveda sicer izzval z besedami, če si želi še eno enajstmetrovko.

Nekdanja soigralca pri Manchester Unitedu Zlatan Ibrahimović in Romelu Lukaku sta močno zaznamovala mestni derbi med Interjem in AC Milanom. Ne samo zaradi zadetkov, vsak je dosegel po enega, temveč tudi zaradi več minut trajajočega besednega obračuna v zaključku prvega polčasa, ki je bil (tudi) zaradi praznih tribun še kako razločen. Vse se je začelo s prekrškom Milanovega kapetana Alessia Romagnolija nad robustnim Belgijcem, ki je nato jezen vstal in se želel pomeriti z Italijanom. Po posredovanju sodnika in nekaterih igralcev se je v vse skupaj vmešal še Ibrahimović, Lukaku pa je povsem izgubil živce in krožil okoli Šveda, medtem ko so njuni soigralci poskušali preprečiti najhujše.

Slišati je bilo marsikaj: od povabila na pretep izven igrišča, do veliko hujših kletvic na račun družine. "Pojdi delat tisti svoj us**ni vudu, osliček!" se je med drugim slišalo iz ust Ibrahimovića, ki je tako zbrane opomnil na Lukakujev prestop k Chelseaju, za katerega se je kasneje izvedelo, da je Belgijec pri odločanju o selitvi poiskal tudi pomoč vračev. Medtem, ko je Ibrahimović bolj kot ne stal na mestu, se je Lukaku jezno poskušal prebiti do Šveda tudi po zadnji akciji prvega polčasa, po kateri se strasti še kar niso umirile. "Govoriš o moji mami? Je**ta se ti in tvoja žena!" pa je tik pred odhodom z zelenice izustil Lukaku.

A v drugem polčasu se je zadnji smejal Belgijec, potem ko je bil Ibrahimović zaradi ostrega starta s hrbta nad Aleksandrom Kolarovom izključen z drugim rumenim kartonom, Lukaku pa je izenačil z enajstih metrov in nato proslavljal tudi veliko zmago, za katero je v zadnjih sekundah poskrbel Christian Eriksen. To je bila sicer prva izključitev Ibrahimovića v Evropi po marcu 2015, ko je še igral za Paris Saint-Germain.

Ibrahimović in Lukaku (oba na fotografiji) med torkovim derbijem.
Ibrahimović in Lukaku (oba na fotografiji) med torkovim derbijem. FOTO: AP

Pioli: Malce ga je poneslo
"Opravičil se je kot velik šampion, kar tudi je," je po tekmi dejal trener Milana Stefano Pioli. "Malce ga je poneslo v želji, da bi pomagal ekipi. Ni bilo lahko ostati v tekmi z igralcem manj. Inter je močno pritiskal. Razliko pa je naredila zgolj izključitev. Plačali smo za vložen trud v zadnje pol ure in ni nam uspelo zagotoviti pozitivnega rezultata. To se ne bi smelo zgoditi, a tako se je razpletlo. Zelo nam je žal, ker smo se dobro pripravili za to tekmo."

Inter v polfinalu čaka spopad z zmagovalcem četrtfinalnega para Juventus ‒ SPAL, Lukaku pa bo moral zaradi rumenega kartona, ki ga je prejel skupaj z Ibrahimovićem, tekmo izpustiti. Na koncu je bil junak dvoboja nepričakovano rezervist Eriksen, ki se je po januarskem prestopu iz Tottenhama pod taktirko Antonia Conteja povsem "izgubil" in v tej sezoni začel le štiri ligaške tekme. Medtem, ko Danca povezujejo s povratkom v Premier League, je z izvrstnim prostim strelom zabil daleč najpomembnejši gol v svojem poraznem prvem letu v Milanu, Conte pa je dejal, da ga ne želi izgubiti.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Conte: Eriksen je zelo inteligenten, jeza Lukakuja pa me je preprosto osrečila
"Že mesec dni ponavljam, da nihče ne bo prišel in da nihče ne bo odšel," je po tekmi dejal Conte. "S Christianom delamo taktično, da bi našli alternativo Marcelu Brozoviću, ker v ekipi nimamo še enega organizatorja igre. Je zelo inteligenten igralec, ima kakovost in je del projekta. Vesel sem, da je danes zabil ta gol."

Za televizijo RAI je spregovoril tudi o prerekanju Lukakuja in Ibrahimovića: "Če se (Lukaku, op. a.) vsake toliko ujezi, me to preprosto osreči. Tudi sam sem bil nogometaš. To je derbi, to ni sprehod za zdravje. Med tekmo so strasti razgrete in v nekaterih situacijah se ujeziš. Pomembno pa je, da vse ostane v pravih okvirjih. Vesel sem bil, da sem videl Romeluja tako osredotočenega. Sprl se je z nekom, ki ima pretkanost zmagovalca in bojevnika, ki ne želi izgubiti. Romelu v tem pogledu raste. Za nas je to pomembno."

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
Koronavirus pasica november
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (19)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

babicagrenajug
27. 01. 2021 15.04
+1
Ne morem se zbistrit glede tega kdo je tukaj rasist.
glavni Baja
27. 01. 2021 14.47
+6
Ibra dons zvečer pele Lukakuja na 10 čevapov z čbulo pa kajmakom kod Sabahudina v centru Milana paj use rešeno . 🙂🙃😉 mirna Bosna 😊
1Gift
27. 01. 2021 13.35
-1
Zanimivo, živel je na Švedskem, pa je mentalno trdi bosanđero. Lukaku bi ga razbil ko kanto. Skoda da ga ni.
brezcasni
27. 01. 2021 21.26
ne vem če bi ga Lukaku razbil a dejstvo je da se Ibro vedno arogantno obnaša ,v vse umešava, kadar ni vse po njegovem......kot da sem to že nekje videl.......
mjkox
27. 01. 2021 13.17
+5
Zaj ko je crnec belcu govoril o materi, zeni itd., ni noben problem, vprasajte se kaj bi bilo v nasprotnem primeru...
User1035444
27. 01. 2021 12.55
+4
Pa kaj je s tem busancem narobe? Povsod se krega.
kampasutra
27. 01. 2021 12.45
+7
sta oba dost pametna in se zavedata kaj bi pomenil pretep. konec kariere. drugač pa ne dvomim da bi ga ibra v red spravu, neglede na to , da je lukaku tut kar omara.
Debely
27. 01. 2021 12.39
+3
Lukaku je imel srečo, da mu Zlatanka ni pritegnil enega krožnega.
Castrum
27. 01. 2021 12.20
+7
Ko smo bili mulci, so imeli Bosanci zase tale rek: "Može Mujo iz Bosne, al ne može Bosna iz Mujota".....
športnik66
27. 01. 2021 11.40
+8
Škoda, da je Ibra zafrknil ekipo. Drugi rumeni povsem brez potrebe. Sicer pa bi bil fajt z Lukakujem zanimiv...bi pa jaz stavil na zmago Ibre...:)
Senca6
27. 01. 2021 11.35
-6
ibra se je tukaj malo usrau
Debely
27. 01. 2021 12.40
-5
Ne se smešit. Ibra je pokazal, da ima več v glavi kot Lukaku, ki je imel srečo, da od Ibre ni pokasiral par krožnih.
brezcasni
27. 01. 2021 21.29
ibra ima v glavi precej a je vzkipljiv,nesramen in vedno žali.......kdo bi pa kasiral pa ne veš,tud Lukaku ni po župi priplaval.....
DKR
27. 01. 2021 11.09
+17
Šved in Belgijec :))))))))))))))))
resnicaosvobaja
27. 01. 2021 16.34
Uporabnik1110355
27. 01. 2021 10.26
+6
Tole poststaja šport za igralce nad 30 let. Mladih pa ni, jih že prej uničijo z denarjem.